Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: blogging

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Dah merajuk baru N nak bagi CPUV

Macam dah agak. Memang dah agak. Lepas merajuk, baru dapat. Nak kena jual mahal, baru nak mengalah ye. So terpaksalah gantung balik banner encik N. (sekarang ni gantung leaderboard je sebagai alternative ad untuk iklan K) Lepas berbulan-bulan (dekat setahun kot) tak dapat CPUV @ Buffered Earnings, barulah encik N sudi nak bagi kat blog…
Read more

Seminar Buat Duit Dengan Blog (SBDDB) – Akademi Denaihati (tarikh ditunda)

Salam bahagia, Jika anda benar² serius hendak buat duit dengan blog, inilah masa dan peluangnya. Akademi Denaihati bakal menganjurkan Seminar Buat Duit Dengan Blog (SBDDB) pada 4 Mei 2013 19 Mei 2013  ini bertempat di hotel Singgahsana, Petaling Jaya bermula dari jam 8.30 pagi hingga 1.30 petang.   [ Lihat peta Google di sini ] Pendaftaran sebelum…
Read more

iphone 5 gajet impian

iPhone 5 gadget impian

iPhone 5 gadget impian Dunia sekali lagi digegarkan dengan pengeluaran peranti/gadget terbaru dari syarikat super-tersohor, Apple iaitu iPhone 5. Jutaan penduduk bumi sudah membelinya. Apple memang tak perlu nak promosi teruk-teruk, tapi sebaliknya pelanggan yang menderu-deru datang mencari. Sanggup menunggu berjam-jam di luar kedai lagi. Itulah impak namanya ;)     Untuk itu, saya nak…
Read more

Prestasi setelah hampir setahun ber dot com

Bismillahirrahmanirrahim … Ambil berkat hari jumaat ni. Saya jarang buat kerja²menganalisis report macam ni , tapi dek kerana dah nak masuk setahun menggunakan domain ummihanie.com ni , nak juga siasat sedikit sebanyak prestasinya di samping memajukan lagi ilmu dalam blogging dan SEO , insyaAllah . Persahabatan  tetap diutamakan yer … Ok dimulakan dengan report statistik…
Read more

Tips membuat pengunjung blog rasa dihargai

Sudah pasti akan terbit sekelumit rasa untuk dihargai selaku pengunjung merangkap pembaca blog walaupun kita tak pernah meminta sebegitu , bukan ? ;) Jangan bohong … Kita manusia punya perasaan.Cewah ! Ok di sini saya nak share sedikit TIPS untuk membuat pembaca/pengunjung blog kita rasa dihargai kehadiran mereka … ala² slogan kosmetik Loreal pula ……
Read more