Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: Blog

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Tutorial : Bina Sitemap untuk Blog

  Alhamdulillah , akhirnya berjaya juga membina satu SITEMAP untuk blog kesayangan ni . Itu pun sesudah ber dot com . Sebelum ni ketika menggunakan blogspot , banyak juga tutorial yang saya jelajah dan cuba apply tapi asik tak berjaya saje . Dengan bantuan plugin WordPress ni , barulah berjaya . Apa itu SITEMAP ?…
Read more

Blog Under Re-construction Mode again …

  Bismillahirrahmanirrahim , dukacita jugakla dimaklumkan yang blog UmmiHanie.com ni sedang dalam proses re-construction lagi . Ada step penting yang masih perlu saya selesaikan , jika tidak saya akan kehilangan besar jugaklah … nanti2 saya story yer … Apapun doakan lah saya berjaya dlm misi kali ni . Hurmm … agak mencabar juge rasenye ……
Read more

Hilang sengat?

Salam readers/visitors yang dikasihi … apa khabar ? Kalau khabar baik , u all angguk2 je depan PC tu yea … kalau sebaliknye , geleng2 kepala sambil cebikkan bibir ;p . Buat lawak tak berapa pandai plak Hanie ek … Ini pun baru saja balik dari kampung halaman . Ada majlis kenduri kecil2an sempena 100…
Read more

Sedang hadapi masalah 404 Error akibat gatal tangan :(

Baru saja settle hal pindah randah fail blog , datang pula masalah baru . Tapi ini adalah akibat kegatalan tanganku ini …. isk3x … :( Masalahnya ialah Error 404 di mana semua pages , komen dan lain-lain tidak boleh diakses . Korang perasan tak ? Semalam saya dok usik setting permalink tu …. kunun nak…
Read more

Saya sudah uninstall kotak komen Intense Debate

pic credit to Google Tweet  Rebutlah peluang menangi DOMAIN PERCUMA selama 2 tahun.Klik!  Salam 1 Malaysia semua . Dah makan ? Saya baru je lepas soru dengan anak2 tersayang ni . Pakai talam lagi you …. so berkat ;) . Alhamdulillah kenyang . Burpppp ;p . Just nak buat small announcement ; yang saya dah…
Read more