Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: Blog

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU

  Segmen terjah menerjah blog oleh sifu terjah Ben Ashaari kembali lagi …. Ini juga kali kedua Hanie join Segmen Terjah Blog Kategori Ibu . [segmen terjah kali pertama di sini] Cerita ringkas mengenai diri saya Nama pena (nickname) blog saya ialah Ummi Hanie . Ummi tu sempena panggilan anak2 pada saya dan Hanie pula…
Read more

[dot com] : Setelah hampir 2 bulan berdomain di self-hosted blog

Salam Muhibbah semua … Sekadar merekod sedikit perkembangan blog . Saya tak ada pun apa-apa special tips untuk naikkan ranking ke , trafik ke … sebab benda tu semua mendatangkan tensi saja , betol tak ? So , better we blog for fun , for mind-therapy and …. whatsoever lah ! ;) Dan saya juga…
Read more

Blog, Blogger, Blogging – Jangan silap guna perkataan ;)

Hari ni nak jadi cekgu English tak bertauliah, buleh ? Ala, santai² saje… Sepanjang berkecimpung dalam dunia blogging ni macam² orang dan macam² bahasa dah jumpa. Kadang tu nak tergelak juga baca p’gunaan bahasa diorang. Eh, tak baik gelakkan orang ;p . Bukan gitu, kadang² kita sendiri pun tak perasan bahasa/perkataan especially yg English ni…
Read more

Rekod tertinggi pelawat setakat ini via widget Histats

Alhamdulillah , syukur keadaan kembali normal . I mean , my mood in blogging since bertukar domain and all that . Pun begitu masih ada beberapa perkara perlu dipantau dan diperbaiki . Give me time ok … thanx dear frenz ;) Dah beberapa bulan saya menggunakan widget dari Histats , menggantikan Widgeo untuk memantau trafik…
Read more

Mia Sara Nasuha yang super comel menempek di blogku

Saper yang tak kenal adik manisss super comell Mia Sara Nasuha ? Ala … yang berlakon drama TV3 Adamaya tu … jadi anak Lisa Surihani dan Sein . Juga model beberapa buah iklan . Jangan jelesss … budak kecik comel ni dah menempek di blog ni bermula hari ni sampai … bile saya pun tak…
Read more