Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: Blog

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Projek 100 Bloggers

Ramai yang dah join Projek 100 Bloggers ni. Ummi Hanie pun tak mau ketinggalan… ;) Ianya hasil idea kreatif Bro Framestone. Antara syarat² untuk join; 100 blog Malaysia dan pemiliknya warga negara Malaysia. Blog yang mempunyai trafik dalam 500 uv dan keatas dalam sehari. (bukti statistik blog amat diperlukan) Blog berbahasa melayu atau english. Blog…
Read more

Prestasi setelah hampir setahun ber dot com

Bismillahirrahmanirrahim … Ambil berkat hari jumaat ni. Saya jarang buat kerja²menganalisis report macam ni , tapi dek kerana dah nak masuk setahun menggunakan domain ummihanie.com ni , nak juga siasat sedikit sebanyak prestasinya di samping memajukan lagi ilmu dalam blogging dan SEO , insyaAllah . Persahabatan  tetap diutamakan yer … Ok dimulakan dengan report statistik…
Read more

Tips membuat pengunjung blog rasa dihargai

Sudah pasti akan terbit sekelumit rasa untuk dihargai selaku pengunjung merangkap pembaca blog walaupun kita tak pernah meminta sebegitu , bukan ? ;) Jangan bohong … Kita manusia punya perasaan.Cewah ! Ok di sini saya nak share sedikit TIPS untuk membuat pembaca/pengunjung blog kita rasa dihargai kehadiran mereka … ala² slogan kosmetik Loreal pula ……
Read more

Segmen rerama berterbangan

Selaku rakan blogger Kakyong yang setia (cewahhh ..) , maka terhasillah entri untuk segmen rerama berterbangan ni walaupun dalam kondisi ketandusan idea dan kekurengan mood :p Blogging ni sebenarnya mengajar banyak perkara juga bagi saya . Daripada tak reti banyak benda teknikal berkaitan komputer dan internet , la ni dah jadi mahirlah sedikit demi sedikit…
Read more

Segmen : Kenapa nickname saya begini ?

Salam berbahagia semua … Semoga sihat-sihatlah kalian semua yer … saya sihat alhamdulillah :) Entah kenapa tiba-tiba rasa teringin tahap gaban pulak nak buat segmen ni walaupun risau tak ade sapa sudi nak join …  Bukan bertujuan nak meraih populariti , followers lebih ramai dan yg sewaktu dengannya . Sekadar nak memeriahkan dunia blog plus…
Read more