Wanita hamil, tarik mengkarung, Sutra captivating massage oil

Throwback entry: Sakitnya bila terkena simpul mengkarung. Syukurlah kehamilan ketujuh ni (tahun 2015) kurang sikit kena tarik mengkarung. Masa hamil anak kelima, keenam dulu kerap juga kena. Mujurlah ada Sutra Massage Oil Captivating… Ehh macam iklan Pamoga Dato’ Vida pulak >_< Dengan sedikit sapuan, tak perlu pun picit/tekan kuat2 sangat. Dah hilangkan sakit di betis akibat tarik mengkarung ni. Siapa […]

» Read more

Jadi “agen wangi” pula

Sutra aromatherapy Penang

Salam…. Asalnya nak mencuba-cuba sahaja, tup-tup terus jatuh cinta… Daripada order sebotol, jadi sekotak penuh dengan barang-barang wangi. Maka, jadilah Agen Wangi. Hmmm… Apa benda yang wangi sangat tu kan… SUTRA namanya. Saya mencuba Sutra Multipurpose Spray (MPS), aduh wanginya… Saya cerewet sikit bab bau² ni. Kalau terlalu wangi sampai pening kepala, dah tak suka. Tapi SUTRA ni…. wanginya memang […]

» Read more

Panduan jana wang dari rumah untuk wanita

Salam wbt., Panduan jana wang dari rumah| Berita baik buat para wanita sekalian yang sudah bulat hati untuk menjana wang dari rumah. Psstt… untuk lelaki pun boleh juga, tiada masalah. ;) Selain menjalankan bisnes online dari rumah (seperti saya, ehemm…), panduan yang diberikan dalam ebook ini membantu kita meleraikan kebuntuan ketika hendak setup (memulakan) bisnes dari peringkat awal. Bisnes apa hendak […]

» Read more

Surirumah juga boleh mencarum di KWSP

Salam Wbt, Salam Sejahtera. Sebelum saya terlupa, lebih baik saya postkan entri ini sekarang. Topik mencarum di KWSP. Biasanya kita dengar orang² bekerja sahaja yang layak mencarum, bukan? Tapi sekarang tidak lagi. Terima kasih banyak kepada Kak Jie kerana entri beliau telah membuka mata, seorang surirumah blogger ni untuk sama² mencarum di KWSP. Maksud Caruman Caruman bermaksud sejumlah wang yang […]

» Read more

Memohon lesen syarikat perniagaan dari SSM tidaklah susah

Mungkin ada yang belum maklum yang saya mengendalikan bisnes online dari rumah. Masuk tahun ketiga inilah baru saya ready untuk mendaftarkannya di SSM (Suruhanjaya Syarikat Malaysia). Bisnes kecil²an saja pun… ;) Mengapa mengambil masa 3 tahun tu? Sebab dalam tempoh itu saya masih belum bersedia untuk memberi komitmen yang lebih pada bisnes dan dalam proses pandu uji. Sesuai atau tak […]

» Read more