Panduan jana wang dari rumah

Salam wbt., Panduan jana wang dari rumah| Berita baik buat kalian yang sudah bulat hati untuk menjana wang dari rumah ! Selain menjalankan bisnes online dari rumah (seperti saya, ehemm…), panduan yang diberikan dalam ebook² ini membantu kita meleraikan kebuntuan ketika hendak setup (memulakan) bisnes dari peringkat awal. Bisnes apa hendak dibuat? Bisnes apa yang sesuai dengan jiwa?   Pengalaman sendiri […]

» Read more

Jadi “ejen wangi” pula

Sutra aromatherapy Penang

Salam…. Jadi “ejen wangi” Sutra Aromaterapi | Asalnya nak mencuba-cuba sahaja, tup-tup terus jatuh cinta… Daripada order sebotol, jadi sekotak penuh dengan barang-barang wangi. Dari jadi Dropshipper, dah upgrade ke ejen. Maka, jadilah Ejen Wangi ~ Hmmm… Apa benda yang wangi sangat tu kan… SUTRA namanya. Saya mencuba Sutra Multipurpose Spray (MPS), aduh wanginya… Saya cerewet sikit bab bau² ni. […]

» Read more

Surirumah juga boleh mencarum di KWSP

Salam Wbt, Salam Sejahtera. Sebelum saya terlupa, lebih baik saya postkan entri ini sekarang. Topik mencarum di KWSP. Biasanya kita dengar orang² bekerja sahaja yang layak mencarum, bukan? Tapi sekarang tidak lagi. Terima kasih banyak kepada Kak Jie kerana entri beliau telah membuka mata, seorang surirumah blogger ni untuk sama² mencarum di KWSP. Maksud Caruman Caruman bermaksud sejumlah wang yang […]

» Read more

Memohon lesen syarikat perniagaan dari SSM tidaklah susah

Mungkin ada yang belum maklum yang saya mengendalikan bisnes online dari rumah. Masuk tahun ketiga inilah baru saya ready untuk mendaftarkannya di SSM (Suruhanjaya Syarikat Malaysia). Bisnes kecil²an saja pun… ;) Mengapa mengambil masa 3 tahun tu? Sebab dalam tempoh itu saya masih belum bersedia untuk memberi komitmen yang lebih pada bisnes dan dalam proses pandu uji. Sesuai atau tak […]

» Read more