Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: berita negara

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Gempar! Rakaman CCTV penebat kilat jatuh atas jalan Macalister, Penang

Gempar sekali rakaman cctv penebat kilat jatuh atas jalan ni. Terkejut dan terlopong saya apabila ternampak rakaman ini dipaparkan di sebuah stesen TV malam tadi. Macam adegan dalam movie pun ada. Jom tengok sama²;   Ngeri, sedih, seriau semua ada kan? Tragedi ini berlaku betul² di hadapan bangunan UMNO di Jalan Macalister, Georgetown, Pulau Pinang.   Cerita…
Read more

Budak hilang, Nayati sudah kembali ke pangkuan keluarga

Baru² ini, Malaysia digemparkan lagi dengan kes penculikan kanak-kanak. Yang terkini ialah Nayati Moodliar, 12 tahun yang dilaporkan hilang pada bulan April yang lalu. Hari ini, Nayati sudah kembali ke pangkuan keluarganya semula. Syukur! Pada mulanya saya macam tak berapa nak percaya dengan berita yang tersebar di Facebook ni. Hinggalah  terdengar berita Nayati pulang semula…
Read more

Keputusan SPM 2012

Macam tak percaya sudah genap sedekad (10 tahun) sejak pergi ambil keputusan SPM bersama-sama suami tercinta. Percaya tak?? Tak percaya tak mengapa… ;) Bagi yang dah lama melepak di blog ini, mesti dah kenal sedikit sebanyak tentang Ummi Hanie bukan? Yang baru melepak di sini, tak mengapalah… boleh cuba trace sejarah hidup saya pelan² ye……
Read more

800,000 peluang pekerjaan melalui Iskandar Malaysia

  Apa itu Iskandar Malaysia ? Iskandar adalah koridor pembangunan selatan baru di johor yang telah dikenalpasti sebagai salah satu pembangunan pemangkin yang akan merangsang pertumbuhan ekonomi Malaysia. Iskandar meliputi 221,634 hektar (2,217 km persegi) kawasan tanah selatan- sebahagian daripada Johor. Wilayah pembangunan merangkumi kawasan lebih kurang 3 kali saiz Singapura dan 2 kali saiz…
Read more

Berakhirnya perkhidmatan Tuanku Sultan Mizan Zainal Abidin

  Kebetulan sedang berehat-rehat sebentar , tertengok pula siaran TV yang menayangkan majlis keberangkatan pulang Tuanku Mizan dan isterinya Tuanku Nur Zahirah sempena berakhirnya tempoh  perkhidmatan sebagai  Yang di-Pertuan Agong ke-13 selama 5 tahun . Tuanku Mizan yang ditabalkan sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-13 pada 26 April 2007 untuk tempoh lima tahun, berangkat meninggalkan Istana Negara…
Read more