Doa Awal Muharram – Salam Awal Muharram 1434 Hijrah

Doa Awal Muharram 1434 Hijrah Salam AWAL MUHARRAM 1433 1434 Hijrah ! [edited entry] Bermula daripada selepas asar ini 14 November 2012 bersamaan 30 ZulHijjah 1433 Hijrah marilah sama-sama kita meluangkan sedikit masa untuk membaca doa akhir tahun ini; Selepas Maghrib pula, menjelmalah 1 Muharram 1434 H marilah sama-sama pula kita membaca doa awal tahun pula; Fadhilat membaca doa² ini ; […]

» Read more

Masih Tak Terlewat Kan ?

  Bismillahirrahmanirrahim . Ape khabar semua kengkawan dan pembaca ? Hanie sihat alhamdulillah  tapi … time menaip entri ni badan rasa sejuk2 macam nak demam pulak . Sakit tekak dah over seminggu dah ni . Pelik gak sebab selalunya 2-3 hari je hilanglah sakitnye . Ini tidak , makin menjadi2 pulokk . Pangkal lidah pun terasa perit dibuatnya , perasan […]

» Read more

Tahun Baru Hijrah Vs. Tahun Baru Masihi

  Tahun 2008 sudah semakin tiba ke penghujungnya … begitu juga dgn tahun baru Hijrah 1429 . Bermulanya Maghrib tanggal 28 Disember 2008 , maka bermulalah Tahun Baru Hijrah 1430 . Mungkin ramai di antara kita yg membuat azam di awal tahun baru akan terfikir-fikir … Adakah azam2 yg disemat dlm diri sudah tercapai bagi tahun ini ? Jika tidak […]

» Read more