Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tag: aktiviti memasak

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

mini croissant home made

Mini croissant dari roti pratha frozen & inti daging homemade

Lama tak share entri resepi & masak-masak kan uolzz… Last hari tu share entri Mee Rebus Singapore homemade. Assalamualaikum. Teruja betul nak buat mini croissant lepas baca resepi sorang akak di facebook. Saya dah save siap2 post dia, bila2 free baca semula dan cuba memasak. Maka inilah hasilnyer…. Adoidoiii maluuuu sebenonye… comot-comot jer.   Tapi….…
Read more

Resepi mudah Talapia Sweet Sour

Resepi mudah Talapia Sweet Sour | Itu hari saya live blogging saja untuk entri menu tengahari yang sangat ringkas lagi mudah tapi SEDAP. Tak sangka pula ada yang minta resepi… haha… Talapia Sweet Sour…. Bahan-bahannya hanyalah; bawang besar, bawang putih, halia, cili kering (direbus & dikisar utk dibuat cili boh), serai, daun limau purut sedikit air…
Read more

Live blogging: Talapia Sweet Sour resepi mudah masak di rumah, campak2 saja ;)

Talapia sweet sour! Simple saja tapi yummyyy   – Live blogging via Pressgram

Kroket Mee Maggi

Salam ceria, Lama tak post entri masak-memasak. Adakah saya sudah berhenti dari aktiviti memasak? Oh tidak sama sekali! Ya, tempoh berpantang sudah lama tamat, bahkan sebelum tamat pun saya sudah masuk dapur demi mengisi perut ahli keluarga dan perut sendiri. Resepi² ringkas, mudah, cepat memang selalu jadi pilihan saya. Maklumlah, tak menang tangan uruskan keluarga,…
Read more

Anak-anak menemaniku di dapur…

Aktiviti atau rutin harian sebagai seorang surirumah sepenuh masa, apa lagi kalau bukan memasak. Yang bukan surirumah pun gigih memasak tak gitu ;) Wa memang tabik lahh…. Semenjak dua menjak ni, anak-anak yang berdua tu suka sangat meneman saya memasak di dapur. Yang anak dara tu dah lama detect yang dia ada minat ke arah…
Read more