Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tutti Frutti ~ teringin nak pekena sekali sebelum bulan puasa

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Tutti Frutti ~ teringin nak pekena sekali sebelum bulan puasa

Salam wbt.,

Dasar mak buyung kan… apa² teringin kalau boleh semua nak kasi dapat. Opss… sayalah tu kot… tak kata orang lain yee…. Orang tua² kata, budak dalam perut yang nak makan, so si ibulah kena makankan bagi pihak si janin. Wallahua’lam… Ada jugak orang tua² kata, kalau tak dapat apa yang teringin tu, nanti si baby asik meleleh² air liurnya… tihihi.. macam² ~

Tutti Frutti salah satunya. Dah berapa kali makan ye? 3 – 4 kali jugalah. Yang paling best time orang belanja. Weeee ~ kakak sendiri pulak tu. Bahagia sungguh.

tutti frutti

Itu dia… saya suka bubuh biji² Milo dan jeli tu… heaven sehh. Ada sekali tu try bubuh buah mangga kiub, tapi masam le pulokk… lepas² tu serik dah :p

Saya paling suka yoghurt perisa coklat dan red velvet. Korang?

Harganya memang agak a bit expensive sebab dikira mengikut timbangan. Lagi banyak ambil yoghurt dan bahan² “top-up” nya, lagi mahallah kena cas. Bayangkan, secawan Tutti Frutti boleh mencecah RM15? Fuhhh… maybe ada yang dah kena lebih mahal kan..

Plan nak pegi pagi tadi sebelum ke rumah mak, tak menjadi sebab planningnya tak berapa cantek. Ni tinggal beberapa jam saja sebelum menjelang bulan Ramadhan.

Oh sempena itu, saya ucapkan Salam Ramadhan Kareem, mohon maaf terkasar bahasa yang sengaja dan tak sengaja tu ye… Semoga kita dapat beribadat lebih di bulan yang mulia ini. Amin…. malam ini start Tarawikh dah kita :)

 

40 Responses

  1. reezluv says:

    alamak..ok..nak pegi TF gak la pasni..ehehee

  2. akubiomed says:

    Belum pernah mencuba lagi.

  3. kak ina kl says:

    salam ramadan
    wow kalau sorang RM15 hinggit..anak 5 orang..suami sorang…dah berapa? pitam jam

  4. suriaamanda says:

    Salam Ramadhan dari SA dan keluarga…

  5. Ummi Hanie says:

    sy pun dibelanja org ;)

  6. zie fauzi says:

    percaya atau tak,zie n family tak pernah makan lg TF ni… sbb rasanya mcm tak cukup 1 cup tu… kami sekeluarga penggemar aiskrim tegar.. kalau teringin nak makan kena beli yg dalam bekas tu… hihihi

  7. puanbee says:

    alaa tk pernah teringin lg , pelik sikit bee ni haha ..

  8. pernah kena rm34 tuk 2cup hihi.. sb terlebih press.. :) ape pun puas hati mkn.

  9. sy tak pernah makan lagi benda ni huhu

  10. sweetkurma says:

    kat area rumah akak memang ada, dulu anak pernah kerja supervisor
    banyak kali jugak makan, pernah terkena rm25 huhu

  11. Mama I.A says:

    setakantni bard tak pernah makan lagi tutti frutti ni..huhu..kesian kan? takpe, balik bulan 10 ni, memang nak terjah tutti frutti ni…

  12. fyna says:

    perghhhh!! sedap nih. ^_^

  13. Alin Marlini says:

    huhuhu..tak pernah try pun…

  14. Anuar says:

    Tutty Fruitty dekat Parit Buntar tu… Awak ni orang Perak ker?

  15. ohcikgu says:

    jarang makan. Tak tahu la kenapa. mahal kan?

  16. Juan says:

    saya x pernah mencuba lagi ni, selalu jer lalu depan kedai ni, hehe

  17. Azie says:

    Memang sedap Tutti ni, nak2 dah lama tak merasa ni. Selalu kalau pergi Mall memang beli.

  18. Yati says:

    Kalau teringin, haruslah pergi makan. Kalau tak, meleleh la ayor lior baby. Hehe..boleh makan lepas berbuka. :)
    Kak Yati tak pernah masuk lagi Tutty Frutty. Tapi anak-anak sudah, aunty dia orang bawak kat KL.

  19. yanmie says:

    Salam,

    Mujurlah 1 gambar je nis, kalau tak sekarang gak gi TF haha..dapnyeee…dulu mula2 beli main amik je, sekali nak bayar perghh terkejut gila hahahaa

    • Ummi Hanie says:

      tu la kyan… sebenarnya ada gambar lain, gambar anak dgn TF tu, tp cari2 x jumpa pula… dapatla letak satu tu je…

      haha… nis pun masa 1st time beli tu terkejut juga nak bayor :p

  20. eiela says:

    tak pernah makan lagi.

  21. potia says:

    pandai pulak anak dlm perut ngidam menda2 sedap ni… nasib dia tak ngidam hp samsung hekhekhe… tp sedap kan tuti futy tu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *