Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Tips Menghilangkan Batuk Dengan Cepat

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Tips Menghilangkan Batuk Dengan Cepat

Nak cerita tentang tips menghilangkan batuk dengan cepat yer. Ini hasil galian dari dalam inbox jugakla.

Emelnya agak panjang tapi saya ringkaskan seringkasnya di sini ok .

Untuk menghilangkan batuk dengan cepat ;

KETIKA HENDAK TIDUR MALAM , SAPUKAN VICKS VAPORUB DI TELAPAK KAKI & SARUNGKAN DENGAN STOKIN. INSYAALLAH BATUK KITA AKAN CEPAT PULIH.

Petua ini sesuai diaplikasikan untuk kanak2 dan orang dewasa . Berita baik ni ! Kesian kan dok dengar budak2 terbatuk2 tak henti2 .

Dan petua ini juga lebih bagus dari amalan meminum ubat batuk yang mengandungi bahan kimia tu .

Seorang wanita (dewasa) yang telah batuk berminggu-minggu telah cuba eksperimen ni ke atas dirinya sendiri .

Dan wow! 100% berkesan. Katanya terasa seolah-olah sehelai selimut hangat menyelimuti seluruh badan dia. Dalam beberapa minit batuk yang telah sekian lama tu hilang !

So , tak rugi untuk kita semua try kan ? =)
Batuk is annoying !

Incoming search terms:

 

12 Responses

  1. penaberkala says:

    >wah, tak pernah dengar pun petua nibuleh cuba ni klu batuk

  2. Ummi Hanie says:

    >aah … agak rare oetua kan…yg penting , MUDAH… =)try jgn x tryyy!

  3. uMMiIRa says:

    >boleh cuba ni..tk sabar lak nk tunggu batuk lagi….he3…

  4. uMMiIRa says:

    >tp masalahnya ummi mmg tk suka pakai stoking..kalau selimut pun..bhgn kaki terbuka..he3…kecuali la kalau terlampau sejuk….

  5. Ummi Hanie says:

    >ummiIra : hehe..lawak plak kata x sabor nk batuk lagik…jgn diminta sakit…nk experiment yer?hanie pun xsuke brselimut apatah lg berstokin…dlm pntg jer berstokin kan…tp kalo ummi nk experiment,kena le pakai..:)

  6. uMMiIRa says:

    >hanie : sama la kita…stokin guna dlm pantang je..lepas tu selamat dlm almari..hahahatk de la minta….tp tule nk tgk keberkesannya…he3…

  7. nza says:

    >ooooooooo…senang jerrr petuanya..ttp kak nza lemas la pakai stokon time nk tidur…comfirm xleh tidur…

  8. Ummi Hanie says:

    >ummiIra : hanie pun mcm nk cobe jer la…nza : aah sng bangett petuanya …just stokin tu je yg annoying

  9. fitri says:

    kalo guna minyak selainvicks boleh kerr..? sebab saya selalu pakai minyak cap kapak

  10. Kujie says:

    kadang² guna minyak kayu putih…

    VICKS pun sekarang mcm tak power mcm dulu-dulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *