Tingkatkan skil memasak di LetsMasak.com, peluang menang iPhone 6

letsmasak.com contest iphone 6

Salam ceria,

Tingkatkan skil memasak di LetsMasak.com, peluang menang iPhone 6| Korang masih rasa skil memasak di tahap yang tidak memuaskan? Saya pun still rasa macam tu… hurmm…

So takkan nak biarkan je perasaan itu menghantui diri. Tambah² ibu + surirumah macam saya ni. Tiap² hari berdepan dengan tugasan MEMASAK. Tugasan hakiki katanya….

cooking

Satu masa dulu sukaaa sangat menonton rancangan Martha Stewart masak-memasak ni. Kira macam pencetus inspirasi jugaklah. Beliau sangat terer memasak.

Tentang Let’s Masak.com

Teruja juga dengan kehadiran laman web Let’s Masak ni. Motto nya pun menarik… “It’s not that hard”

Terjemahan bahasa jawanya; “Tak sesusah mana”

Kalau loghat Perak; “Ate kome, takle susoh manenyeee….”

Interface Letsmasak.com agak cun. Sudah serupa Google Search. Terbaiklah ~

letsmasak.com contest iphone 6

Selain berkongsi resepi, kalian juga boleh;

– Komen pada setiap recipe. Nak like² pon boleh macam di Facebook

– Recook Recipe

– Share resipi di FB, Twitter, Google Plus & Pinterest

– dah pegi explore sendiri…. bhahahahha ~

Meh-meh terjah salah satu resipi ringkas yang saya berjaya submit >>> http://letsmasak.com/recipe/3432-talapia-sweet-sour-mudah-ringkas  <<<

letsmasak talapia sweet sour contest

Pengalaman memasak?

Kalau nak cerita pengalaman mula masuk dapur @ memasak ni, rasa macam segan sikitlah. uhukss~

Awal² kawin dulu pun bukan reti sangat memasak. Suami yang banyak guide tahu? ahaha…. sebab beliau lebih biasa memasak kaedahnya… sejak darjah 1 ke 2 gitu beliau dah turun dapo masakkan nasi goreng untuk famili… hebattt ~ and then zaman bujang pun biasa memasak bersama kawan². untunglahh saye kan…. ;)

But then, saya lebih pro memasak gamaknya. Dah hari² punya kerja, mau tak mau kena masuk dapur juga demi untuk famili.

Bertemu pula dengan Letsmasak.com. Mudahlah lagi untuk saya explore resipi dan mcari idea memasak.

Kannn bagusss kalau masa tak reti masak dulu² dah wujud laman ni… haha.

dan wujud smartphone macam yang berterabur sekarang ni. bangun pagi, lepas solat, nak siap breakfast, picit² smartphone cari Resepi kat Let’s Masak.

Pilih je lahh…. nak resepi pastri, western food, masakan melayu… selongkar sajalah. BEST baq hang.

 

Baiklah berbalik semula kepada contest Let’s Masak

dagdigdugg hatiku melihat hadiah²nya….

 

  1. Tempat pertama: iPhone 6 Plus 64Gb
  2. Tempat kedua: Wang tunai RM500
  3. Tempat ketiga: Wang tunai RM400
  4. Tempat keempat: Wang tunai RM300
  5. Tempat kelima: Wang tunai RM200

 

“Contest ini dianjurkan oleh LetsMasak.com dan disokong bersama Kelab Komuniti Hai Blogger! http://www.haiblogger.com”

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *