Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Ternyata trafik banyak disumbang dari web Apesal.com

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Ternyata trafik banyak disumbang dari web Apesal.com

 

 

Salam sejahtera dan Assalamualaikum .

 

Sembang-sembang pasal trafik ni adakalanya syok dan adakalanya menyakitkan hati pun ada . Betul tak ? Oh , saya malas nak gosip-gosip pasal orang okay … biarlah saya gosip pasal blog sendiri tapi bukan bermakna syok sendiri … hohoho :p

 

Baik . Hari ni macam biasa godek-godek Analytics dan Keyword yang masuk ke blog ni dalam Nuffnang . Alhamdulillah ada sedikit memuaskan dari segi trafik . Sebabnya puas hati tu ialah ; saya jarang berblogwalking samada secara sakan maupun santai-santai . Yang mana say hye dan beri komen di entri saya , yang itulah saya akan balas jejak dulu . Mintak mahap bebanyak , bukan takmo jenjalan blog kalian (especially silent readers … camno den nak trace kalo kome senyap2 je ? ;p) .

 

Ini hasil kajian analytic untuk trafik pada hari ini sahaja (18 May 2011 , setakat jam 5.30 petang gitu) ;

 

 

Yezzaa … memang tak sangka hari ni trafik mencanak (ala canak sikit jer dah kecoh …. :p)  dari web Apesal . Pada tafsiran saya yang tak berapa teror ni …. maybe sebab semalam dan hari ni saya buat full ping kat web Apesal . Full ping tu maksudnye ; saya ping secara maksimum yakni 3 ping untuk sehari . Yep , limit sehari maksimum 3 ping saja okeh … Baru ni saja rajin nye selepas diapprove pada 30 April 2011 yang lalu . Memang baru lagi tapi kalau tiap-tiap hari buat full ping dari hari pertama diapprove , insyaAllah trafik lebih mantop mungkin .

 

Makanya berpuas hatilah juga join Apesal ni tanpa berpenat lelah blogwalking . Kalau banyak masa terluang macam dah siap buat entri , balas komen dan sebagainya maka saya blogwalk lah dgn senang hatinyer . Tapi kalau entri sendiri entah ke mana , komen-komen tak berbalas , camno nak blogwalk sesedap rasa ?

 

Ape lagi …. moh le join Apesal weih . Bukan kena bayor satu sen pun … ;) Untuk orang-orang yang tak berapa rajin merayap-rayap ke blog org macam saya ni , sesuwei sgt ler … tapi kalau kome rajin mai ke sini , even sekadar jerit-jerit kat chatbox pun , insyaAllah saya akan balas kunjungan …. :)

 

 

 

Next next entry insyaAllah nak gebang-gebang pasal keyword + SEO sikittt …. Stay tuned Stay Cool ! :)

Oh ya , ada utang nak jawab tentang Adsniaga . Harap sabar yer ~

 

 

18 Responses

  1. Encik Billy says:

    wah Billy Info 2nd spot tu..hehe,
    saya salah seorang silent reader kt sini kak Hani…jrg2 komen tp mang sllu masuk sini~
    Encik Billy ada entri terbaru… jom baca Gambar Sekitar Pertandingan Miss Tiffany Universe Ratu Pondan 2011 di Pattaya- ThailandMy Profile

    • Ummi Hanie says:

      yup betul tu encik billy…

      anda 2nd spot dan sy pun slalu nmpk anda dlm widget gengblogger

      terima kasih byk2 yer support sy slalu … terharu :ok:

  2. D_08 says:

    Assalamualaikum Yong Ummi Hanie…
    dengan tak teragak@ awok tegoih rejister dengan apesal.com…time kasih le yong ateh info ni…
    D_08 ada entri terbaru… jom baca Jumaat Datang LagiMy Profile

  3. lin azlina says:

    lin pun nak join jugaklah apesal.com tu….lin pun jrg sgt bw skang…mujurlah trafik x zero!
    lin azlina ada entri terbaru… jom baca Minggu yang tak best!My Profile

  4. ctN honey says:

    lebih bersemangat lah lepas ni ye nak buat entry…pas tu ping kat apesal.com….memang berbaloi..
    ctN honey ada entri terbaru… jom baca Harga susu naik 5-6 mulai JunMy Profile

  5. syamila says:

    na daftar gak le kat apesal .. hik3
    syamila ada entri terbaru… jom baca Temuduga Terbuka di TeSSDEMy Profile

  6. puanbee says:

    sebut traffic je dah rasa dah best huwaaa…ada yg suka ada yg tk suka kan nis terpulang…apa2 pun apesal tu kena rajin ping dan bee malas ..heee
    puanbee ada entri terbaru… jom baca Cara redirect follower dari blog lama ke blog baruMy Profile

  7. nza says:

    bagi akak trafik xpenting, yg penting mencari shabat yg setia n sejati..sudi brkongsi kisah n cerita….Itu yg utama.

    • Ummi Hanie says:

      betul tu kak…

      tp akk xjoin pun xpe,akk rajin update dan blogwalking

      yup , sahabat manakan sama dgn trafik sume ni … hanie kena buat mcm ni sbb xserajin akk update n bw..huhu

  8. sjiehan.com says:

    btoi tu..sy dapat beratus2 backlink dari apesal.com

    rugi klo x join!! hahahaha
    sjiehan.com ada entri terbaru… jom baca Hukum tengok Wayang Nur KasihMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *