Template blogspot ala-ala WordPress

Salam semua.

Selamat hari Selasa. :)

Tadaaaa….! Wajah baru lagik la ini blog. Yg ni insyaAllah bertahan lama sikit agaknye le. Tu yg kata penyakit dah dtg balik tuh. Penyakit bertukar2 template ! Bermacam2 dah saya try n error dari pagi tadik *wahhh…berblog pepagi plak ari ni!* . Benda2 ni saya dah siap save semalam2 lagik dlm lappy. Bila dah suai padan, hati dah betoi2 berkenan, makanya template ini yg saya pilih. “Girly Magz” namanya. Banyak saingan sebenornye . Cuma yg ni saya berkenan bebenor sebab;

  • agak canggih (perasan saya lerr..)
  • lain dari sebelum2 ni, jenis ” MAGAZINE
  • ade space iklan mini banners
  • ade Sexy social bookmarking .. xyah susah2 buat dah!
  • fungsi “Read More..” pun dah siap ade !!
  • kaler PINK … yeeeeha!! :p
  • byk “tab” ,tinggal edit2 jer dgn link kita sendiri
  • yg plg penting… 3 column dan background PUTIH utk entri !!

Saya search dekat Btemplates under label ” Adapted From WordPress“. Boleh juga download di sini; BloggerBlogTemplates.

Kenapa WordPress? Coz i like it ! For me, template2 WP ni semua cantik2 dan ada style. . Cuma kita kena pandai2lah pilih dan edit sikit bersesuaian dgn blog kesayangan kita ni. . .

Welll. . Selamat membaca lah blog magazine baru saya ni ek!
Insyaallah saya akan post entri2 yg lebih berilmu dan bermanfaat utk semua selepas ni.
Adios !

34 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *