Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Template blogspot ala-ala Wordpress

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Template blogspot ala-ala WordPress

Salam semua.

Selamat hari Selasa. :)

Tadaaaa….! Wajah baru lagik la ini blog. Yg ni insyaAllah bertahan lama sikit agaknye le. Tu yg kata penyakit dah dtg balik tuh. Penyakit bertukar2 template ! Bermacam2 dah saya try n error dari pagi tadik *wahhh…berblog pepagi plak ari ni!* . Benda2 ni saya dah siap save semalam2 lagik dlm lappy. Bila dah suai padan, hati dah betoi2 berkenan, makanya template ini yg saya pilih. “Girly Magz” namanya. Banyak saingan sebenornye . Cuma yg ni saya berkenan bebenor sebab;

  • agak canggih (perasan saya lerr..)
  • lain dari sebelum2 ni, jenis ” MAGAZINE
  • ade space iklan mini banners
  • ade Sexy social bookmarking .. xyah susah2 buat dah!
  • fungsi “Read More..” pun dah siap ade !!
  • kaler PINK … yeeeeha!! :p
  • byk “tab” ,tinggal edit2 jer dgn link kita sendiri
  • yg plg penting… 3 column dan background PUTIH utk entri !!

Saya search dekat Btemplates under label ” Adapted From WordPress“. Boleh juga download di sini; BloggerBlogTemplates.

Kenapa WordPress? Coz i like it ! For me, template2 WP ni semua cantik2 dan ada style. . Cuma kita kena pandai2lah pilih dan edit sikit bersesuaian dgn blog kesayangan kita ni. . .

Welll. . Selamat membaca lah blog magazine baru saya ni ek!
Insyaallah saya akan post entri2 yg lebih berilmu dan bermanfaat utk semua selepas ni.
Adios !

 

34 Responses

  1. expression-side says:

    >akhrnye dpt gak k.yong pilih satu tmplat yg berkenan ek.. dri tdi agi anim tgk dok asek tuka2 tmplate je… bmcm2 kaler plak tu.. hehehe..(alamk tkantoi plak yg anim dok on9 dri pgi tdi)kuang3… curi2 mse yg de wlaupon smkin hari smkin bz agknye… ok la enjoy ur blogging n slmt bpoye2..

  2. aKu PeNcHEnTa says:

    >wah..cantik umah baru dier yek..hehehetahan lama ker umah ni bercat..kang tuko kaler lain pulok..rajin mengecat umah dier tue..datang mood rajin amat ler nie

  3. adda says:

    >wow, sgt rajin.. bagus sekali..

  4. Ummi Hanie says:

    >expression : hohoho..anim jd saksi yer..kantoi2…k.yong pun same,curi2 mase sambil menjage bebudak ni..yes! i think diz one is the best template so far..harap2 berkekalan lah yer ..ekekeke..adda : rajin ker kak..gatai tgn ni..huhu~aku penchenta : cntik..timekasih..yer..kerajinan di tahap maksima yer !

  5. AshAnas says:

    >waa… cantik la… shira pun tgh nk tukar template… nk pilih2 lg… hanie slalu cr kt mn lg?

  6. Ummi Hanie says:

    >thnx shira…dah try kat website yg Hanie mention tu? selain tu Hanie bese gune gisele punye template..Hanie search tmpt2 laen,lbey krg jer,ulang2 templatenye..gudluck ye Shira!

  7. Mama_Aqish says:

    >wah makin bertambah maju nampak…rajin tol tukar templete selalu ek…nice templete…

  8. Altaaf says:

    >wahh..yg ni mmgmnatap gile..All the best

  9. >Salam..Hanie..Uwaa..hr nie da x #1..Hr nie I'm #9..Iskk..Hanie!Template niekomfem lawa!Jgn tukar2 lg..Kalo nk tukarpun kena bwk2 bersabar dulu sbb TEMPLATENIE MMG CERAH,CANTIK & KEMAS..Yg penting 3 COLUMN & AUTO READMORE..Kn! :) Tahniah ekk!

  10. Ummi Hanie says:

    >Mama aqish : maju…alhamdulillah..kasik mood blogging mari selaloo…thanx~Altaaf : ye ke?mekasih2!wah dah jadik top commenter nampak..bravo!

  11. Ummi Hanie says:

    >Sis Ieda .. xper..xkesah..#9 pun Hanie tetap layannn .. komfem ka ni sis ? Hanie pown rase xtukar lg lepas ni utk jangka masa yg pjg sket kot..sbb hampir semua ciri2 yg dikehendaki tu dh dpt..erm,xsilap Hanie,sis penah pakai template ni dulu kan??

  12. Nadiah Sidek says:

    >rajinnya la tukar2 template ;)

  13. >aduss.niy dah x boley tahan ..niy pon comei gak …awat mlm tdik xleh komen eh…(*_*) kita xde kat bloglist ker? huhuhuu….

  14. iedaLUVsham says:

    >amboi2! asik tuko aje, rajin! bagus2! cantik lak tu :)hehehhe!!! tlg tuko utk aku skali leh,aku sibuk la…huhuhu!!!

  15. Altaaf says:

    >mmg la brusaha nk jd pengomen yg top pn..nnt jd biras yg top plak…hahahha..

  16. nza says:

    >wah, wah, wah…tukar lg la…rajin n gigih betul…hi.

  17. Ummi Hanie says:

    >Nadiah : yer,,mmg rajin..la ni dah maleh sbb dah jumpe yg brkenan d ati.. azrina : xley tahan ekk..slmt mencari yer..hurmm..maybe mlm td tenet slow kot..Hanie pun kekadang xleh nk komen blk..aik?xde ke dlm bloglist kak ?ade tuu…sy paparkn 10 blog jer sbb takut blog lmbt loading..berat..pnjg sgt list ..huhu~iedaLUVsham : wohohoo…timekasih2..mmg santekk..sampei aku trmimpi2 blog nih..wakaka..melampau le tu…eh ngko pun nk tukor jugak lagik?blog ngko dah lawa,xyah tukor xper…Altaaf : oic…baguss…ade visi cemerlang..nza : iyer kak..yg aritu masih xbrkenan ..la ni baru brkenan btol2…sbenanye xsusah sgt,kne rajin jer ckit..hehe

  18. hans says:

    >lepas baca2 entry yg baru2..rupanya sis nih suka tukar layout ekkk?rajin yerden malas nak tukar2kang chatbox hilang

  19. Ummi Hanie says:

    >mmg rajin..dah hobi..heheaik..takut hilang cetbox?save le awal2 dik oi…

  20. hans says:

    >hahahahakadang2 terlupa kak oit…tu la pasal…

  21. >Hanie,Hanie..Musim gilew Sis nk tukar2 template x sampai lg..Hihi..mungkin taon dpn kot..Alhamdulillah la kali nie buley stay lame sket dgn template itam tu..Kalo tdk,asik tukar cat je'umh'Sis tu..Lotih eden..

  22. Ummi Hanie says:

    >sis ieda…mesti ada trick cmner sng tukor2 layout ni kanHanie ade juge sket2..tp azam le kali ni nk kasi tahan setahun ker..*bior betul setahun :)*ape2 pun cat umah sis,Hanie suke..cntik jew

  23. hans says:

    >kak ieda : bukan kata tadi nak tukar ker?

  24. penaberkala says:

    >pernah skali nk tukar, abis hilang benda2 kat blog asalsmpai ari ni serik nak tukar2 nih

  25. hans says:

    >penaberkala : ko kena save dulu code2 tu dkt word…then lepas tukar template masuk kan je balik code2 tu…jadi xhilang la

  26. penaberkala says:

    >owh,thanx for the infonnt rajin2 blh buat laskang rasa nk guna yg hitam biasa dulusimple je kan

  27. >'Hans to Sis Ieda: kak ieda : bukan kata tadi nak tukar ker?'Haaa??Bile Sis kate nak tuko rie2?Tu awal Disember punye comment dr Hanstp x sampai sebulan mmg da tuko pun skrg wlupun x plan pun nk tuko..Ikut je tgn yg gatal nk tuko2 templates blog tu..Tp tetap warna hitam pilihan ku..Susah ler gini asik nk tuko2 je tensen jgk..p/s: 'Sis Ieda: Salam..Hanie..Uwaa..hr nie da x #1..Hr nie I'm #9..Iskk..Hanie!Template niekomfem lawa!Jgn tukar2 lg..Kalo nk tukarpun kena bwk2 bersabar dulu sbb TEMPLATENIE MMG CERAH,CANTIK & KEMAS..Yg penting3 COLUMN & AUTO READMORE..Kn! :) Tahniah ekk!'Perasan x nombor 9 nie asik melekat dgn Sis,Hanie!?Bc nie..http://ieda2009.blogspot.com/2009/12/cabaran-level-master-tyvm-4-ur-votes.htmlhaha..

  28. hans says:

    >pena : hahaha…nanti2 la tukar

  29. >Hitam mutu keunggulan,Pena..Kikiki..Same ngan layout kite pun black jgk..

  30. penaberkala says:

    >hans:ko pun hitam gak kan layout? nape tak tukar?

  31. penaberkala says:

    >sis ieda:aah,style kan hitam tuh..simple jek..ok la newblogger cam sy..lgpun,tak reti sgt nk tukar tuh sblm nih

  32. hans says:

    >kak ieda : den pun black juga..campur pink n white..also red…haha

  33. hans says:

    >pena : owh,aku dah tukar dah…lagipun selesa dgn layout tu

  34. hans says:

    >pena : lagipun aku xsuka tukar..rasa leceh jer…kalau dah jemu gila2 baru tukar…haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *