Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Taktik 3 MINIT Bersihkan rumah

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Taktik 3 MINIT Bersihkan rumah

Rumah u all selalu ada tetamu tak ?

Tak kisahlah ada tetamu atau tidak , rumah mestilah sentiasa nak bersih dan kemas . Orang beranak kecik2 macam saya ni susah nak capai tahap tip-top , dapat selesa/kemas mata memandang jadilah .

Saya agak curious dalam hal2 pembersihan rumah secara PANTAS . Jalan2 kat blog Mama-Miya ni terjumpa pulak video youtube berkaitan hal ni . Very interesting . Saya nak share dengan u all ok .

Taktik bersihkan/kemaskan rumah dalam masa 3 MINIT !!

Amacam … Sempoi kan ?
Sebenarnya … saya selalu gak alami perkara macam ni . Bila orang nak datang je mulalah kelam kabut . Maklum jelah ada budak2 kecik yang sentiasa berkeliaran sambil menyepahkan rumah …

 

15 Responses

  1. kawie2020 says:

    >halamak.. ruginyer x leh tengok.. tenet teruk giler malam nih…

  2. nza says:

    >xdpt la nk tgk video tu cz line tenet nazak sgt…xkluar2 lak….tension weh!!!

  3. iedaLUVsham says:

    >yuhuu! amboi perli blog aku plak, hehehhe!!! serius weh, hantu aku jumpe kat hostel! lain la…tak sama cam tv, aku tgk hantu kat tv pon xde feel, eheheh!! :)

  4. Sitisifir10 says:

    >Owh…Am I included in that 70%?? Or should i say, "Fuhh…majority okeh yang mengemas time guest datang :P"

  5. penaberkala says:

    >kemas rumah 3 minit? camne tuhtakleh tgk video,tenet prob

  6. >nza : try next time ye kak..best tau :l:iedaSham : weih mane ade perli..cakap betul2 punyerr…heh.antu kat hostel ek..ngko wat ape sampai trsempak antu ? :psitisifir : hehehe kak..saya pun sogan nak ngaku sebenaunye :c:penaberkala : line tenet ok nnti tgk yer.best taukawie : rugi3x…next time dtg lagi tgk yer

  7. hans says:

    >hahaharumah den bersihtapi umah sewa jer serabutramai sangat manusia

  8. Hanz says:

    >ini bukan kemas…ini sorok barang2 sepah..kantoi nanti bila guest nak guna toilet! ekekekek

  9. >wahh..Hans n kak Hanz dtg serentak .. :)hans : bagus2 umah kemas . bese le kalo org ramai tu tp kalo semua disiplin insyaallah x sepahhanz : kak , yg tu jenis tetamu suke ngintai2 tuh . org dah kasi masuk kire bagus .. nak intai2 plak..haha

  10. >Wow!Sngt ekspress lah die kemasrmh!Tips yg bagos di saat2 gentingtetamu nk dtg..

  11. >yupp sis…express rakyat ! haha..

  12. Ummi Hanie says:

    >momma mia : mau try dak ? ;p

  13. PCL says:

    selalunya bila rumah tak kemas je..mesti ada orang nak datang dan bila orang datang je rumah tak kemas..haha, bagus juga tips simpan dan sorok ni….harap-harap selalulah menerima tetamu jika mahukan persekitaran dalam rumah sentiasa terjaga rapi. ~pcl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *