Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Siapakah dia pengomen tegar blog Ummi Hanie [dot] Com ? (Si Peramah Jan. – Mei 2011)

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Siapakah dia pengomen tegar blog Ummi Hanie [dot] Com ? (Si Peramah Jan. – Mei 2011)

 

Salam weekends .

 

Sekian lama kumemendam rasa ingin membuat entri ini . Tetapi mood , feeling tu asik ke laut saja .

 

Tanpa kalian pengomen random dan pengomen tegar , mungkin blog ni dah lama ‘bungkus’ :p .

Iyelah , bak kata artis-artis … ayat kliche deme … ” Tanpa peminat ,siapalah kami “ . Ecececewwah ~

 

Memandangkan saya dah pun dapat anugerah pengomen top beberapa kali di beberapa buah blog seperti blog Kak Nza & Kakyong (namakan dua je dulu ) , mungkin sudah tiba masanya untuk Hanie umumkan pengomen-pengomen TEGAR di blog Ummi Hanie [dot] com . Data ini diambilkira bermula 17 Januari ’11 hingga 17 Mei ’11  (5 bulan – signifikan untuk sejarah mula berdomain) , inilah carta Top 10 Pengomen Tegar a.k.a. Si Peramah Jan. – Mei ’11 ;

 

 

Nampaknya Numara menjuarai carta 5 bulan ini dengan jumlah komen sebanyak 177 . (lama tak nampak Numara sebenarnye …)

Kakyong duduk di tempat kedua dengan 138 komen . (memang pengomen setia blog ini .. trimass bebanyak)

Kak Nza memberi saingan sengit dengan jumlah komen sebanyak  129 dan BeeKay (PuanBee) sebanyak 112 komen . (Kak Nza mmg setia mengomen di sini , sgt2 hargai dan sentiasa beri sokongan moral . Bee pun baru mula tahun ini sbb baru kenal2 bbrp bulan kan … )

Ok 4 orang untuk komen above 100 .

Ummi @ Kak Syamila sikiiiiit lagi nak cecah 100 komen … 99 dah . Dan selainnya yang menempati carta ialah CikSembang , Yeop D_08 , Lin Azlina , Ct n honey dan PuanBee (aikk..bee 2 kali?) . Awat Bee jadi 2 kali yer ? Maybe sebab pakai emel lain-lain kot … takper takper no problem .

 

Baik . Yang itu untuk plugin Top Contributors . Saya ada pakai 2 jenis plugin . Satu lagi My Top Commentators . Dannn … hasilnya juga berbeza . Jom tengok siapa yang kena ;

 

 

See … ini carta Top 20 (opss…Top 18 – tolak namaku ada 2 di situ) untuk pengomen-pengomen sepanjang bulan Januari hingga Mei 2011 (5 bulan)  .

Yang menjuarai carta ialah Bee dengan 76 komen .

Ini pula baki carta top 40 (Top 38 for real );

 

 

 

TERIMA KASIH TAK TERHINGGALAH BUAT KORANG SEMUA YANG SUDI MENCERIA DAN MENGHIDUPKAN BLOG HANIE … TANPA KALIAN , MEMANG TAK ADA APA-APA LAH BLOG NI GAYANYA ~

 

So ………. apa nak buat dah ada dua nama Top Commenter (mana yg betul ni … commenter @ commentator?? ) ???

Hanie buat keputusan untuk …. bagi kedua-dua mereka ni CENDERAHATI sebagai tanda penghargaan . Ye , saya suka jika kalian komen dengan ikhlas , tanpa ada rasa terpaksa kerana itu lebih bermakna . Tak semesti kena mahal kan , asalkan dapat disimpan sebagai kenang-kenangan ….

 

Apa cenderahatinya ? Cuba intai-intai ini ;

 

pic taken from blogshop owner , Mys Simple Collection … jom intai2 !

 

Yelah sekarang ni kan musim orang sukakan felt craft kan … Saya sendiri pun sukakannya . Tambah pulak bentuk love²   mcm ni … sooo sweet ! 

Tunggu yer , kome Top Commenters !

Dan selepas ini maybe Hanie akan gunakan satu plugin sahaja untuk menetukan siapa Top Commenter setiap bulan , dan akan bermula Jun JULAI ini . So hanya seorang akan dipilih selepas ini , insyaAllah …

 

Hari ni curi-curi online di rumah mertua … hehehe . Ada kenduri sepupu sebelah suami . Kalo rajin dan tak berapa segan , teman snap le gambo . Tapi kalo segan teman ni melampo-lampo ke tahap gaban , idokler ade gambo … muehehe .  Semalam lepas asar akad nikah dah , pehtu hujan lebat tak hengattt so tak dapat kami nak gi tengok pengantin . Hari ni pagi-pagi dah pegi jumpe sebabnye rumah pengantin dgn rumah mertua ni berjiran aje … lain-lain lorong ajer …. Ok mood kendurilah hari ni yer  .

 

 

32 Responses

  1. kakyong says:

    wah , sampai guna 2 plugin.

    kakyong guna plugin Top Commentators Widget, which u boleh tetapkan paramter spt tarikh dr brp hb ke brp hb.. then exclude kan email & author tertentu… rasanya lebih tepat… kakyong dpt ni dr Yanmie… ;)

    sbb tu kadg kakyong letak sampai 40 list comentator.. utk tempoh tertentu.. semata2 utk BW… ;)
    kakyong ada entri terbaru… jom baca NOra Elena–review episod 3My Profile

  2. Gieyana says:

    wahh..tahniah2 pd yg top..akak pon ada di situ tp kebawh..kekeke..kiranya akak sekejap ada sekejap x der la..:)
    Gieyana ada entri terbaru… jom baca Tazkirah Jumaat Elakkan Diri menjadi Terlalu BerkiraMy Profile

  3. kakyong says:

    btw, lupa nak ucap tahniah pd Bee.. ;)
    kakyong ada entri terbaru… jom baca NOra Elena–review episod 3My Profile

  4. lin azlina says:

    eh! ada gak terselit lin azlina kat list tu erk…
    mmg suka jenguk sini pun….dari dulu lagi…
    lin azlina ada entri terbaru… jom baca Minggu yang tak best!My Profile

  5. ctN honey says:

    nampak gayanya saya belum cukup tegar lagi ni…
    ctN honey ada entri terbaru… jom baca Cerita panas mesti bacaMy Profile

  6. Mohd Nasri says:

    eh masuk dlm top 40 la..haha
    semoge blog ni terus hidup walaupun orgnye bz dgn family..hehe

  7. syamila says:

    waa….kak sya pun ada dalam list ler….he3…campur komen yg ni cukup la 100 yea…hik3…
    syamila ada entri terbaru… jom baca 3 Adab Memasak Yang Perlu Tahu…My Profile

    • Ummi Hanie says:

      yer … kak sya mestile masuk list …. dah setahun lebih kite kenal since kak sya join contest Top Commenter Hanie dulu kan ? ;)
      terime kasih masih setia mnjenguk hanie d cni … :)

      aah ,masuk ini dah 100 lebih kot

  8. mohamadazhan says:

    yeyeyeye….nama saya ada juga.hehehe

    terima kasih kak sebab sudi list dalam tu =)

  9. nza says:

    hi.hi.hi…pengomen tegar diblog adik kesayangan nie…..semoga nama kakakmu ttp trsemat di blogmu….

    • Ummi Hanie says:

      yer kak … time kasih sbb setia sekali menemani adikmu ini di sini …. really appreciate that :) *hugsss*
      dun worry , namamu takkan kusingkirkn dr blog ini … ;)

  10. Ummisalsabila says:

    Ramainya pengomen tegar blog Hanie..siap Ada hadiah tu!

  11. puanbee says:

    haie terima kasih nis sbb menghargai bee haa..baru lagi kita berkawan tk cukup setahun tapi dah cukup 5 bulan rasanya hee :) tahniah juga pd yg tersenarai tu :)
    puanbee ada entri terbaru… jom baca SEGMEN BLOGLIST ABGTEROR TANAH TUMPAH DARAHKU Mana Satu My Profile

  12. Nur says:

    Bagusnya Kak Ummi Hanie.. semua ada dalam list.. Tahniah buat top comentator..
    Nur ada entri terbaru… jom baca Cubaan pertamaku akhirnya menjadiMy Profile

  13. Numara says:

    pon pon!!!!!! haha!
    adoiiii sori lame tak jengah dan menjengah…. huhu
    wahhhhh banyaknye saye mengomen ropenyee… hihihi…
    thanksssss… cute nyewww….. :)
    Numara ada entri terbaru… jom baca yippieee yippeee yeay!!!!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *