Siapakah dia pengomen tegar blog Ummi Hanie [dot] Com ? (Si Peramah Jan. – Mei 2011)

 

Salam weekends .

 

Sekian lama kumemendam rasa ingin membuat entri ini . Tetapi mood , feeling tu asik ke laut saja .

 

Tanpa kalian pengomen random dan pengomen tegar , mungkin blog ni dah lama ‘bungkus’ :p .

Iyelah , bak kata artis-artis … ayat kliche deme … ” Tanpa peminat ,siapalah kami “ . Ecececewwah ~

 

Memandangkan saya dah pun dapat anugerah pengomen top beberapa kali di beberapa buah blog seperti blog Kak Nza & Kakyong (namakan dua je dulu ) , mungkin sudah tiba masanya untuk Hanie umumkan pengomen-pengomen TEGAR di blog Ummi Hanie [dot] com . Data ini diambilkira bermula 17 Januari ’11 hingga 17 Mei ’11  (5 bulan – signifikan untuk sejarah mula berdomain) , inilah carta Top 10 Pengomen Tegar a.k.a. Si Peramah Jan. – Mei ’11 ;

 

 

Nampaknya Numara menjuarai carta 5 bulan ini dengan jumlah komen sebanyak 177 . (lama tak nampak Numara sebenarnye …)

Kakyong duduk di tempat kedua dengan 138 komen . (memang pengomen setia blog ini .. trimass bebanyak)

Kak Nza memberi saingan sengit dengan jumlah komen sebanyak  129 dan BeeKay (PuanBee) sebanyak 112 komen . (Kak Nza mmg setia mengomen di sini , sgt2 hargai dan sentiasa beri sokongan moral . Bee pun baru mula tahun ini sbb baru kenal2 bbrp bulan kan … )

Ok 4 orang untuk komen above 100 .

Ummi @ Kak Syamila sikiiiiit lagi nak cecah 100 komen … 99 dah . Dan selainnya yang menempati carta ialah CikSembang , Yeop D_08 , Lin Azlina , Ct n honey dan PuanBee (aikk..bee 2 kali?) . Awat Bee jadi 2 kali yer ? Maybe sebab pakai emel lain-lain kot … takper takper no problem .

 

Baik . Yang itu untuk plugin Top Contributors . Saya ada pakai 2 jenis plugin . Satu lagi My Top Commentators . Dannn … hasilnya juga berbeza . Jom tengok siapa yang kena ;

 

 

See … ini carta Top 20 (opss…Top 18 – tolak namaku ada 2 di situ) untuk pengomen-pengomen sepanjang bulan Januari hingga Mei 2011 (5 bulan)  .

Yang menjuarai carta ialah Bee dengan 76 komen .

Ini pula baki carta top 40 (Top 38 for real );

 

 

 

TERIMA KASIH TAK TERHINGGALAH BUAT KORANG SEMUA YANG SUDI MENCERIA DAN MENGHIDUPKAN BLOG HANIE … TANPA KALIAN , MEMANG TAK ADA APA-APA LAH BLOG NI GAYANYA ~

 

So ………. apa nak buat dah ada dua nama Top Commenter (mana yg betul ni … commenter @ commentator?? ) ???

Hanie buat keputusan untuk …. bagi kedua-dua mereka ni CENDERAHATI sebagai tanda penghargaan . Ye , saya suka jika kalian komen dengan ikhlas , tanpa ada rasa terpaksa kerana itu lebih bermakna . Tak semesti kena mahal kan , asalkan dapat disimpan sebagai kenang-kenangan ….

 

Apa cenderahatinya ? Cuba intai-intai ini ;

 

pic taken from blogshop owner , Mys Simple Collection … jom intai2 !

 

Yelah sekarang ni kan musim orang sukakan felt craft kan … Saya sendiri pun sukakannya . Tambah pulak bentuk love²   mcm ni … sooo sweet ! 

Tunggu yer , kome Top Commenters !

Dan selepas ini maybe Hanie akan gunakan satu plugin sahaja untuk menetukan siapa Top Commenter setiap bulan , dan akan bermula Jun JULAI ini . So hanya seorang akan dipilih selepas ini , insyaAllah …

 

Hari ni curi-curi online di rumah mertua … hehehe . Ada kenduri sepupu sebelah suami . Kalo rajin dan tak berapa segan , teman snap le gambo . Tapi kalo segan teman ni melampo-lampo ke tahap gaban , idokler ade gambo … muehehe .  Semalam lepas asar akad nikah dah , pehtu hujan lebat tak hengattt so tak dapat kami nak gi tengok pengantin . Hari ni pagi-pagi dah pegi jumpe sebabnye rumah pengantin dgn rumah mertua ni berjiran aje … lain-lain lorong ajer …. Ok mood kendurilah hari ni yer  .

 

32 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *