Semangat tudung baru ?

 

Salam bertemu kembali .

Dah 2 hari berturut-turut saya heret anak² bersama-sama untuk  selesaikan beberapa urusan , hari ni rasa nak berehat pula di rumah (mata saat ini boleh tahan layu juge :p) . Sepatutnya ada hal lagi nak diuruskan , mungkin esok² pula kot … insyaAllah . Bila suami tak ada ni , memang saya gemar mem’busy’kan diri antaranya dengan hal² blogging dan online shop saya . Dan dah banyak benda juga yg saya dah reti uruskan sendiri … ngeh3x ~

 

Seronok juga sejak 2 minggu ni saya dapat connect balik dengan kengkawan di taman seberang sana (dalam beberapa kilometer jugelah dari rumah saya) . Bukannya jauh sangat pun , tapi saya sangat jarang bergaul dgn mereka , bertandang ke rumah , dan sebagainya . Mereka pun jarang² juga bertandang ke rumah saya , mungkin risau mengganggu saya dan anak² kecil di rumah (pada anggapan mereka lah kot … ) Tapi itu bukan bermaksud kami ni putus hubungan @ bermasam muka ! Jgn salah faham yer … sesekala ada juga berSMS satu sama lain bertanya khabar …

 

Dan sejak bergaul semula dgn mereka dalam 2 minggu ni , saya rasa sangat happy dan seolah timbul pula semangat baru . Sambil² mereka bertandang ke rumah , sempat juga saya promote tudung² jualan saya tu … alhamdulillah , dah licin pun stok lama tu ! Sekarang tengah tunggu stok baru sampai dan dah ada yg siap² order dan bayar ! Alhamdulillah … syukur rezeki …senyum lebor … aura raya sudah mari kot … :)

 

Dek kerana ‘semangat’ tudung baru ni lah maka hampir setengah hari (semalam) saya dok ralit menghias kedai maya saya yang dah lama dibiarkan bersawang dan tidak berupdate … Sebenarnya kalau saya manfaatkan kedai maya (shopping cart) tu lebih banyak manfaatnya sebab amat mudah nak uruskan sebrang tempahan dan menyusun atur produk . Tapi , oleh kerana kehilangan mood , maka saya abaikannya pula … Rugi .. rugi …So mulai sekarang saya akan fokuskan biz online saya di situ . Kome pun kalau teringin nak ada shopping cart sendiri , moh² le mengintai Lot.my dan cuba² menggodek fungsi²nya pelan² mulai sekarang . InsyaAllah lama kelamaan mahir lah..

 

Pink Muslimah Store

jangan segan klik gambo ni ye ... ;)

 

Wajah baru … design baru … nafas baru … tapi platform lama ehsan Lot.my .

Best lah ! Thanx a lot yer Lot.my …

Dah beberapa lama menggodek shopping cart lot.my ni barule mahir sikit demi sikit …

Makanya blog ni tak berupdate beberapa hari , tambah pula bila dah siap² buat scheduled entry . Tapi yg ini fresh entry baru keluar dari oven tau … Dan yang menggembirakan saya , pengunjung² blog tetap ado , kurang sikit je dari hari² yg rajin menghadap/mengupdate blog . Thanx to SEO dan kalian semua … :)

Analytic Nuff 14 - 20 July '11

 

FYI , 19 dan 20 July tu memang saya tak update langsung , just memantau jer sebab memang tak sempat nak mengarang sebarang entry plus takde mood . Draft dah bersusun² tapi apokan dayo … tapi itulah peliknya , hari² sebelum tu yg saya dok rajin menghadap blog , kureng pule trafik . Erm … kome yg otai² trafik ribu riban sehari tolon jangan gelakkan analytic saya yg tak seberapa ni yer … sob3x .

 

Inilah wajah² Nufffnangers yg sudi menyinggah dan membaca blog ciput saye nih …

 

Tocheyyyy yer semua !

Ini pula referral untuk bulan July , yg mana majoritinya didominasi oleh carian dari pokcik Gugel ..

 

Sekadar syiok sendiri sikit² …. kalau tak cek macam ni,tak tahu pule perkembangan blogging kita kan … saya ni nama je dah bertahun² blogging tapi ilmu tu masih cetek … yg penting , saya dapat jumpa ramai kawan² bloggers yg baek hati , peramah , mengambil berat … alhamdulillah setakat ni belum ada yg bermusuhan … mintak simpanglahhh …. tak de untungnye pun bermusuh² ni kan ! Bikin lemau jerrr … baek gi buat trifle pastu melantak diam² . ehhh ape kaitan pulak trifle dgn semua ini ?? Psssttt … sebenarnye saya terhengen sangat² nak buat dan mentekedarah TRIFLE ! Sekian terima kaseh ~


JOM TENGOK STOK TUDUNG BARU CHANTEK² TAWWW … TERLIUR SENDIRI I TENGOK … :P

 

Incoming search terms:

12 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *