Semangat raya Vs. Blog bersawang

 

 

ASSALAMUALAIKUM ALLZ …. !!

Salam Aidilfitri ! Seminggu dah kita berayo ~

 

Dan seminggu lebih tak menaip entri rasa janggal sekali dehhh …

Korang ape kabor ? Harapnye seronoklah beraya tahun ni yek … Saya ? Alhamdulillah memang seronokkkk …. ^-^

Sebabbbb …. dapat beraya di ‘kampung’ over the sea (feeling le obersi skettt …) alah singapore jek … over the sea le tuh kan ….

 

Nenek dan sedara mara masih ramai di sana dan tahun ini last minute jugak planning nak balik beraya beramai-ramai sarat satu MPV kami tu (family kami + parents + abang ku seorang) . Passport pulak masih valid lagik (baru je buat last year) , so ON ajelah bile dah dipelawa oleh emakku … hehe :p

 

Yang paling seronok tentulah kanak² a.k.a. anak-anak ku . Jenuhlah warga singapura kena sediakan 4 sampul duit raya bila dapat tau kami nak balik haaa … kalau panjang umur ade rezeki tahun depan , dah depa kena sediakan 5 keping sampul pulak dah … muehehehe … dan paling syiok bila depa bagi angpau dalam Singapore dollar . Convert ke RM , dah 2 kali ganda , kan untung anak-anak i . Rezeki depa le tu … saya masa kecik-kecik dulu pun dah merasa macam tu juga … kita orang dewasa ni tumpang hepi jer …

 

Mood blogging ni rata-rata masih ‘sejukkk’ je lagi kan ? Maklumle , dah beraya sakan … hahahah . Perut ni macam nak meletup je diisi dengan ketupat , nasi himpit , lontong , rendang yang enak-enak belaka  pada hari raya pertama dan kedua di S’pura . Pakcik makcik ramai di sana, masing-masing menjemput ke rumah . Raya ketiga kami dah berangkat balik ke Malaysia tanahairku terchenta . Maka berayalah di atas lebuhraya . Jemputan rumah terbuka pun masih kureng . So , makan aje lah ape yang hado di rumah . Nak menjemput orang @ buat open house pun saya tak larat sangat , perut memboyot sudah . Tapi hati tu teringin juga … kalo big boss setuju amik catering , den OK ajer … just layan tetamu je kan … :p

 

Blog pun sudah bersawang ……. lalalalala ~ malas nak cakap pasal trafik … lantak pi lah dulu . Muahaha ~ Pun begitu masih ada yg sudi menjenguk-jenguk dan memberi komen yang masih belum berbalas .Terima kasih bebanyak …. Dan maaf yer , komen-komen insyaAllah akan dibalas dalam sedikit masa lagi .

 

18 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *