Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Semangat raya Vs. Blog bersawang

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Semangat raya Vs. Blog bersawang

 

 

ASSALAMUALAIKUM ALLZ …. !!

Salam Aidilfitri ! Seminggu dah kita berayo ~

 

Dan seminggu lebih tak menaip entri rasa janggal sekali dehhh …

Korang ape kabor ? Harapnye seronoklah beraya tahun ni yek … Saya ? Alhamdulillah memang seronokkkk …. ^-^

Sebabbbb …. dapat beraya di ‘kampung’ over the sea (feeling le obersi skettt …) alah singapore jek … over the sea le tuh kan ….

 

Nenek dan sedara mara masih ramai di sana dan tahun ini last minute jugak planning nak balik beraya beramai-ramai sarat satu MPV kami tu (family kami + parents + abang ku seorang) . Passport pulak masih valid lagik (baru je buat last year) , so ON ajelah bile dah dipelawa oleh emakku … hehe :p

 

Yang paling seronok tentulah kanak² a.k.a. anak-anak ku . Jenuhlah warga singapura kena sediakan 4 sampul duit raya bila dapat tau kami nak balik haaa … kalau panjang umur ade rezeki tahun depan , dah depa kena sediakan 5 keping sampul pulak dah … muehehehe … dan paling syiok bila depa bagi angpau dalam Singapore dollar . Convert ke RM , dah 2 kali ganda , kan untung anak-anak i . Rezeki depa le tu … saya masa kecik-kecik dulu pun dah merasa macam tu juga … kita orang dewasa ni tumpang hepi jer …

 

Mood blogging ni rata-rata masih ‘sejukkk’ je lagi kan ? Maklumle , dah beraya sakan … hahahah . Perut ni macam nak meletup je diisi dengan ketupat , nasi himpit , lontong , rendang yang enak-enak belaka  pada hari raya pertama dan kedua di S’pura . Pakcik makcik ramai di sana, masing-masing menjemput ke rumah . Raya ketiga kami dah berangkat balik ke Malaysia tanahairku terchenta . Maka berayalah di atas lebuhraya . Jemputan rumah terbuka pun masih kureng . So , makan aje lah ape yang hado di rumah . Nak menjemput orang @ buat open house pun saya tak larat sangat , perut memboyot sudah . Tapi hati tu teringin juga … kalo big boss setuju amik catering , den OK ajer … just layan tetamu je kan … :p

 

Blog pun sudah bersawang ……. lalalalala ~ malas nak cakap pasal trafik … lantak pi lah dulu . Muahaha ~ Pun begitu masih ada yg sudi menjenguk-jenguk dan memberi komen yang masih belum berbalas .Terima kasih bebanyak …. Dan maaf yer , komen-komen insyaAllah akan dibalas dalam sedikit masa lagi .

 

 

18 Responses

  1. nza says:

    masih dlm mood raya….budak2 masih dok sibuk nk p serbu rumah cikgu..sabo jelh.

  2. puan kutu says:

    sy pun nak gak duit raya dlm dolar..:)
    puan kutu ada entri terbaru… jom baca GA Sapa Nak Shawl Nie?My Profile

  3. mama pipie says:

    welkam bek hanie hihi.. akak plak, org singapore yg beraya umah kitaorg.. hihi
    mama pipie ada entri terbaru… jom baca Live dari Pantai RemisMy Profile

  4. puanbee says:

    selamat hari raya .. hehe seminggu je beraya tapi macam2 aktiviti ada .. beza dengan raya di kl ni huhu
    puanbee ada entri terbaru… jom baca Kontest Duit Raya Telah Ditutup Dan Pemenangnya Ialah :My Profile

  5. nanti dah puas beraya boleh sambung balik berbloging
    hafizal Mohamad ada entri terbaru… jom baca Berita Menarik Bagi Pengemar Telefon Bimbit | Telefon Bimbit Sony Ericsson Boleh Rakam Gambar 3DMy Profile

  6. ct N honey says:

    selamat hari raya,..lepas ni sibuk pergi rumah terbuka pula

  7. Juan says:

    singapore pon oversea gak, dari yg x pernah pi mcm saya nih, hehe

  8. kakyong says:

    salam aidil fitri hanie..

    balik kg juga tahun ni ya… meriah dpt beraya dgn sedara mara..

    hanie bila dijangka due
    kakyong ada entri terbaru… jom baca Kembali bersiaranMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *