Segmen Review Sesama Blogger

 segmen review puanbee

Puanbee, salah seorang peserta contest iPhone 5 Gadget impian mengadakan segmen review sesama blogger. Saya ingin sama-sama memeriahkan segmen ini kerana ianya juga merupakan situasi menang – menang bagi kedua-dua belah pihak. Saya sokong Puanbee, Puanbee review dan beri backlink kembali. :)

Tentang Blog Ummihanie.com

ummihanie.com

Sama saja seperti blog Puanbee, blog UmmiHanie.com – Ceritera Seorang Mom Blogger bergenrekan peribadi, kisah famili & anak-anak, perkongsian tips, food review & resepi, info kehamilan dan lain-lain.

Ummihanie seorang yang sudah berstatus ibu kepada 5 orang anak (9, 7, 5, 3, 1) dan merupakan seorang surirumah sepenuh masa yang menjadikan internet sebagai medium perniagaan dalam talian (online) dan WordPress self-hosted sebagai medium blogging secara lebih serius dalam santai. Camane tu ye? ;) Blog ini merupakan tempat perkongsian dan sebagai ‘diari maya’ Ummi Hanie…

Setakat ini, Alexa Rank blog ummihanie.com ialah 1,286 di Malaysia dan 216,067 bagi rank dunia. Rank terbaik pernah dicapai ialah begini;

 

Mac ’12

Google pagerank masih lagi 2/10. Jom semak google pagerank di sini [klik].

Trafik Harian Unik (UV) dan hits pula begini;

 

Segannn nak tunjuk tapi dah Bee mintak….

Komen Blog Puanbee.com

Saya sudah mengenali blog puanbee.com sejak zaman blogspot lagi dan ketika itu belum menggunakan nama domain puanbee.com.

Blog ini agak cepat mencapai kemajuan dari pelbagai aspek seperti peningkatan trafik blog yang tinggi, pendapatan blog bulanan yang konsisten, peningkatan ranking Alexa dunia dan Malaysia dan berjaya menarik perhatian ramai pengiklan. Banyak lagi nak cerita tapi itulah antaranya yang dapat saya sebutkan… Theme blog pun ditempah khas gitu… cantik ~

Blog Puanbee adalah antara blog yang menjadi inspirasi saya untuk lebih maju akan tetapi, stay low-profile ;) .

 

Komen blog Lensablogger.com 

Pertama kali menjejak ke blog lensablogger.com yang sebelum ini dikatakan telah dihack. Salam perkenalan dihulurkan, dan jujurnya belum mengenali siapakah owner nya..

Overall, blog ini nampak bersih, kemas dan tidak berat untuk loading page. Ada harapan untuk pergi lebih jauh dalam bidang blogging. Selamat berjaya diucapkan.

 

”Segmen review sesama blogger ini di anjurkan oleh Puanbee.com dan kerjasama antara Lensablogger.com  , Pondokkecil.com ,  Servis Tempahan Design  ,Anarm.net  , PaPaMifz.com , Ciklaili.com ”.

15 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *