Segmen : Kenapa nickname saya begini ?

Salam berbahagia semua …

Semoga sihat-sihatlah kalian semua yer … saya sihat alhamdulillah :)

Entah kenapa tiba-tiba rasa teringin tahap gaban pulak nak buat segmen ni walaupun risau tak ade sapa sudi nak join …  Bukan bertujuan nak meraih populariti , followers lebih ramai dan yg sewaktu dengannya . Sekadar nak memeriahkan dunia blog plus menambah kenalan … buleh kan ?? ;)

So , bagi yang sudi nak join , ada sedikit rules ;

  1. Macam biasa , buat satu entri RINGKAS dan tempekkan header blog ni dalam entri tu dengan tajuk; “Segmen : Kenapa nickname saya begini ?”

  2. banner Ummi Hanie [dot] Com
  3. Ceritakan laaa kenapa dan macammana korang dapat idea cipta nickname yang sedang korang gunakan ni … Contohnye nickname “Si Labu” . Cerita laa asal usul tercetusnya nickname sebegitu , maybe sebab suke sangat makan labu ker … ekekeke ~ :p
  4. Dah selesai buat entri , hantarkan saje link entri korang tu di ruangan komen segmen ni okehhh .
  5. Tiada paksaan untuk Follow , Tweet , post kat wall FB dan sebagainya . ;) Tapi kalau nak buat jugak , saya sangatlah berbesor hati … sayam korang ! :p

Kalau takde nickname ? Huhuuu .. apa kata , korang createlah satu ? Mueheheh ~ Takdela … kalau takde nickname apa² , takyah join segmen ni pun tak ngape …

Ok sudah . Itu saja rules nyer … dan entri ini akan ‘digam gajahkan’ sampai bila-bila saja yang saya mau.Hohohoho ~ So sebelum korang memulakan segmen ni secara berjemaah , biarlah saya cerita serba sedikit asal-usul nickname yang saya pakai sekarang ni yakni “Ummi Hanie” .

Simple jer … Ummi tu sempena panggilan anak² dan Hanie pula kunun² nama glemer laa sikit … so digabungkan maka jadilah Ummi Hanie … Sekian ~

Oh ya, satu lagi . Entri paling menarik akan saya featured kan di sini nanti . Gudluck ~

77 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *