Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Segmen : Kenapa nickname saya begini ?

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Segmen : Kenapa nickname saya begini ?

Salam berbahagia semua …

Semoga sihat-sihatlah kalian semua yer … saya sihat alhamdulillah :)

Entah kenapa tiba-tiba rasa teringin tahap gaban pulak nak buat segmen ni walaupun risau tak ade sapa sudi nak join …  Bukan bertujuan nak meraih populariti , followers lebih ramai dan yg sewaktu dengannya . Sekadar nak memeriahkan dunia blog plus menambah kenalan … buleh kan ?? ;)

So , bagi yang sudi nak join , ada sedikit rules ;

  1. Macam biasa , buat satu entri RINGKAS dan tempekkan header blog ni dalam entri tu dengan tajuk; “Segmen : Kenapa nickname saya begini ?”

  2. banner Ummi Hanie [dot] Com
  3. Ceritakan laaa kenapa dan macammana korang dapat idea cipta nickname yang sedang korang gunakan ni … Contohnye nickname “Si Labu” . Cerita laa asal usul tercetusnya nickname sebegitu , maybe sebab suke sangat makan labu ker … ekekeke ~ :p
  4. Dah selesai buat entri , hantarkan saje link entri korang tu di ruangan komen segmen ni okehhh .
  5. Tiada paksaan untuk Follow , Tweet , post kat wall FB dan sebagainya . ;) Tapi kalau nak buat jugak , saya sangatlah berbesor hati … sayam korang ! :p

Kalau takde nickname ? Huhuuu .. apa kata , korang createlah satu ? Mueheheh ~ Takdela … kalau takde nickname apa² , takyah join segmen ni pun tak ngape …

Ok sudah . Itu saja rules nyer … dan entri ini akan ‘digam gajahkan’ sampai bila-bila saja yang saya mau.Hohohoho ~ So sebelum korang memulakan segmen ni secara berjemaah , biarlah saya cerita serba sedikit asal-usul nickname yang saya pakai sekarang ni yakni “Ummi Hanie” .

Simple jer … Ummi tu sempena panggilan anak² dan Hanie pula kunun² nama glemer laa sikit … so digabungkan maka jadilah Ummi Hanie … Sekian ~

Oh ya, satu lagi . Entri paling menarik akan saya featured kan di sini nanti . Gudluck ~

 

77 Responses

  1. syamila says:

    kak sya tk de nickname la…jadi tk leh la nak join sama…huhuhu
    syamila ada entri terbaru… jom baca The SecretMy Profile

  2. hehe ok kak insyaAllah sy join dlm masa terdekat ni ye.ingatkan sy kalau terlupa ye kak :)
    afzalsukasuki ada entri terbaru… jom baca Filem Pecah Panggung RM40 juta : Aku Budak JambanMy Profile

  3. iEyLa says:

    orite..mood nk ber segmen dah dtg…
    tggu link dr saye kak..hikhik

  4. mrs.yie says:

    akak join…heheheeh :)
    mrs.yie ada entri terbaru… jom baca SEGMEN : ‘KENAPA NICKNAME SAYA BEGINI?’My Profile

  5. zie fauzi says:

    nak join ni ada masa lagi kan… try buat entry nanti…
    zie fauzi ada entri terbaru… jom baca WORDLESS WEDNESDAY #3 | LANGSIR ROMAN BLINDMy Profile

  6. anamarza says:

    Assalammualaikum ummi hanie,

    datang nak join segmen, sudi la terima penyertaan saya ni ya?

    http://www.anamarzablog.com/2011/10/segmen-kenapa-nickname-saya-begini.html

  7. sepet_kuku says:

    As salam…

    Waahh..menarik tertarik d’boommm!!…hehehe
    sepet_kuku ada entri terbaru… jom baca ~Rabu..Gambar pun Bercerita…weee~My Profile

  8. puanbee says:

    sampai bila ni ? sempat lagi tk bee buat ?
    puanbee ada entri terbaru… jom baca Cek Saman Trafik ( SMS dan Email )My Profile

  9. syahiroo says:

    sesekali mau join gak.. ape pun korang mmg sporting habis..support member.. terbaik~ :)
    syahiroo ada entri terbaru… jom baca Diari seorang lelakiMy Profile

  10. kakyong says:

    owh segmen ni dari hanie rupanya… ni baru nak find out..

    harap2 ada kelapangan nak join nanti…
    kakyong ada entri terbaru… jom baca Jiwa & Lara – episod 12 dan 13My Profile

  11. joanna yunus says:

    Akhirnya saya berjaya ….. silalah menjengok ke blog saya yang tak seberapa ye….salam perkenalan

    http://inilahcoretankehidupankami.blogspot.com/2011/10/segmen-kenapa-nickname-saya-begini.html
    joanna yunus ada entri terbaru… jom baca Segmen : Kenapa nickname saya begini ?My Profile

  12. nak join lah….
    hafizal Mohamad ada entri terbaru… jom baca Panduan Sewa Kereta Ketika Melancong.My Profile

  13. Segmen :Kenapa nickmane saya begini | My Personal Thoughts says:

    […] macam mana tergerak hati nak join segmen anjuran UMMIHANIE setelah terbaca dalam blog PUAN […]

  14. sepet_kuku says:

    As salam, sis Ummi..dgn besar hati…saya memeriahkan segmen Kenapa nickname saya begini?”..

    taraaaa… :)

    http://iniwilayahsepetkuku.blogspot.com/2011/10/segmen-kenapa-nickname-saya-begini.html

    tenQ.
    sepet_kuku ada entri terbaru… jom baca Segmen : Kenapa nickname saya begini?”My Profile

  15. chii says:

    salam ummi hanie..
    macam menarik je segmen ni ..
    chii pasti ramai gak yang tertanya2 tentang asal usul nama chii..makanya chii pun nak join gak la..nnt kalo da siap..chii roger2 ya
    chii ada entri terbaru… jom baca Penawar HatiMy Profile

  16. Empayarutama says:

    Er, emmmm…. macam nak join tapi mood blom sampai la. Nntlah 2-3 ari mungkin kot
    Empayarutama ada entri terbaru… jom baca Bantuan Dari NarutoMy Profile

  17. zie fauzi says:

    Salam… zie pun dah join… cerita biasa je.. tapi tetap nk join..
    http://www.ziefauzi.com/2011/10/segmen-kenapa-nickname-saya-begini.html
    zie fauzi ada entri terbaru… jom baca TOTE BAG CANTIKMy Profile

  18. ainna baijan says:

    join sudah~
    ainna baijan ada entri terbaru… jom baca kenapa nickname saya begini??My Profile

  19. Kujie says:

    Salam Ummie Hanie

    Masa sekolah dulu ada kawan nama Umi Hani…cantik orangnya, lambut panjang, lebat.

    Nickname Kujie sebenarnya bukan dicipta onlien tetapi Jie adalah panggilan dari arwah bapa mertua. Family lain panggil Zie tapi arwah bapa dengan pekat jawanya panggil G ( Jie ).

    Ku pula nama keluarga, nama asal.
    Kujie ada entri terbaru… jom baca Perpustakaan Kanak-kanak di Perpustakaan Negara MalaysiaMy Profile

    • Ummi Hanie says:

      Wslm Kak Kujie ,

      Alamak saya pulak nak terperasan … hehehe … so ade contact tak dgn Umi Hani lagi ? Saya ni nickname jer..bukan nama real … ;)

      Owh , akk berdarah jawa lah ni … samelah kite tapi genetik jawa sy kurang sikit kot (mak ada darah jawa,abah pula org perak)

      Awal nama akak ada “Ku” yer … mesti sedap nama sebenar tu .. ;)

  20. dah join pun…..hehehee
    hafizal Mohamad ada entri terbaru… jom baca Penghargaan Untuk Puan Juanita Dan Puan BeeMy Profile

  21. Segmen ditutup … | says:

    […] to the Ampang point yeah . Memandangkan tiada lagi yang nak join segmen “kenapa nickname saya begini?” , makanya saya memutuskan untuk menutupnya pada hari ini , berkuatkuasa pada jam 6 petang … […]

  22. “Segmen : Kenapa nickname saya begini ?” | IEYLA.COM says:

    […] time plak nak join sis Hanie nye […]

  23. Nickname paling unik | Ummi Hanie [dot] Com says:

    […] korang masih ingat dengan sebuah segmen blog yang saya anjurkan sebelum bersalin hari tu – segmen “kenapa nickname saya begini?”. Saya ada promise nak war-warkan nickname paling unik @ menarik pada pendengaran telinga saya ni.. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *