Saya sudah uninstall kotak komen Intense Debate

pic credit to Google

bismillah

 Rebutlah peluang menangi DOMAIN PERCUMA selama 2 tahun.Klik! 

Salam 1 Malaysia semua . Dah makan ? Saya baru je lepas soru dengan anak2 tersayang ni . Pakai talam lagi you …. so berkat ;) . Alhamdulillah kenyang . Burpppp ;p .

Just nak buat small announcement ; yang saya dah tarik balik (uninstall) kotak komen Intense Debate  yang canggih itu (canggih ke?) dan kembali semula kepada kotak komen asal blogspot . Saya lakukan itu atas sebab-sebab tertentu . Entri ini juga adalah serampang dua mata – selain nak announce (takut kalian tercari-cari pula atau terklik-klik pula tajuk entri macam selalu) penarikan semula ID itu , juga nak try test uji samada kotak komen asal blogspot berjalan lancar ataupun tidak .

Akaun ID masih saya simpan , tidak didelete sebab mana tahu angin mana datang saya nak install balik kan.Sebab penarikan semula ? Atas sebab-sebab tertentu antaranya saya tengok otai-otai blogger seperti Eyriqazz, Ben Ashaari , Cik Epal (sekadar menamakan beberapa) majoritinya pakai kotak komen jenis biasa , jenis blogspot saja (dan ramai juga yang pakai jenis Disqus especially yang berplatformkan WordPress) . Bukannya tak ada pendirian sendiri , tapi why not kita belajar daripada yang lebih maju dan berpengalaman ? ;)

So , Intense Debate mucuk cayang … i lepaskan you dulu ye bebeh … Insyaallah ada jodoh kita bertemu dan bekerjasama lagi yerr …. You jangan merajuk-rajuk dengan i tau nanti i delete terus akaun you baru tau . Ahaksss ~ !

Kalau u all rindu nak baca balik kisah cinta komen-komen lama dekat ID saya , KLIK je SINI ok … Semuanya sudah menjadi sejarah . Ewahwahwahhhh ….

Go to IntenseDebate
Kliklah banner ini jikalau berminat nak buka akaun ID ;) Best of luck !
Harap-harap lepas ni tak meragam laaa kotak komen blogspot … muncullah dikao , muncullah dikao … Kalau idak teman nak teghiak laaa kuat-kuat …. wuwuwuuuu … Bismillah …………..
p.s : in case kotak komen ni tak memunculkan diri jugak , u all tinggalkanlah mesej dalam chatbox (yg juga dlm proses mengemaskini lagi) . Ada kemungkinan akan reinstall balik ID . Wish me luck ;)

Ummi Hanie

12 comments

  • baguih…. ID tu kengkadang pening gak.. :D prefer komen yg biasa jer..chat box mmg nak sorok ke ?
    kuman "Tornado CHipping & Future.." Entry

  • wah Kuman dah potong saya dulu ! Tahniah2…ingatkan nak rasmi komen dulu ! hehehe…

    erm ekceli chatbox tu bukan nak sorok,nak save sikit space kat sidebar tu…semak…tp ni tgh kemaskini balik dan akan muncul d khalayak ramai kendian nnti insyaAllah

  • Assalamualaikum! ha, dulu pun saya pernah pakai.. mula-mula ingat best tapi hampeh. haha..berat dan menyusahkan sikit… jadi,masa nak buang benda ni..fuh! susah betul. dua tiga kali cuba..

    hehe

    pakai yg biasa pun cukuplah..senang sikit nak komen,kan?

    p/s: xmo jadi "namaku anon" sbb xdak org nk komen blog sy..huhu..(kesian kan?)

  • amir izzat … hehe dah buang baru org beretrus terang naa…xpe xpe no hard feeling pun..sy terima smua komen…alhmdllh sy try skali je mnjdi…

    so betullah awk "namaku anon" ? ish sy komen aje sape2 pun namanye…;)

  • uiks, dah daapt kotak baru la,haha
    senang sikit yg ni
    tekan, pop up terus komen
    jimat masa,hehe

    tp yg ID tu best sbb ada link skali
    lg satu ada statistik brapa komen kita
    apepun, ada pros ada kons
    yg mana pun ok selagi takde masalah kan

  • NzA

    suka5X…..camni la br senang..xpyh tunggu kalu tenet demam…..

  • penaberkala : kotak baru ke lama sebenonye ? hehehe …
    itu la..masing2 ade pro n kontra nye..ID best sbb ade comluv kan…aah la sedey bab itu ler…

    kak nza: hehhe…sukeee akk kite sorg ni…ye sy paham kalau tenet slow sgt seksa mnunggu loading yer?

  • kotak baru ni la best,hehe

  • penaberkala : ini sebenaunye kotak lama tapi 'dibarukan'..tihihi;p

  • salam..follow anda.. follow sy blik yea :)..

  • ramai juga yag dah unistall atas masalah lambat load.. buat masa ni kakyong masih stay lagi.. dah 7 bulan guna… huhuu.. byk komen berharga…

    kakyong detect 1 sebab blog berat adalah sebab kotak komen tu.. tp x kesah le… asal ade org tinggalkan komen & kakyong senang nak balas BW..

  • ainulhusna : thanx a lot 4 visiting n following ;)
    sy akan visit balik nnti

    kakyong : mmg byk org merungut pasal ID ni kakyong…kmungkinan ramai silent readers yg nk tinggalkn komen tp xjadi nk komen sbb xreti or lambat nk load komen box ID tu…
    tak ape,kita buat je ape yg kite suke utk blog ksygn kite ni kan kkyong ? tp komen2 lama kat ID dulu tak hilang lagi..boleh baca balik kat laman stream comments kita ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *