Sawang… syuhh kau

Assalamualaikum!

Kakak²,

Abang²,

Adik².

Ada nampak sawang tak kat sini?

Macam ada je kan?

Boleh tolong saya buang sawang ni tak?

Tapi macam cantiiiik je sawang ni pulak. Ekekekeke….

Ehhh… ini spider web daa…

Betullah tu, kalau bahasa melayu sebutnya sawang kan?

web

imej: Google

Letih sebenarnya “melawan” sawang ni.

Begitulah kiasannya…

Blog ini asik terabai sahaja.

Memang saya sibuk.

Sibuk dengan famili dan bisnes online dari rumah.

Syukur alhamdulillah rezeki jangan ditolak betul tak…

Dashboard ini memang dibuka setiap hari.

Tetapi datang “penyakit” baru.

Bila bukak je, jadi blank.

Tak tahu nak mengarang entri apa.

Entri dalam draft dah berpuluh-puluh,

tapi tak ada MOOD nak sambung siapkan dan publish. Alahaiii…

facepalm

imej: Google

Antara BLOG dan BISNES ONLINE…

Kedua-duanya adalah PASSION saya.

Sukar nak lepaskan salah satunya.

Seringkali terjadi beginilah. Hadap blog, bisnes terabai sikit.

Hadap bisnes, blog terabai sikit.

Lumrahlah tu. Saya bukan superwoman, boleh hadap semua benda dalam satu masa.

Walauapapun, FAMILI tetap saya utamakan.

Selesai urusan famili, baru hadap bisnes ke, blog ke….

Baby Muaadz juga sudah mula menuntut perhatian yang lebih.

Owh nanti saya update perkembangan si comel tu insyaaAllah.

Bisnes online sekarang agak mudah.

Dengan adanya smartphone, sambil jaga anak/memasak/mengemas pun boleh buat

promosi dan close order. Best gitu kan?

Kadang, tengah tidur pun sale masuk.

That’s WHY I LOVE *SOHO BIZ/ONLINE BIZ/BE A **WAHM :)

Sekian dulu bebelan makcik comel…. babaiii~

*SOHO BIZ – Small Office Home Office Biz

**WAHM – Work At Home Mom

ps: macam legaaa gitu dapat meluah sikit di sini ;)

25 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *