Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Sawang… syuhh kau

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Sawang… syuhh kau

Assalamualaikum!

Kakak²,

Abang²,

Adik².

Ada nampak sawang tak kat sini?

Macam ada je kan?

Boleh tolong saya buang sawang ni tak?

Tapi macam cantiiiik je sawang ni pulak. Ekekekeke….

Ehhh… ini spider web daa…

Betullah tu, kalau bahasa melayu sebutnya sawang kan?

web

imej: Google

Letih sebenarnya “melawan” sawang ni.

Begitulah kiasannya…

Blog ini asik terabai sahaja.

Memang saya sibuk.

Sibuk dengan famili dan bisnes online dari rumah.

Syukur alhamdulillah rezeki jangan ditolak betul tak…

Dashboard ini memang dibuka setiap hari.

Tetapi datang “penyakit” baru.

Bila bukak je, jadi blank.

Tak tahu nak mengarang entri apa.

Entri dalam draft dah berpuluh-puluh,

tapi tak ada MOOD nak sambung siapkan dan publish. Alahaiii…

facepalm

imej: Google

Antara BLOG dan BISNES ONLINE…

Kedua-duanya adalah PASSION saya.

Sukar nak lepaskan salah satunya.

Seringkali terjadi beginilah. Hadap blog, bisnes terabai sikit.

Hadap bisnes, blog terabai sikit.

Lumrahlah tu. Saya bukan superwoman, boleh hadap semua benda dalam satu masa.

Walauapapun, FAMILI tetap saya utamakan.

Selesai urusan famili, baru hadap bisnes ke, blog ke….

Baby Muaadz juga sudah mula menuntut perhatian yang lebih.

Owh nanti saya update perkembangan si comel tu insyaaAllah.

Bisnes online sekarang agak mudah.

Dengan adanya smartphone, sambil jaga anak/memasak/mengemas pun boleh buat

promosi dan close order. Best gitu kan?

Kadang, tengah tidur pun sale masuk.

That’s WHY I LOVE *SOHO BIZ/ONLINE BIZ/BE A **WAHM :)

Sekian dulu bebelan makcik comel…. babaiii~

*SOHO BIZ – Small Office Home Office Biz

**WAHM – Work At Home Mom

ps: macam legaaa gitu dapat meluah sikit di sini ;)

Incoming search terms:

 

25 Responses

  1. zie fauzi says:

    ya.sama la.bersawang jgk tambah keypad laptop ni problem7 lagi m7alas nak menaip..adoiiii

  2. akubiomed says:

    Selamat mencari mood blogging. :-)

  3. alongxp says:

    cadangan saya, jangan bukak dashboard bile tak de idea, tapi bukak bila ada idea je… himpunkan segala idea, kalau banyak idea, bukak tab banyak2…pastu schedulekan…

  4. Ammar says:

    Oooo sawang.. ingatkan sawan tadi. Hahaha. patutlah tadi rasa macam pelik je

  5. Raudzah says:

    Its ok Ummie..fokus kepada yang lebih perlukan…salam hujung minggu..

  6. Denaihati says:

    tak nampak sawangpun…heee .
    semoga terus sukses untuk bisnis online tu. bolehlah kongsiakan kejayaan denga kawan-kawan.

    • Ummi Hanie says:

      ooo… tak nampak ye… baik encik DH ni dah tolong buangkan kot :p

      terima kasih atas doanya… aminnn…
      insyaAllah, ada masa terluang, saya cuba karangkan sedikit perkembangan bisnis online saya

      tapi taklah se”grand” bisnes DH

  7. D_08 says:

    takpele….cik Ummi Hanie…. bisnes online… untungnye segera… blog… untungnye lambat……. apepun awok mendoakan yang terbaik untuk mike…..

    • Ummi Hanie says:

      betui juga kata mike tu Yop

      tp blog ni kalau kena gaya lebat advertorial jobnya, memang lagi lumayan dari bisnes online sy tu ;)

      tak apelah, sy buat yg mana mampu.. terima kasih atas doanya. aminnn :)

  8. profhariz says:

    Fokus apa yang penting ya ummie :)

  9. suri says:

    saya cuba bahagikan secukupnya.selalu ada 3 benda saya akan buat dalam seminggu jahit, quilling dan blog kalau tak dapat buat susah nak dapat income.kalau kata jual ebook bolehlah tapi tak boleh harapkan selalukan.kalaua da rezeki usaha tak ke mana sis ummie :)

    cayok!

  10. onlajer says:

    wah kena cari jalan supaya bersemangat kembali nih

  11. puan kutu says:

    kutu skang balas jejak siapa y brtandang je hanie…tu pun lmbt dpt terjah..busy juga kekdahnya..jadi taksempat perasan blog hnie rupanya dh lama bersawang.hehe..

    selamat kembali aktif hanie..katanya ada smartphone.bukan hanya bisnes, waktu tidur pun update saja blog guna teknologi..haha..

    tp tetap tak best kan..klu namanya blogger mmg puas klu dpt taip guna keyboard..:)

    • Ummi Hanie says:

      same le pesen kita kutu… tp kutu rajin gak update. sempat juga mencelah2 masa :)

      iyer, ada smartphone tp mmg tak puas ler.. mesti nak keyboard juga… koman2 lappy. ipad pun x syok

      tp utk bisnes mmg best, sgt membantu

  12. Myra Jay says:

    Impianku juga untuk bergelar WAHM.. tapi sebab belum ada anak lagi keje makan gaji dulu la jawabnya :)

  13. Hafizul says:

    Emm tak apalah..bersawang pun janji hati bahagia..haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *