Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Satu Saat Sebelum Tsunami

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Satu Saat Sebelum Tsunami

gambar tsunami

Anda nampak apa yg sepatutnya anda nampak ??? Yaaa…itulah gambar ombak ganas tsunami yg ditangkap oleh seseorang….yg kini sudah meninggal dunia. Ia diambil lebih kurang satu saat sahaja sebelum ditenggelami tsunami. Yg ajaibnya, kamera ini ditemui dan rakamannya masih tidak rosak dan boleh dilihat dgn jelas..!
Saya tak boleh bayangkan ombak sebesar dan seganas itu menimpa diri saya… Nauuzubillah min zaalik !! (utk info anda, saya ni penakut air !!! =p)
Walauapapun, ini semua bukti kebesaran dan kekuasaan Allah Taala…
serta balasanNya ke atas maksiat hamba2 di muka bumi ini …

Incoming search terms:

 

32 Responses

  1. hans says:

    >dah macam film 2012 dahtakut plak den tgoknih tsunami ke ribut?

  2. >Na'uzubillah..Tsunami di Acheh ke nie Hanie??p/s: Pun takot air..(Tp bukan Cik Bing.. :p )

  3. penaberkala says:

    >tgk dokumentari pasal tsunami bestmcm2 info dapat1)ombak yg melanda tuh sgt panas airnya2)semua bangunan hancur kecuali masjid3)kebanyakan mangsa meninggal kecuali mereka yg berlindung di masjiddan byk lagi infooverall relate dgn kekuasaan Allah dan kuasa agungNya

  4. Ummi Hanie says:

    >Hans,ni tsunami daa…menakotkan kannn??sis ieda,takot air gak ehh..cik bing?apekah itu??ermm..ni bukan Acheh tp kat negara omputeh,sorry i'm not so sure to tellpena,betul tuu..walaupun menakotkan tp sis pun suke tgk dokumentari tsunami neh..ade sekali tu tgk kat tv3 kot xsilap..depa tunjuk mayat tergantung2 kat celah2 atap zink..ngeriiiiisesungguhnya Allah maha berkuasa

  5. penaberkala says:

    >tu la,tgk dokumentari macam tu menarik gak kdg2

  6. hans says:

    >uish….rupa2nya dah pernah adalah tsunami tinggi sampai macam tu?dkt indon ari tu pun xtinggi macam nih kan?

  7. >"cik bing?apekah itu??"Kambing!Hihi..Ic..kt negara omputeh ke..Ngeri..seb bek duk kt Mesia..Kalo duk obersea sane salu laakan ditimpa bencana alam,kn..

  8. penaberkala says:

    >tu lah,bersyukur sgt duk kat msiadu luar lingkaran api pasifikso, terlepas dari bencana gempa dan letusan gunung berapi

  9. >Syukur Alhamdulillah..Tp..kata pakar geology..If rakyat Mesia nie x jgalam sekitar di Mesia nie..X mustahil negara kita aknditimpa bencana alam mcm dkt obersea tu jgk gara2 sikapmasyarakat kita sendiri yg x peka& mengabaikan penjagaan alam sekitar..p/s: Bencana buatan sendiri..

  10. hans says:

    >kak ieda : malaysia pun skrgg dah ada gempa bumi dah

  11. hans says:

    >pena berkala : betul tu…kalau tidak jadi macam dkt indon…susah nak maju

  12. hans says:

    >sis ieda…yups…kesedaran rakyat malaysia masih rendah latgok jer program kitar semula sampah tusampai skrg tak berjaya lagi

  13. hans says:

    >pena : owh iakah?so pasnih dah tak ada polistren ekk?

  14. penaberkala says:

    >hans:kat kampus aku dh takde polistren sejak bulan 6 arituh lg..semua kafe diharamkan guna..kat lain dh ada kot yg kuatkuasakan..pasal plastic bag tuh, plastic psr mlm yg biasa tuh, maybe dh takleh guna mulai jan2010..plastic bag yg biodegradable cam jusco tuh je yg blh..td kat jusco ipoh,smua pekerja dh start pkai button kempen SAY NO TO PLASTIC BAG

  15. hans says:

    >pena : owh..iakah?aku xtahu plak..aku tgok cam sama jer..tunggu 1 jan nih tgok

  16. penaberkala says:

    >hans:tu lah,nk tgk gak januari nnt camne..takut "hot2 shit chicken jek"

  17. >'Hans: sis ieda…yups…kesedaran rakyat malaysia masih rendah latgok jer program kitar semula sampah tusampai skrg tak berjaya lagi'Ha'aa..yg asingkan paper,glass dgn plastic tu kn..Alaa..Hans..dpn2 papan amaran JGN BUANG SAMPAH tu lh lg deme nk membung sampah..Pelik tol,kn..Ape yg dilarang tu lh yg nk dibuat..Akhirnya yg rusak,bumi kita & yg merana diri sendiri jgk..

  18. >Polisterin boleh menyebabkan barah..Elok lh kalo kerajaan haramkan trspenggunaan polisterin nie..Botol Air Mineraltu pun bahaya x boleh guna lebih dr 2x,kn..

  19. hans says:

    >pena : hahaha…tahi tahi ayam la

  20. hans says:

    >kak ieda : itula..manusia ni semakin dilarang semakin la dia rasa nak buat

  21. hans says:

    >kak ieda : guna polisterin yg boleh makan tu..yg tu bagus tapi mahal

  22. penaberkala says:

    >hans:hot2 shit chicken = hangat2 tahi ayam,hak3ada ke polistren blh mkn?bkn ke polistren yg blh jadi mknn ikan ka?

  23. hans says:

    >pena : xsilap aku ada…yg usm guna tu.kena bayar 20 sen

  24. hans says:

    >sebab polisterin tu wat dari kelapa sawittapi xkan sampai nak makan polisterin kan?serupa orang kebuluran jehaha

  25. ctN honey says:

    kamera tu x rosak sbb Allah nak tunjukkan,biar kita beringat
    ctN honey ada entri terbaru… jom baca Promo video dan Sinopsis Drama Khurafat di Astro RiaMy Profile

  26. sitisifir10 says:

    Ya ALLAH…..betapa hebatnya ALLAH menjadikan kejadian tsunami itu, maka lebih hebatlah lagi ALLAH mahu memperlihatkankepada kita akn bukti kekuasaanNya

  27. farawahidah says:

    Allahhuakbar..menakutkan..tu baru kecil..klu betul2 kiamat..ya Allah..
    farawahidah ada entri terbaru… jom baca Ponnn..ponn…Tora datang lagi….My Profile

    • Ummi Hanie says:

      mmg menakotkann…dah le sy ni fobia ayor .. lg laaa takottt … wahahah ~ mintak simpang laaa dgn bencana2 air ni…
      kiamat nnti lg dahsat fara… ombak naik setinggi bukit !

  28. akubiomed says:

    Ribut atau ombak Tsunami. Dimana lokasi berlaku bencana alam ini?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *