Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Masih Tak Terlewat Kan ?

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Masih Tak Terlewat Kan ?

 

Bismillahirrahmanirrahim .

Ape khabar semua kengkawan dan pembaca ?

Hanie sihat alhamdulillah  tapi … time menaip entri ni badan rasa sejuk2 macam nak demam pulak . Sakit tekak dah over seminggu dah ni . Pelik gak sebab selalunya 2-3 hari je hilanglah sakitnye . Ini tidak , makin menjadi2 pulokk . Pangkal lidah pun terasa perit dibuatnya , perasan macam nak tercabut je lidah ni . Ayarkkk ~ Cobaaannn … Petang semalam rush jugaklah ke klinik Jammy depan nun , mintak ubat untukku dan baby Zaid . Zaid kenapa ? Sian dia tauu … Dah dekat 3 minggu selsema tak pulih2 , la ni ditambah pulak dgn batuk2 dan kahak . Ujian sungguh . Bukan ape , baby2 ni kesian kan kalo selsema . Abis hidung pun tersumbat , nak breastfeed pun kekadang marah2 sebab itu . Masuk ni dah 3 kali amik ubat kat klinik tapi still tak recover lagi . Zaid oooo Zaid …

Aha . Back to the topic . Masih tak terlewat kan ? I mean , untuk wish kalian semua …

SALAM AWAL MUHARRAM / MAAL HIJRAH 1430 …
Semoga Tahun Baru Hijrah ini memberi kita erti HIJRAH yang sebenar … Amin ~
Hah jangan tak tau ye , 2 Muharram ni (semalam) ulangtahun ke-26 bagi saya … Baru je 28 September aritu sambut bezday ke-25 , ni dah 26 pulokk ? Hehe … Itu utk kalendar Masihi daa .. Tapi kita ni macam tak berapa endah sangat dengan kalendar hijrah kan ? Asyiiik je dgn tarikh Masihi ciptaan orang2 kafir tu . Astaghfirullah … 
Tulah memang Hanie tak sangka dalam kalendar hijrah , bezday Hanie jatuh pada awal2 tahun .  So saya merasalah hari jadi di awal dan akhir tahun . :) Ok , kalian semua pun boleh check bezday masing2 dalam tarikh Hijrah di calendar converter . Just isi je tarikh lahir u all dan semuanya dikirakan secara automatik oleh generator kalendar tuh . Very the easy one .

 

 

 

 

52 Responses

  1. Masayu Ahmad says:

    >Salam HaniBelum terlewat lagi, salam maal hijrah dari kak mas. Moga apa yang menjd matlamat Hani berjay dicapai.

  2. >"Sesungguhnya Allah telah membuka lembaran tahun baru di dalam takwim Islam dengan bulan Muharram..Tidak lah terdapat bulan yang lebih MULIA di dalamtakwim Islam di sisi Allah itu selepas bulan Ramadhan melainkan Bulan MUHARRAM" SALAM MAAL HIJRAH 1431H BUAT HANIE & SEMUA RAKAN-RAKAN2 BLOGGER.. :)"YA,ALLAH YA TUHAN KU..KAU BERIKANLAH KAMI KEKUATAN,KETABAHAN,KESABARAN SERTA KETEGUHAN IMAN DI HATI MASING-MASINGDI DALAM MENEMPUHI DENAI PERJALANAN KEHIDUPAN DI SEPANJANG TAHUN INI..PANDUI LAH HATI-HATI KAMI KE JALAN YANG LURUS DI SAAT HATI-HATI INI TERGELINCIR DARI LANDASANNYA..DAN YA,ALLAH BANTULAH KAMI DI ATAS SEGALA USAHA KAMI DI DALAM MEMPERBAIKI SETIAP KELEMAHAN YANG ADA PADA DIRI-DIRI KAMI INI DALAM MENUJU PUNCAK MARDHATILLAH.."AMIN..HAPPY BIRTHDAY HANIE..ALLAH PANJANGKAN USIA KAMU,MURAHKAN REZEKI KAMU & MEMBERI KEBAHAGIAANBUAT KAMU SEKELUARGA,HANIE..AMIN.. :)p/s: HANIE..MASIH X SIHAT LG KE?ALLAHHUAKBAR..RISAU PLK..KNP MASIHLOM SEMBUH2 LG SINCE HR TU HANIEKURANG SIHAT NIE..MKN UBT PAS2 AJAK HUBBY PERGI BERCUTI,TENANGKAN FIKIRANNNT..

  3. uMMiIRa says:

    >Salam Sume…Salam Maal Hijrah…Happy Birthday jgk kat Hanie…moga cempat sembuh…

  4. nza says:

    >kesiannya baby zaid..moga cpt sembuh….n hepi besdy utk hanie….mmg betul tu, kekdg kita trlalu taksub dgn kalender org putih….

  5. iedaLUVsham says:

    >salam maal hijrah!aku pon dok sakit tekak neh.. weh, ko g tak kenduri kawin elya 26hb nih??

  6. hans says:

    >salam maal hijrah sisselamat berazam baru dan selamat menunaikannya

  7. hans says:

    >eh,lupa lak nak wish…selamat hari lahir

  8. Sitisifir10 says:

    >Salam Maal Hijrah buat hanie juga…bila nak bawak baby datang jalan sini ni??

  9. Ummi Hanie says:

    >Ieda : Amin,amin,amin ya rabbal aalamin utk doa2mu sis…yup,Hanie sndiri pun pelik nape kesihatan hanie jadi cenggini..kureng vitamin kowt..dun worry so much ye sis,Hanie will be ok insyaallah..hmm..nak ajak bercuti tu susah sket sis,cuti hubby dah abis tahun ni…anak2 plak takkan nak tinggal semua kat parents/in laws kan…tapi next year gong xi fa cai kami akan ke Medan,indon..nnti ade le entry tu sis :)Masayu : wslm…alhmdllh xtrlewat lg..timekasih ye kak..ummilra:wslm … timekasih bebanyak ye…nza:anak beranak xsihat kak..huhuhu..betul gak ckp akk tu,pengaruh org putih ni sgt kuat dlm hidup kitaiedaluvsham:salam maalhijrah beb!kenduri elya ekk..aku xdpt jemputan pown..ngko pegi kot.wat kat ipoh ker?hans:salam maal hijrah juge..yes semoga semua yg diazamkan berjaya dicapai..thanx 4 ur wishsitisifir:Salam maalhijrah kak !bawak baby eh?insyaAllah,,,rasenye seru dah semakin kuat ni (tmbh plak spec mate cm nak kene ubah ower jerr…)

  10. penaberkala says:

    >salam maal hijrahselamat hari lahir di tahun hijrahsemoga kak hanie dan baby zaid cepat sembuh,amin

  11. hans says:

    >sis…sama2…doakan kejayaan saya juga yer

  12. hans says:

    >pena : doakan aku sekali weih

  13. penaberkala says:

    >sis hanie: take your time to rest..maybe kurang rehat kot..apepun,semoga di tahun baru nih, kesihatan sentiasa terjaga!

  14. penaberkala says:

    >hans: insyaAllah..doakan aku gak,huhu..kdg2 org doakan kita elok gak kan..lbh baik kita doakan utk diri sendiri dan doakan utk rakan2 skali!

  15. hans says:

    >Penaberkala : yups…aku percaya pada doakan orang tapi orang tu tak tahu kita doakan…doa tu lebih berkat rasanya

  16. >Waaahhh..pegi Medan ye,Hanie..bestnye..JGN LUPE SNAP PIX WAKTU DKT SANA NNT YEHANIE..

  17. >Hans "Penaberkala : yups…aku percaya pada doakan orang tapi orang tu tak tahu kita doakan…doa tu lebih berkat rasanya"Betul ckp Hans..Tp kalo kite ramai2 mengaminkan do'a tersebut juga adalah sunat.. :) Meh bc nie:"Mengamin kan do’a adalah disunatkan apabila seseorang itu mendengar imam, khatib, atau siapa sahaja sedang berdoa dengan lafaz jamak yakni mereka itu memasukkan orang lain dalam do’a mereka itu."Source: http://almalakawi.wordpress.com/2009/

  18. >Lg 1,kita sama2 berdo'a & aminkan do'a tuberamai2 kn supaya do'a2 sesama kitadimakbulkan.. :) InsyaAllah..

  19. hans says:

    >kak ieda : medan mestilah best..barang murah kan sana?

  20. hans says:

    >tgok keadaan jugamengaminkan tu memang sunattapi kalau macam kes2 tertentu bagitahu dia doa apa2 semua dkt orangitu xbaik

  21. hans says:

    >insyaallahberdoalah dengan ikhlas tanpa mengharapkan balasan

  22. Ummi Hanie says:

    >THANX semua..yup nak fly to Medan..brg2 mestile murah giler kanxsabor betul ni

  23. hans says:

    >sis..adakah hadiah kitaorang daripada Medan?hahaha…best nih…

  24. penaberkala says:

    >hans: aih,sis hanie nk gi medan ke?sis hanie: selamat melencong ke medan sis..mesti best kan

  25. penaberkala says:

    >sis ieda:thanx for the info.nice sharing

  26. hans says:

    >pena : ar ar..tu sis cakap nak pegi medan..aku dah terbayang dah hadiah dari medan..haha

  27. hans says:

    >sis..pergi medan hati2 masa beli makanan…kan termakan satay katak plak…naya jer

  28. >penaberkala:"sis ieda:thanx for the info.nice sharing"Ohh..key,sama2 Pena.. :)

  29. hans says:

    >kak ieda : thanks also rajin sharing dgn kitaonrag

  30. >Sharing is Caring..Hihi..U r welcome,Hans.. p/s: Hans..aweq Medan namo ke?Hihi..

  31. nza says:

    >ni dh nk hmpir thn baru org putih lak…mesti byk pesta dianjurkn…huh!!!

  32. nza says:

    >moga xtrjadi tragedi keganasan mcm krismas hr tu…emmm..teruk sungguh akhlak ank2 muda skrg….

  33. hans says:

    >kak ieda : xmau la awek indon…xleh percaya diorang tu,…kan nanti lari pegi indon susah..macam kes kawin dgn orang belanda tu

  34. hans says:

    >nza : apalagi..segala konsert,bunga api semua ada malam tahun baru nih

  35. hans says:

    >nza : owh,kes yg bergaduh dengan RELA tu kan?ganas tul diorang tu

  36. >Haha..hans,takot jd kes mcm Manohuruhara tu ekk..

  37. penaberkala says:

    >konpem mlm taun baru nnt mcm2 akan berlaku..then, paper next day,penuh pasal kes gejala sosial di akhbar2 tempatan dan media masa dan elektronik

  38. hans says:

    >kak ieda : tahu xper..diorang tu nak duit jer tu…itula..ramai2 pompuan dkt malaysia yg indon tu juga dia nak kawin..bukan segak mana pun

  39. hans says:

    >pena : haha..itu memang la..budak2 muda ramai..mat mat rempit apa semua tu…krismas ari tu pun dah jadi macam2

  40. hans says:

    >doakan jer la semua berjalan lancaramin

  41. penaberkala says:

    >hans:pasal kawen ngan indon tuh,cinta itu buta..hahakludh terlalu syg,mereka tak pikir panjang dh..

  42. penaberkala says:

    >hans:moga sambutan taun baru akan berjalan lancar tanpa sebarang kejadian yg tidak diingini

  43. hans says:

    >pena : ish…itula..buta semua sampai sanggup tinggal mak ayah..dh menyesal tahu plak dia nak balik

  44. hans says:

    >pena : insyaallah…mari sama2 doakan

  45. hans says:

    >entah apa la jadi masa tahun baru nanti

  46. >'Hans to kak ieda : tahu xper..diorang tu nak duit jer tu…itula..ramai2 pompuan dkt malaysia yg indon tu juga dia nak kawin..bukan segak mana pun'Material girl..

  47. hans says:

    >kak ieda : yups…materilistik

  48. hans says:

    >tapi salah laki2 tu juga…ramai lagi wanita dkt malaysia niyg pi kahwin dgn indon sapa suruhtanggung la akibatnya

  49. >'Hasn to tapi salah laki2 tu juga…ramai lagi wanita dkt malaysia niyg pi kahwin dgn indon sapa suruhtanggung la akibatnya'Mcm kisah gadis Mesia kawin dgn lelaki Lombok tu kn..Hurmmm..kalo dpt yg baik tu xper lh,nie dpt yg hampeh..

  50. hans says:

    >kak ieda : itula pasal…sebelum kahwin fikir masa depan dlu

  51. >Derang x pk dh..Lg pun cinta tu buta kn..Agak2nye derang nie terkena ubt guna2,x..Ishhh..xbek tuduh..Astaghfirullahhallaazim..

  52. hans says:

    >kak ieda : boleh jadi…tapi kebanyakkannya ikut hati la tu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *