Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Wordless Wednesday #52: Safety First…

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Wordless Wednesday #52: Safety First…

 

 

 

3 anak di barisan belakang, Ummi dan 2 orang anak lagi di barisan tengah… Abah seorang memandu di hadapan, adakalanya ummi duduk di depan juga temankan encik Abahnye…

 

Kan bagus macam ni selalu… anak² duduk bertalipinggang keledar dalam car seat masing²…

Pesanan penaja: Selamat jalan pulang ke kampung halaman… Safety First! Ingatlah orang-orang tersayang… Esok sekolah anak² sudah mula bercuti hinggalah ke Ahad minggu satu lagi… Orang ramai dah mula balik ke kampung halaman mulai esok (Khamis), Jumaat dan Sabtu… tentunya kesesakan jalanraya akan berlaku. Rancang perjalanan masing² ye… ;)

 

p/s: wordless wednesday yang tak wordless :-P

 

 

23 Responses

  1. sweetkurma says:

    ala ala cute nya…
    macam dengo kata jer anak2 tu…

  2. Azydy says:

    betul tu.. safety sangat penting terutama waktu perayaan ni.. jalan jam.. apa-apa saja boleh berlaku.. happy driving

  3. puanbee says:

    mcm kembar dah nis .. comel betul dak nih tembam tu

  4. kak ummi selamat hari raya ye :D lama saya xsinggah sini :D

  5. titan says:

    amboi..dah balik raya rupanya..

  6. akubiomed says:

    Tindakan yang bagus mementing keselamatan anak-anak. ;-)

  7. Blog Asyraf says:

    Bagus kalau macam ni..jaga keselamatan.. :)

  8. nza says:

    Balik kg mana tu hanie????
    Selamat Hari Raya…

  9. kakyong says:

    nak berjalan jauh memang harus utamakan keselamatan.. lebih2 lagi utk anak2 kecik ni..

    selamat eidulfitri buat hanie sekeluarga

  10. puan kutu says:

    bagus betul ummi klu bab safety.mmg solute habislah.hehe

    baru nmpk wajah comel ummi,aww..

    Selamat hari raya buat hanie sekeluarga!

    • Ummi Hanie says:

      adeihhh…. tak slealu pun cam gini. budak2, tau jelah pe’el depa…

      tunggang terbalik pun ada tau kutu.

      ulp, wajah comel? auwww…. malu ai :p

      slmt hari raya kutu sekeluarga juga!

  11. hatiputera says:

    memang bagus budak kecik duduk atas kerusi,tetapi jangan lupa dipakaikan tali pinggangnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *