Ringgit Enam Puluh Enam dan Sen Tujuh Puluh Satu

by Ummi Hanie on March 17, 2012

in Blog

Salam hujung minggu. Bersiaran dari kampung halaman encik hasben. Itu sajalah aktiviti cuti sekolah kami. Tak ke mana-mana sangat pun… Esok tinggal sehari saja lagi sebelum sesi persekolahan bermula kembali.

Ringgit Enam Puluh Enam dan Sen Tujuh Puluh Satu.

Apa kejadahnya ni?? Nilai apakah??

Oklah, terus terang… nilai bagi sebijik Buffered Earning yang sudah bertukar menjadi Metered Earning. Alhamdulillah, BE tertinggi setakat ini yang berjaya dikumpul dalam masa 35 hari. Dan merupakan BE ke-15 sejak mula² dapat BE  pertama pada 1 Disember 2010 dahulu. (Orang lain dah berpuluh² dapat ye tak…)

Tips untuk jadi JUTAWAN !

Bukan niat nak show-off pun, saya tahu kalian dapat lebih banyak dari saya. Tapi inilah antara pembakar semangat blogging bagi saya. Sebanyak mana yang saya usaha, sebanyak itulah yang saya akan peroleh. Bukan mudah bagi saya untuk mencapai amaun ini setelah beberapa tahun berkecimpung dalam dunia blogging.

Berakhirlah BE dari Nokia NwNp. Yang pertama untuk tahun 2012, dan tiada lagi BE setakat ini. Terima kasih banyak² sudi bertempek dan memberi hasil yang memuaskan. Lain kali jangan serik lagi… Button cash-out Churp Churp udah ditekan, tapi untuk Nuffnang belum sedia lagik ;)

Jom jana pendapatan pasif dengan Churp Churp. Jangan biarkan orang lain saja yang dapat hasil, kita pun boleh ;) 

Incoming search terms:

{ 24 comments… read them below or add one }

Mekar March 17, 2012 at 7:20 PM

rm 66 dah masyuk sangat dah tu berbanding blog sya..hehe..Tahniah ummie

Reply

Ummi Hanie March 18, 2012 at 11:28 AM

blog mekar pun ape kurangnye… trima kasih …

Reply

Mohkembara March 17, 2012 at 9:07 PM

Salam Yong,

Dapat gak hasil berblogging yek. Akak tak amik pot pun pasal Nuff ni. Lantoklah. Selamat menghabiskan cutiiii!

Reply

Ummi Hanie March 18, 2012 at 11:27 AM

wslm Yong,

alhmdllh, bermula drpd nothing, skrg dah dpt hasil blogging… berhasil juga usaha teman ;)

gitule… cuti dah nak abis ! yong masih di turki ke? nnti teman jenguk ‘umah’

Reply

fieda March 18, 2012 at 1:37 AM

tahniah umie..nmpknya sama la be kita nokia..dan hari ni dah jadi me..sedih plk..kak fieda sempat kumpul rm25…umie byk tu masyukkk…ingatkan kot lama la lagi dia nk tepek iklan tu rupanyadah takder dah..susah dah la pasni be yg masyukk gini nak melekat kat blog kak fieda..

Reply

Ummi Hanie March 18, 2012 at 11:26 AM

kak fieda punye BE banyak…. sy punye ini je satu, tgh tunggu lagi le ni… best kan BE Nokia ni… ini kalikedua @ ketiga dpt BE masyuk dr Nokia

rm25 tu byk juge kak… tahniah juge ye

Reply

aleen March 18, 2012 at 4:04 PM

best!

Reply

Ummi Hanie March 19, 2012 at 11:44 AM

yup..best ;) rezeki ~

Reply

nza March 18, 2012 at 4:33 PM

Tahniah…rezeki tu.

Reply

Ummi Hanie March 20, 2012 at 9:20 AM

terima kasih kak… klu akk dan kengkawan tak dtg jenguk, takde maknanye pun semua ni ;)

Reply

aleen March 18, 2012 at 9:15 PM

tahniah! saya pun ingin jadi seperti kalian yang telah berjaya!!

Reply

Ummi Hanie March 20, 2012 at 9:20 AM

terima kasih…insyaAllah aleen pun boleh ;)

Reply

kakngah March 19, 2012 at 6:22 AM

tahniah…
aku tgh berusaha menggemokkan BE friso aku tu..
tapi kan.. tapi kan..
dah 2 harini ni wp problem.. takde napsu nk update.
dah siap draft, tapi tak publish.

Reply

Ummi Hanie March 20, 2012 at 9:19 AM

thanx beb … ;)

npe jd problem tu? cube disable plugin2 tu dulu…

Reply

puan kutu March 19, 2012 at 5:47 PM

wow byk gak tu hanie..kutu nie BE pun tak merasa.kihkih..

Reply

Ummi Hanie March 20, 2012 at 9:15 AM

insyaallah , kutu pun setahun lebih blogging kan… prestasi pun dah baguih le tu… ;)

Reply

hisham March 19, 2012 at 6:01 PM

wah… hebatnya… dulu2 ingatkan nuffnang ini syarikat pengiklanan tipu. Saya pun dapat jugak tapi tak sehebat ummi..

tahniah… motivasi untuk terus blogging menjadi lebih baik…

Reply

Ummi Hanie March 20, 2012 at 9:00 AM

takdelah hebat mana ni, hisham.

oh yeke… kenapa sangka nuffnang penipu? hehehehe… sy faham perasaan tu… masa mula2 kenal nuffnang dulu2…

sy pamerkan ni utk diri sndiri, sbg pmbkr smgt, bukan brtujuan buat org jeles ke, kagum ke… sbb ramai org dpt lebih masyuuk dr sy lagi… ;)

Reply

Jomtonton March 20, 2012 at 12:36 AM

Tahniah! Memang masyuk :)
Alhamdulillah rezeki tu..

Reply

Ummi Hanie March 20, 2012 at 8:58 AM

terima kasih jom tonton…. rezeki yg dtg dgn hasil usaha tanpa jemu ;)

Reply

titan March 20, 2012 at 9:42 PM

pehh..banyaknya..bak sikit..

Reply

Ummi Hanie March 20, 2012 at 10:37 PM

ala bro ni… bro lg masyukkk…bak sket

Reply

sabree hussin March 20, 2012 at 11:55 PM

saya punya semangat pun ikut terbakar sekali ni bila tengok figure macam tu

Reply

Ummi Hanie March 21, 2012 at 3:28 PM

terbakar ye… sama2 semangatlah kan ;)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: