Rezeki Jumaat

by Ummi Hanie on April 13, 2012

in Blog

Hasil ‘temujanji’ blog Ummihanie.com dengan Mr. E berhasil juga dengan kedatangan sehelai cek bernilai RM** tengahari tadi. Rezeki Jumaat…. syukur alhamdulillah. :) Biarpun tidaklah tinggi mana pun nilainya, tapi still fulus kan… dan lebih tinggi dari kos sewaan iklan yang ditawarkan di sini.

Be the 1st to share d news over Twitter & Facebook & be rewarded! & remember to tell your friends about #ChurpChurp

Kidnap ’lelaki kacak‘ jadi model jap :p

Kemudian kot saya reveal siapakah Mr. E itu, dan mungkin ada juga yang boleh meneka. Bro Framestone juga dah menghantar e-mel jemputan + pengesahan semalam untuk meneruskan Projek 100 Bloggers beliau. Terima kasih Bro. Moga murah rezeki selalu.

Makanya, bolehlah bila² nanti pegi ke mesin Cheque Deposit untuk masukkan 2 keping cek sekaligus. Cek pertama ialah dari ChurpChurp. Siapa belum daftar lagi Churp²? Moh cepat, dah terbukti ada hasilnya ye…. ;)

Cukup je amaun untuk cash out, tak tunggu lagi dah terus tekan buttonCashout Now” ! ;)

Dah beberapa tahun blogging, barulah nak merasa pendapatan pasif yang aktif sikit ni. Oklah tu kan, blogging suka² + minat, dalam masa yang sama dapat juga jana pendapatan. ;)

Jom… makan KFC #50PercentSoGood ;) Eh, Krusherz dia sedap bangat tau! Update lain k…

{ 45 comments… read them below or add one }

iEyLa April 13, 2012 at 3:47 PM

huwaa…xmo curik cheque akk tuh..
nk curik model tu je..bole???weee….

Reply

Ummi Hanie April 13, 2012 at 4:23 PM

ye la… cek akk xseberapa pun…. curik model? uhuksss… yg tu mmg xternilai harganya :p

Reply

kakyong April 13, 2012 at 4:08 PM

model yg comel.. hehhe..

wah tahniah hanie… memang rezeki tu..

Reply

Ummi Hanie April 13, 2012 at 5:08 PM

time kacihh kkyong… rezeki anak2… ;)

Reply

akubiomed April 13, 2012 at 5:05 PM

Tanniahlah dapat pendapatan dengan dunia blogging. :-)

Reply

Ummi Hanie April 15, 2012 at 11:17 AM

terima kasih. Akubiomed pun mesti dah biasa dapat kan ;)

Reply

syu90 April 13, 2012 at 5:54 PM

thniah sis..syu xpenah cash out lg churp2..bg la tips ckit..hehe..

Reply

Ummi Hanie April 15, 2012 at 11:18 AM

akk dulu2 pun camtu la syu… bukan terus2 dapat… dah lama join baru dpt cash out…

kena byk bersabar dan tak jemu2 mencuba dan bereksperimen ;)

tips? akk rasa iklan jenis teks lebih menjadi ;)

Reply

syu90 April 15, 2012 at 12:13 PM

tu la..syu pon dah lama join…mybe sbb dulu tak bape aktif share iklan sgt kot..

okeh,sis ..nanti syu guna tips tu ye..

Reply

izan ishak April 13, 2012 at 6:00 PM

tahniah hanie!
pasni boleh kumpul lagi dan lagi ye…

Reply

Ummi Hanie April 15, 2012 at 11:19 AM

thanx k.izan…

ye, insyaAllah… sama2 le kite ye ;)

Reply

fieda April 13, 2012 at 6:08 PM

alhamdulillah rezeki..

Reply

Ummi Hanie April 15, 2012 at 11:19 AM

ye, syukur walaupun tak byk mana ;)

Reply

titan April 13, 2012 at 9:37 PM

tahniah. tahniahhh…

Reply

Ummi Hanie April 15, 2012 at 11:21 AM

tenkyuuu.. tp xleh ;awan pndapatan cekgu titan :p

Reply

zie fauzi April 13, 2012 at 10:57 PM

tahniah…. kontrak zie dgn mr E akan tamat tak lama lagi… lani nk tumpu iklan baru yg bertapak plak.. nk tgk hasilnya mcmana…

Reply

Ummi Hanie April 15, 2012 at 11:22 AM

thnx…

zie pun ada kontrak dgn mr. E yer… ;) lebih kurang same je kot tempoh kontrak kita, hanie punye pun dah nk habis ni

owh, ada iklan baru yer… gud2 ;) masyuk2

Reply

lin azlina April 13, 2012 at 11:17 PM

lin pny cc lmbt lagila…aritu dh cashout…berkurun plak nak tunggu neh…nuffnang dah lambat skang kan…lin cash out hjg bln mac..buln 6 nnt baru dapat kot

Reply

Ummi Hanie April 15, 2012 at 11:23 AM

cc mmg berkurun sikit menunggu kan lin… sabo je le…

nuff dan cc ni kena cashout hujung bulan… kalau cash out tgh2 bulan, alamat beruban le nunggu… hihihi…

Reply

kakngah April 14, 2012 at 5:47 AM

aku mmg failed la ngn churp2.
ntah apa aku godek2.. terus aku tinggalkan. nuff gak yg senang… :P

Reply

Ummi Hanie April 15, 2012 at 11:25 AM

lorh ye ke kakngah…. ce setting bali ape yg patut… :p

nuff ni main dgn trafik kite je kan… ;) trafik kakngah kencang, ok le tu

Reply

nza April 14, 2012 at 6:27 PM

TAHNIAH…rezeki ditengah bln tu…..

Reply

Ummi Hanie April 15, 2012 at 11:25 AM

thanxxx kak… ye, rezeki di tgh bulan di saat elaun dah nak licin :p

Reply

eiela April 14, 2012 at 9:22 PM

tahniah kak hanie..

Reply

Ummi Hanie April 15, 2012 at 11:26 AM

thanx Eiela…. ;)

Reply

sal April 15, 2012 at 11:49 AM

dah join churp2. total reward baru 28. follower pun tak de

Reply

budakserius April 15, 2012 at 8:52 PM

Woooow.Hebat!!Tahniah kak ummihanie.

Reply

Ummi Hanie April 16, 2012 at 3:56 PM

biase2 saje, budakserius ;)

terime kasih…

Reply

akhiyy April 15, 2012 at 9:42 PM

tahniah kak..

Reply

Ummi Hanie April 16, 2012 at 3:57 PM

thanxx akhiyy :)

Reply

puan kutu April 16, 2012 at 8:16 AM

tahniah sahabat.merasa gak la cek kan.sikit byk tak penting.yg penting ada.tak macam kutu,habuk pun tarak!haha..

Reply

Ummi Hanie April 16, 2012 at 3:58 PM

thanxx sahabat. tp sahabat selalu menang giveaway hadiah best2 ;)

Reply

dzuandiey April 16, 2012 at 8:00 PM

tak per kutu…cuba n terus cuba..ada la rezeki tu nnti… :-)

Reply

puanbee April 16, 2012 at 4:11 PM

Tahniah , cek terakhir bee pun dh dpt , sekarang fulus makin kurang juga nis , nak buat cam mana itu saja rezeki kita syukur walopun sikit kan

Reply

dzuandiey April 16, 2012 at 7:59 PM

hehe…xper..PB jual aipon kat cikgu lah..RM1…lalalalala..(larikkk)

Reply

Ummi Hanie April 17, 2012 at 9:55 AM

thanx bee… tp bee ade innity… teman takde… huk3x

apepun, syukur rezeki byk ke sikit ke.. ;)

Reply

puanbee April 17, 2012 at 10:03 AM

nih nak bagi tau , initty ada satu kempen jek kot sekarang ni kat blog bee , iklan cpc ada 3 , tu pun jarang keluar , so bagi bee sama jek initty dengan nuffnang tu .. huhu

Reply

Ummi Hanie April 17, 2012 at 10:22 AM

pengiklan pun ada psg surutnye kan bee…

nis pun lame dah xde BE ni…

Reply

puanbee April 17, 2012 at 11:27 AM

tu lah semua sama jek kot nis .. terpaksa usaha cr duit poket luar :)

dzuandiey April 16, 2012 at 7:57 PM

wahh..ok lah tu..hari tu cikgu cash out dua cek terus dari churpchurp..puas…hehe.. :-)
hasil berblogging secara giat…muahaha.. :-)

Reply

Ummi Hanie April 17, 2012 at 9:57 AM

dua cek tu, kurang2 mesti rm200 kan… mmg puaslah… ;)

blogging santai2 je pun jadi juge cikgu

Reply

Luqman Hakim April 17, 2012 at 1:41 AM

dah lama tak cashout earnings kat churpchurp ni…hehe

Reply

Ummi Hanie April 17, 2012 at 10:04 AM

biase cash out kot sebelum ni? cube selit2kan iklan dlm entri… insyaAllah laju sikit gerak nombornye ;)

Reply

sjiehan April 17, 2012 at 12:37 PM

syoknya.. saya churp2 pon x pernah dapat lagi..

untung la kak =)

Reply

Ummi Hanie April 23, 2012 at 3:23 PM

alhmdllh… takle lumayan sgt, SJ tp still rezeki… ;)

cube lg berkreatif dgn Churp2 ye

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: