Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Rekod tertinggi pelawat setakat ini via widget Histats

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Rekod tertinggi pelawat setakat ini via widget Histats

Alhamdulillah , syukur keadaan kembali normal . I mean , my mood in blogging since bertukar domain and all that . Pun begitu masih ada beberapa perkara perlu dipantau dan diperbaiki . Give me time ok … thanx dear frenz ;)

Dah beberapa bulan saya menggunakan widget dari Histats , menggantikan Widgeo untuk memantau trafik blog ini . Saya tak pandai atau maybe tak begitu serasi dgn GA (Google Analytics) . Akan tetapi stats dari Nuffnang saya pakai juga . Setakat ni 2 sumber inilah saya pantau aliran masuk pelawat2 ke blog ciput ni .

Dalam minggu ni saya perhatikan jumlah visit pelawat (bukan UV, tapi total yer..) sudah menjangkau angka 200+ , alhamdulillah . Satu perkembangan yg baik bagi saya . Biasanya mencecah 100+ pun sudah buat saya gembira . Ini berlaku jika saya aktif sedikit berblogwalking . Tapi taklah terlalu gasak sangat , biase2 saja … ikut mood dan kemampuan mental / fizikal juga lah . Rasanya tak sampai berapa puluh blog pun yg saya terjah . Tapi ternyata BW (blogwalking) merupakan salah satu sumber trafik yg amat berkesan . Setuju ?

Akan tetapi , semalam (Khamis – 10/2/2011) mencatat total visitors tertinggi setakat ini . Sebanyak 326 hits dicatat . Ini melalui widget Histats saja ye . Belum cerita stats Nuffnang lagi .

makes me smile ... :)

 

Data dari widget di atas ;

Total Visitors = 326 (alah belum sampai 1k pun nak kecoh daa….;p)

Pages Today = 725 – xsilap saya jumlah page dlm blog ini digeledah

Online = 8 – yg sama2 online dgn saya … paling ramai pernah saya capture seramai 20+ , belum sampai 30 lagi kot …

Yg bertulis ” 3 org calon BFF saya tengah lepak sini “ tu m’gunakan widget lain . So , lain2 hasil nye … Patutnya guna 1 jenis widget saja sudahlah kan , tapi entah , suka pulak nak pasang ayat mcm tu . Hehh …

UV(Unique Visitor)  saya tak pastikan lagi , kena refer stats kat Nuff , tapi ini sudah cukup memuaskan hati saya . Tambahan pula bile melihat bilangan visitors online . Terima kasih lah semua …. :) Jejak2 kalian di chatbox dan kotak komen alhamdulillah berjaya kubalas setakat ini . Bloglist saja tak sempat nak terjah semua . Maaf … kemampuan sedikit terhad . Tak terdaya nak cover semua dlm sehari sekaligus .

U all pun saya rekemen sesangat utk guna widget dari Histats ni . Tinggalkanlah Widgeo yg annoying suke keluar pop-up ads tu … Pilihan widget Histats pun jauh lebih banyak dan cantik2 belaka tau … ;)

Sumber2 trafik blog ? Hurm , selain daripada kotak2 chatbox , dari Gengblogger pun banyak juga . Kena rajin le ping blog dan join forum kat situ . Saya join sikit2 je forum … Others must be coming from feed (update dalam bloglist @ followers) dan sikit2 dari carian enjin .

Apa pun , i’m really happy with what i’m doing with this blog now … Traffic is not everything . Salam sayang buat semua ! Berblogginglah kerana minat , insyaAllah bertahan …

p.s : InsyaAllah nak rekod sikit nanti perkembangan sepanjang sebulan berdomain sendiri … gigih2kanlah dirimu Hanie ! ;p

 

14 Responses

  1. ciksembang says:

    dah kira baik tu Hannie..CS punya ciput je.. BW tak sempat sgt nak buat kalau hari bekerja…huhu..congrats hanie

  2. phreak-id says:

    Tak pernah try widget-widget macam ni, tapi skarang nak try lah, hehehe

    Terbaru > Drama Bersiri TV3 – Gemilang > Sahabat Blogger Dah Macam Twitter? >Contest Review Blog Kak Ina Kl Dot Com

  3. lin azlina says:

    oklah tu hani..dah puas ati dah…lin pnt stat plg tinggi just 10 org online jer…xpernah lagi belas2…tp mmg setuju kalo bw trafik uv mendadak sikit nek

  4. syamila says:

    tahniah hanie…ummi nye visitor mmg tak ramai…sebab satu hari biasanya buat bw tk sampai pun 10 blog…

    blog hanie lambat loading la skrg ni…maybe ummi je kot yg problem..

  5. shah says:

    hehehe.. lawanya blog akak!!! ..

    akak ni hebat btoi..byk web yg akak buka..camna nk manage..

  6. kakyong says:

    300++ ramai tu.. kakyong tak pernah cecah sebanyak tu… ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *