Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Rekod statistik blog bulan Januari & Februari 2012

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Rekod statistik blog bulan Januari & Februari 2012

Salam berbahagia.

Bulan Mac tahun 2012 sudah pun separuh jalan, akan tetapi rekod blog untuk bulan Januari & Februari ’12 baru publish hari ni dek kerana kesibukan dan kekangan masa yang terlampau. Rekod ini mungkin sekadar rekod syok sendiri untuk memantau perkembangan blog dari semasa ke semasa.

Dimulakan dengan statistik trafik bulan Januari yg dipetik dari Google analytics;

Ini pula statistik bagi bulan Februari;

Nampak ada sedikit kemerosotan di situ. Ya, diakui memang jarang² dapat blogwalking dengan lincahnya. Sekadar membalas komen di blog pengomen², join sebijik dua giveaway/contest dan tiada lagi ‘jeritan²’ di chatbox bloggers seperti zaman dahulukala.

Bounce rate pun masih tinggi walopun ada sedikiiiit penurunan peratusannya.Wuhuhuhuu….

Tapi, stats dari nuffnang lain pula kan…

stats bulan januari '12

 

Makan aiskrim MAGNUM & MENANG

stats nuff Februari '12

Taklah tinggi mana trafik tu kan… Tapi syukur alhamdulillah ada satu BE yang menjadi ;)

Ranking Alexa dunia dan Malaysia yang terkini Mac 2012;

Adakah akan tercapai misi yang dicoretkan sebelum ini?

Dari segi pendapatan blog, alhamdulillah memuaskan jugalah untuk blog kecik ni. Terima kasih kpd yg sudi beriklan, juga yang sudi menjadi SPONSOR giveaway. Besar hati ini rasanya… :) Pendapatan pasif dari syarikat² pengiklanan juga agak menggembirakan prestasinya. Ada yg sudah cash out, ada yang sengaja dibiarkan amaunnya mencanak dulu secukup rasa. :p Berbeza dengan ketika awal-awal

Terima kasih buat semua pengunjung, pembaca dan pengulas entri di blog Ummihanie.com. Tanpa kalian, sunyi sepi blog ni.

Projek review blog masih terbengkalai, mood ke laut menagkibatkan tiada semangat untuk meneruskannya buat masa ini, InsyaAllah, bila saya bersedia nanti, saya akan umumkan di fanpage ummihani[dot]com barangkali.

Entri akan datang: Carta Pembebel Terhebat Januari & Februari ’12 = Carta Pengomen Terbanyak …. ;)

Sengaja diasingkan supaya tajuk entri ini tidak jadi begitu panjang. :-p

Incoming search terms:

 

17 Responses

  1. puanbee says:

    tahniah .. semua ada peningkatan heheh .. bee pun merosot banyak lah tahun ni , tk sama dengan tahun lepas , mungkin kerana tahun ni sangat sibuk

  2. iEyLa says:

    tinggi kot traffic akk ..okla tu.. :)

  3. Lela-Lelord says:

    uishh hebat mcam langit dengan bumi kalau nak banding ngan akak punya huhu

  4. Seronok tgk statistik blogni.. tahniah..:D
    ps: alhamdulillah, hadiah dah sampai. Cuma tak sempat belek lagi. Tkasih..

  5. lin azlina says:

    fuh! banyaknya trafik….tahniah hani… lin pnya trafik ciput jer…alhamdulillah amsih ada yang sudi bertandang kan

  6. titan says:

    pehh..dah cukup hebat tuuu.. :)

  7. zie fauzi says:

    rajin betul Hanie buat statistik ni… x pernah lagi buat sejak pakai hosting.. nak kena buat jgk ni…

    byk jgk uv dlm sebulan…. zie kurang sikit… alexa pun makin meningkat skrg x tau pasai apa..

    • Ummi Hanie says:

      aish xdak laa rajin mana pun zie… dah printscreen awai2, simpan dulu…dah tu upload ja bila nk buat entry… hihihi

      zie kan tgh tak larat sgt ni… xpa laa… biaq pi dulu kat benda2 ni.. alexa pun sat gi pecut balik bila dah stabil ;)

  8. Ummi Hanie says:

    tima kasih laa cikgu… mmg bukan sng nk dpt mcm ni, sy blogging lama dah, tp baru 2-3 thn ni aktif dan kesah sikit pasal trafik2 ni… cikgu pun ok ape, kira baru jugak blogging dah bagus perkembangannya…

  9. puan kutu says:

    wah riban2 byk tu hanie..tahniah ye..semoga terus sukses!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *