Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Port baik untuk check spesifikasi dan segala mak nenek tentang handphone

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Port baik untuk check spesifikasi dan segala mak nenek tentang handphone

Ehhh panjang pule tajuknye … ate , teman dah cuba kasi pendek , tak mau mau juge … bior leee … hihih ;p

Hah ni kome . Saje le nak share satu port , ekceli website ler .. untuk kita periksa spesifikasi , gambar dan pendapat-pendapat tentang handphone kita . Lebih2 lagi yang nak usha2 phone baru tu kan … macam ehem2 tuu … ;p elok sangat le kite check dulu apa2 yang patut sebelum membuat pembelian . Taklah menyesal kemudian hari plak nanti kan … Jom , GSM ARENA  (www.gsmarena.com) .

Ini hasben teman yang tunjuk ajor . Idak teman main beli je ikut suka ati jiwa raga nih . Tau2 menyesal pulokk … hah tak ke ralat tu dah habis $$ ribu riban ker , ratus ratusan ker ….

Senang jer nak cari apa2 maklumat tentang handphone yang kita berhajat nak intai tu …

klik utk tumbesaran

Ada 2 cara di situ yang Hanie biase gune lah … Cara 1 ; Gunakan kotak search di bahagian atas sebelah kanan website . Dan cara ke-2 ; Gunakan navigasi jenama-jenama handphone di sidebar sebelah kiri website . InsyaAllah semua jenis henpon yang kome nak search ade lah ! Jangan loyar buruk nak carik henpon mainan Ben 10 atau Barbie  udah ler … ;p

Contoh yer , saya search Nokia C3 … ehemmm kuat sikittt …. tetiber teridam2 plak bendalah nih … ya ampunn !

 

Hah , maka keluarlah segala specs tentang Nokia C3 ni … details jugaklah . Bukan setakat itu , kome juga boleh baca pendapat2 tentang pembeli2 lain … bagus ke , idak ke … kalo tak bagus , tinggalkanlah niat suci kome nak memeiliki satu2 henpon tu yer …. Tengok ni , siap ada perbandingan harga dan rating bagai ;

 Ok le tu kan …. Ratings untuk Nokia C3 … menghampiri 10 … :) Weee ~

Black , Gold & Pink !

Wadduuuhhh … ! Tak tahan nengok yang PINK tu … nakk …. nak …. ! Saya search gak kat Mudah.com , rege utk yg kaler PINK ni yg paling mahei you …. tapi kalo dah nak sgt , tak kesah kan ? Setakat ni rege untuk Nokia C3 ni still under RM400 tau . Good deal kan ? Rupe pun dah macam Blackberry Bold . Alhamdulillah la survey dulu , idak saya dah tak tahan2 dah nak beli kat Ipoh aritu . Benda mcm ni kena search dulu price paling best . Takmo la rugi kan ….

Okeh … tutp dulu cerita henpon idaman dan port untuk intai2 specs henpon . Kome try lah yer … GSM Arena ….

 

6 Responses

  1. kakyong says:

    Hanie,,

    hp ni dlm wishlist kakyong juga..
    camana leh berkenan hp sama ni… ;)

  2. Salam Ummie hanie, haa tima kasih, dah besor sikit font ni. Mata dah ler rabun, susoh baca font kekecik ni Hanie. Akak ada hp yg simple2 udoh ler. Asa buleh call, recieve, send dan amik gambor dah ok tu.

    • ummihanie says:

      Same2 … iyele,prmintaan pembaca/plawat tu pnting…betoi dak ?
      ate teman pun rabun..hehe
      baguih le tu Yong … takde teringin2 mcm teman ni … huhuu…sebenonye bukan gune sgt pun fon canggih2 ni..balik2 SMS , tangkap gambo je..calling2 ni jarang

  3. bee says:

    hehee murah jugak lah kan..boley lah hanie p tukar fon..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *