Port baik untuk check spesifikasi dan segala mak nenek tentang handphone

Ehhh panjang pule tajuknye … ate , teman dah cuba kasi pendek , tak mau mau juge … bior leee … hihih ;p

Hah ni kome . Saje le nak share satu port , ekceli website ler .. untuk kita periksa spesifikasi , gambar dan pendapat-pendapat tentang handphone kita . Lebih2 lagi yang nak usha2 phone baru tu kan … macam ehem2 tuu … ;p elok sangat le kite check dulu apa2 yang patut sebelum membuat pembelian . Taklah menyesal kemudian hari plak nanti kan … Jom , GSM ARENA  (www.gsmarena.com) .

Ini hasben teman yang tunjuk ajor . Idak teman main beli je ikut suka ati jiwa raga nih . Tau2 menyesal pulokk … hah tak ke ralat tu dah habis $$ ribu riban ker , ratus ratusan ker ….

Senang jer nak cari apa2 maklumat tentang handphone yang kita berhajat nak intai tu …

klik utk tumbesaran

Ada 2 cara di situ yang Hanie biase gune lah … Cara 1 ; Gunakan kotak search di bahagian atas sebelah kanan website . Dan cara ke-2 ; Gunakan navigasi jenama-jenama handphone di sidebar sebelah kiri website . InsyaAllah semua jenis henpon yang kome nak search ade lah ! Jangan loyar buruk nak carik henpon mainan Ben 10 atau Barbie  udah ler … ;p

Contoh yer , saya search Nokia C3 … ehemmm kuat sikittt …. tetiber teridam2 plak bendalah nih … ya ampunn !

 

Hah , maka keluarlah segala specs tentang Nokia C3 ni … details jugaklah . Bukan setakat itu , kome juga boleh baca pendapat2 tentang pembeli2 lain … bagus ke , idak ke … kalo tak bagus , tinggalkanlah niat suci kome nak memeiliki satu2 henpon tu yer …. Tengok ni , siap ada perbandingan harga dan rating bagai ;

 Ok le tu kan …. Ratings untuk Nokia C3 … menghampiri 10 … :) Weee ~

Black , Gold & Pink !

Wadduuuhhh … ! Tak tahan nengok yang PINK tu … nakk …. nak …. ! Saya search gak kat Mudah.com , rege utk yg kaler PINK ni yg paling mahei you …. tapi kalo dah nak sgt , tak kesah kan ? Setakat ni rege untuk Nokia C3 ni still under RM400 tau . Good deal kan ? Rupe pun dah macam Blackberry Bold . Alhamdulillah la survey dulu , idak saya dah tak tahan2 dah nak beli kat Ipoh aritu . Benda mcm ni kena search dulu price paling best . Takmo la rugi kan ….

Okeh … tutp dulu cerita henpon idaman dan port untuk intai2 specs henpon . Kome try lah yer … GSM Arena ….

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *