Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Pizza Taste of Italy

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Pizza Taste of Italy

Salam muhibbah,

Awal bulan Mei 2014 yang lalu, belanja diri sendiri dan anak-anak yang masih belum bersekolah 3 orang ni makan-makan pizza di Pizza Hut.

Sebenarnya tiba-tiba terhengen sangat nak makan spagetti bolognaise. Dalam kepala ni dok berkira-kira nak pi Secret recipe ke… nak pegi Pizza Hut.

Kalo pegi SR, dapat cekau kek Red Velvet yang super sedap tuh.

Kalao gi PH, dapat cekau pizza pulak.

Akhirnya stereng keretaku membawa ke PH… tahniah PH. hohoho…

 

Tak perasan pun ada pizza baru. Pizza Taste of Italy. Bentuk segiempat.

So alang-alang dah sampai PH, order je lah set pizza Italy tu yang sekali dengan air 2 gelas dan sepiring roti ala-ala italy jugak.. Namanya Italiano Bruchetta. Ada sos cicah sekali.

 

 

 

pizza taste of italy

 

 

Saya pilih flavor Romano Chicken Pizza.

Rasanya? Boleh tahan laah…

 

pizza taste of italy

Tak pedas. Sesuai untuk anak-anak kecil.

Tapi anak-anak yang tak bersekolah lagi ni suka kutip-kutip lauk atas pizza tu (topping).

Rotinya tak berapa mau makan. Alahaiii…

 

 

pizza hut

 

Kanak-kanak cumill yang dah tak sabar nak mamamm….

 

 

pizza hut

 

 

Ambil satu set untuk kanak-kanak… dapat laa satu mangkuk ice cream strawberi.. kongsi adik beradik tu.

Muaadz pun dapat merasa sikit. Satu pinggan spageti, bungkuss bawak balik sebab set Pizza Taste of Italy tu ada satu pinggan spageti jugok. Sedapppp… first time try, jatuh chentaaa….

 

muaadz

 

 

spaghetti

 

 

Nilah spageti yang saya sebut sedappp tadi. Seriusss sedap! Berkrimmm…

Siap ada labu lagi dalamnya.. siapa suka makan gulai labu masak lemak tu, mesti suka spageti ni.

Nama spageti ni saya tak ingat daa…. macam spageti carbonara, tapi bukan.

Kalau carbonara ada udang² kan… tapi lemak berkrimnya lebih kurang sama.

 

Adeiii…. teringat-ingat lak sampai terliur sendiri dah ni.

 

*gambar² tanpa watermark ummihanie.com diambil dari FB Pizza Hut Malaysia

 

31 Responses

  1. Hafizul says:

    Emmm gaji ni, nak bawak anak dan isteri makan pizza hut la..dah lama tak makan ni…macam sedap la pulak..haha

  2. Raudzah says:

    Baru-baru kita kita order online pizza baru yang promo. Semua orang tak boleh makan coz tengok gambar best. Bila rasa ya Allah, too spicy & rempah dia terlalu kuat. So semua orang tak nak makan..he..he

  3. Logeswary says:

    I dah cuba. Anak-anak tengok advertisement kat newspaper terus minta ayah bawa gi pizza hut. Sedap juga.

  4. akubiomed says:

    Baru berpeluang untuk merasa ‘taste Itali’ yang sebenar. :-)

  5. uiiii… awok bukan tengok pizza tu.. tengok pipi anak mike yong….geram awok nengok….. ras anak picit2 je pipi deme…..

  6. suri says:

    geramlah pula tengok bby yang kecil itu heee..tapi sayang tak boleh sentuh dia hee..amboi makan sedap nampak :)

  7. Denaihati says:

    anak kecik makan sikit je kot kecuali aiskrim. konpom mak ayah perabihkan…heeee

  8. Hafiz Rahim says:

    Pizza petak ni macam sedap je kan. Nanti boleh try ni. hehe

  9. kalau beli big box.. mmg kenyang laaa… :D
    nampak puas hati anak2 akak makan Romano Chicken Pizza.

  10. Tengok gambar nih pagi-pagi buat saya rasa nak lunch dekat Pizza Hut jer… Hehe.

  11. Ummi Hanie says:

    moh serbu PH… wafa :)

  12. Sya Isya says:

    adoi. sedapnya. terliur den tengok :D

  13. Ummi Hanie says:

    sedap boleh tahan la…

    spageti tu giler sedap. hihi

  14. Mai Has says:

    Saya minat Pizza Hut lg dr Dominos.Kebanyakan org tak suda doh pizza hut yg tebal tp tu yg saya suka.lembut di dalam, rangup diluar.hehe

    • Ummi Hanie says:

      saya kalau Dominos, baru sekali je try… bolehlah tahan…

      tp mungkin dah serasi dgn PH

      masa duduk di KL dulu, selalu gak makan Shakey’s Pizzza kat IOI Mall. best gak

  15. brohantu says:

    sedap jer nampak.. mesti mahal ni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *