Pizza Taste of Italy

Salam muhibbah,

Awal bulan Mei 2014 yang lalu, belanja diri sendiri dan anak-anak yang masih belum bersekolah 3 orang ni makan-makan pizza di Pizza Hut.

Sebenarnya tiba-tiba terhengen sangat nak makan spagetti bolognaise. Dalam kepala ni dok berkira-kira nak pi Secret recipe ke… nak pegi Pizza Hut.

Kalo pegi SR, dapat cekau kek Red Velvet yang super sedap tuh.

Kalao gi PH, dapat cekau pizza pulak.

Akhirnya stereng keretaku membawa ke PH… tahniah PH. hohoho…

 

Tak perasan pun ada pizza baru. Pizza Taste of Italy. Bentuk segiempat.

So alang-alang dah sampai PH, order je lah set pizza Italy tu yang sekali dengan air 2 gelas dan sepiring roti ala-ala italy jugak.. Namanya Italiano Bruchetta. Ada sos cicah sekali.

 

 

 

pizza taste of italy

 

 

Saya pilih flavor Romano Chicken Pizza.

Rasanya? Boleh tahan laah…

 

pizza taste of italy

Tak pedas. Sesuai untuk anak-anak kecil.

Tapi anak-anak yang tak bersekolah lagi ni suka kutip-kutip lauk atas pizza tu (topping).

Rotinya tak berapa mau makan. Alahaiii…

 

 

pizza hut

 

Kanak-kanak cumill yang dah tak sabar nak mamamm….

 

 

pizza hut

 

 

Ambil satu set untuk kanak-kanak… dapat laa satu mangkuk ice cream strawberi.. kongsi adik beradik tu.

Muaadz pun dapat merasa sikit. Satu pinggan spageti, bungkuss bawak balik sebab set Pizza Taste of Italy tu ada satu pinggan spageti jugok. Sedapppp… first time try, jatuh chentaaa….

 

muaadz

 

 

spaghetti

 

 

Nilah spageti yang saya sebut sedappp tadi. Seriusss sedap! Berkrimmm…

Siap ada labu lagi dalamnya.. siapa suka makan gulai labu masak lemak tu, mesti suka spageti ni.

Nama spageti ni saya tak ingat daa…. macam spageti carbonara, tapi bukan.

Kalau carbonara ada udang² kan… tapi lemak berkrimnya lebih kurang sama.

 

Adeiii…. teringat-ingat lak sampai terliur sendiri dah ni.

 

*gambar² tanpa watermark ummihanie.com diambil dari FB Pizza Hut Malaysia

31 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *