Perasaan pertama kali guna pinggan mangkuk Corelle kepunyaan sendiri

corelle blushing rose demo

Salam wbt,

Ok. Perasaan guna pinggan mangkuk Corelle, jenama ternama lagi femes dalam dunia dapur dunia – Sangat awesome kalau sendiri punya. Bukan orang lain punya.

Sebelum ni bertandang ke rumah saudara, pernah dihidangkan makanan dengan pinggan Corelle dia. Fuhh memang macam jakun kuasa dua dengan kagum la kan.

Kenapa?

Sebab pinggan mangkuk Corelle ni ada beberapa ciri² istimewa;

 

1. Tahan pecah dan retak.

Tapi tak berani nak buat kat pinggan sendiri atau orang punya la… adomak aih. Pernah tengok demo dalam youtube, orang putih buat. Jadi kalau kita ada anak-anak kecik pun tak usah risau sangat kalau mereka buat demo. hihi.

 

corelle vending machine

Vending machine Corelle…. memang kellasss ko jah!

 

 

2. Ringan.

Selalu kalau nak ringan + tahan pecah ni kita pakai pinggan mangkuk plastik/melamine la kannn…. Tapi dengan Corelle, dijamin ringan okeh.

 

3. Kalis dishwasher.

Sapa-sapa yang rumah ala-ala orang putih guna dishwasher tu, dipersilakanlah masukkan pinggan Corelle di dalamnya untuk basuhan automatik gituu… Takkan rosak/pecah yer.

 

4. Corak/desain tahan pudar.

Biasa kita tengok sesetengah pinggan mangkuk ni corak dan desainnya (baca: design) akan pudar ditelan masa. Maklomlah, dah kena basuh berapa kali kan… terkena bahan kimia pencuci pinggan tu, maka tertanggal @ pudarlah coraknye…. Tapi NO NO NO with Corelle…. Coraknya akan tahan sampai bila-bila.

 

5. Mudah simpan dengan teratur dan tidak makan tempat.

Oleh kerana Corelle ni dicipta dengan nipis lagi ringan, ia memudahkan ibu-ibu menyimpan koleksi kesayangan mereka ini dengan mudah lagi teratur, bonus tak makan tempat yang banyak.

 

corelle jimat tempat

 

 

corelle blushing rose demo

pic ihsan Pinterest

 

Jadi masanya untuk menayang sikit hasil hidangan air tangan sendiri menggunakan pinggan & mangkuk Corelle. Tapi tayang mangkuk je laaa. Nak tayang satu set penuh dengan menu tu takde lagi. Huhuu.

Masakan biasa-biasa saja… Mee Rebus Singapura ~ terliur takkk ^_^

 

yang mangkuk bawah tu la Corelle nya ya… atas tu bekas biasa je

 

Kesimpulannya, Corelle ni sesuai dengan peribahasa; “Alah membeli, Menang memakai”.

 

Corelle tengah ada SALE uolz ! Nak raya ni kan, inilah masanya nak borong 2 -3 set terus. Kalautak sale, bocor juga dompet tu kan. WhtsApp UH cecepat yer. Sementara stok dan promo masih ada ni.

 

Antara set Corelle yang ready stock dan ON SALE;

 

== update 26/4/18 ==

 

CORELLE SQUARE 16-pc

NORMAL: RM480

?? CLEARANCE: RM350 only

– Kobe : 1

– Simple Line : 2 (SOLD OUT) ?

– Mandarin Flower : 1

– Swept : 1 (SOLD OUT) ?

– Cherish : 6

– Blushing Rose : 1

– Shadow Iris : 1

 

CORELLE IMPRESSIONS 16-pc

NORMAL: RM480

? ? CLEARANCE: RM350 only

– Chutney : 4

– Shadow Iris : 1

– Ribbon Swirls : 1

– Callaway : 1  (SOLD OUT)?

 

CORELLE LIVINGWARE 16-pc

NORMAL: RM399

?? CLEARANCE : RM299 only

– Garden Gateaway : 1

CORELLE LIVINGWARE (w/o mug) 18-pc

NORMAL: RM550

? ? CLEARANCE: RM399 only

– Winter Frost White : 1

– Shadow Iris : 1

– Secret Garden : 1

– Simple Line : 1

– City Block : 2

 

CORELLE IMPRESSIONS (w/o mug) 18-pc 

NORMAL: RM599

?? CLEARANCE: RM499 only

– Shadow Iris : 1

 

CORELLE SQUARE (w/o mug) 18-pc

NORMAL: RM599

?? CLEARANCE: RM499 only

– Shadow Iris : 1

 

CORELLE SQUARE 30-pc

NORMAL: RM699

?? CLEARANCE: RM599only

– Shadow Iris : 2

 

CORELLE LIVINGWARE 30-pc

NORMAL: RM599

??CLEARANCE: RM499 only

– City Block : 9

– Winter Frost White : 5

 

 

FB page: Corelle from US. Nak ansuran punn bolehh… Kutu punnn bolehhh~

SMS/WhtsApp: 018 – 402 73 99 (no calls plz… tq)

 

Incoming search terms:

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *