Pembedahan kaki abah

Al – Kisahnya my dad, abahku dimasukkan ke wad GH Ipoh Rabu minggu lepas. Baru je 3 hari balik dari New Zealand. . .
So, hari Khamis tu operation ke atas tulang punggungnya (hip bone) dibuat. . . Tulang digantikan dgn besi ! So, kepala tulang yg berbentuk seakan bola itu direplace dgn besi, dan tulang lama itu dibawa pulang oleh emakku untuk dibasuh dan ditanam. . .
Saya sebagai anaknya, menghadirkan diri sekadar memberi semangat kepada emakku yg keseorangan berulang-alik ke spital. Nak drive, bukan dibaginye. Maklumlah, org baru dpt L jer. . . huhuhu. Sedih sedih… rase mcm useless jer. Huh, sensitif betul diriku ini ! Dgn anak pinakku lagi yg memeriahkan suasana, cukuplah aku jaga depa aja dan sekadar meneman makku sajelah. Suamiku di rumah kami, x dapat nak turut serta sebab ade tugas di sana. Tak apelah bang. . . Hantar ambik ayang pun cukuplah. .
Walaubagaimanapun, sungguh tak disangka kari ini abahku dah dibenarkan discaj oleh doktor yg bertugas. Jadi, abahku sekarang perlu menggunakan sebuah ‘ walking frame ‘ untuk menyokongnya berjalan. Sebelum ni beliau dah biasa pakai tongkat tangan tu. Dah sakit sgt kaki tu, terpaksa lah operate. Buatlah yg terbaik. . .
So, today i have to go back to my own home to continue our life as usual… Oh yeah, my kids are going to start their kindergarten this April. (psssttt…. anak sulungku tu dah lame cuti tadika.. tahun lepas dah masuk dari awal tahun, tahun ni pulak nak dekat tgh tahun baru masuk ! suruh adik laki dia join sekali yg umo 4 thn tu)
p/s: no pics lor. . . my dad ni xbrape suke ambik gambo

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *