Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

UmmiHanie.com ~ WAHM Blogger Anak Ramai

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

[CONTEST – TAMAT] ANMUM ESSENTIAL Mendidik Ibubapa Tentang Tumbesaran Otak anak-anak melalui kempen “Grow Amazing”

Salam wbt., Selamat berpuasa bagi semua kaum Muslimin.   “Sebagai ibu bapa, kita sentiasa inginkan yang terbaik untuk anak-anak, oleh itu adalah amat penting untuk memahami tumbesaran otak kanak-kanak,” kata Irene Cheah, Pengurus Pemasaran Anmum Malaysia. “Justeru itu, AnmumTM Essential ingin memperkenalkan Grow Amazing, suatu inisiatif baharu berunsur  pendidikan untuk membantu ibu bapa memahami proses…
Read more

Travelog Langkawi 2017: singkat tapi padat & menyeronokkan

Salam readers, Travelog Langkawi – Mac 2017 kali ini singkat sahaja perjalanannya. Walaupun 2 malam, tapi masa agak suntuk. Jadilah….. anak-anak pun seronok sebab dapat beberapa pengalaman baru lagi menarik. Kami terjah 2 lokasi je kali ni tapi aktiviti padatlah juga. Yess… Hanya 2 lokasi (tak termasuk shopping mall lah). Malam terakhir di Langkawi baru…
Read more

Keputusan UPKK 2016 Ukasyah, bawa anak jalan-jalan

Salam wbt, Sekadar coretan ringkas seorang blogger mom super busy. zasss… Syukur alhamdulillah keputusan UPKK 2016 (ujian penilaian  – tahun 5 KAFA) yang ditungu-tunggu telah pun keluar dan melalui semakan SMS, abang Ukasyah berjaya mendapat 8A. Ummi yang checkkan dulu. lepas tu laju-laju bagitau kat abahnya. Jadinya tersenyum memanjanglah kami sepanjang hari…      …
Read more

photobook malaysia diskaun 40% 2017

Kod Kupon Photobook Malaysia, diskaun sehingga 40%

Salam wbt., Photobook Malaysia memang terkenal dan selalu menawarkan diskaun yang menarik. Kali ini diskaun sehingga 40%. Wow banyak tu !   Mengapa Photobook ? Zaman teknologi masa kini, tak ramai dah yang gunakan filem gambar (bahasa tempatan ada yang sebut “kodak”) yang perlu dicuci di kedai gambar dengan kos yang taklah murah sangat pun. Munculnya…
Read more

annisabiz opencart

Sedihnya bila laman web digodam

Sekadar coretan ringkas. Rentetan diari dunia online – blogging & website. Salah satu website seliaan saya, yang taklah terlalu aktif juga tak terlalu bersawang… suam-suam kuku jelah senang cerita.   Boleh dikatakan nadi bisnes online saya. Laman web saya itu telah digodam. yes HACKED. Mulanya saya terima e-mel dari cyber security mengatakan web saya diHack.…
Read more