Si bambam Nawfal

Ya Rabbi kejapnya dah hampir 5 bulan si bambam Nawfal. Dia start menembam ni menjelang umur sebulan. Syukur pulih dari kuning selepas “dirawat” dengan air susu ibu secukupnya. Allah sembuhkan… 4 bulan ni memang normallah baby mula pandai meniarap. Tapi tak boleh lama,  penat. Hihi.. Dan sejak umur 3 bulan lagi Nawfal dah macam mula gatal gusi. Aik takkan cepat benor […]

» Read more

Kelahiran anak ketujuh. Makin besar family….

Salam wbt, Sejujurnya saya sangat kesuntukan masa untuk blogging saat ini. Selain sibuk menguruskan rumahtangga dan keluarga, saya juga menjalankan bisnes sambilan produk aromaterapi, juga bisnes busana Muslimah secara sambilan. Boleh imagine tak camno? Ehemmm… hal saya mengandung baby ke-7 pun tak diceritakan di sini. Sengaja bikin surprise…. Memang kawan² blogger dan FB terkejut dengar saya dah bersalin. Syukur semuanya […]

» Read more

Potong HyppTv, ganti OpenBox

cut cost tips

Ekonomi meleset sekarang ni…. segala-galanya perlu berjimat. Yang mana perlu potong, potong. Bukannya HyppTv tak bagus, cuma nak jimat perbelanjaan keluarga… Dulu internet 4MB, sekarang tinggal 1MB sajork. Kekadang tu slow la juge connection. Takpelah, bersabar sedikit….. Bernasib pakai Openbox dengan save cost ni sebabnya ada piring Ast** peninggalan tuan rumah sebelum ni. Baik hati beliau kan? Tak berkira pun nak […]

» Read more

5 Tips Membeli Sandals wanita

Studded Flats Sandals With Straps Cream

Salam wbt., Korang suka pakai sandal tak? Soalan untuk kaum wanita yer… yang lelaki, samada ibu/kakak/adik/isteri korang suka pakai sandal ke? Saya suka. Sebab ibu beranak kecil-kecil dan ramai macam saya ni mudah nak bergerak dengan sandal sahaja. Nak sarung pun tak makan masa yang lama. Sandals ni bahasa pasarnya SELIPAR… Nak moden, panggil SANDALS…  ^_^ Kalau selipar ni biasa […]

» Read more

BoboiBoy the Movie 2016 & wallpaper Boboiboy

Salam ceria. Rakyat Malaysia boleh berbangga dengan karya seni tanahair yang berkualiti tinggi seperti Upin Ipin dan Boboiboy, juga banyak lagi kemunculan bakat baru dalam bidang animasi tempatan. Anak-anak kami memang peminat kartun Boboiboy, sampai ummi depa siap jual t-shirt lagi. Hihi… Jana pendapatan sampingan di zaman kemelesetan ekonomi katanya >_< Boboiboy the Movie 2016 dah nak ditayangkan. Mesti anak-anak […]

» Read more
1 2 3 4 5 6 178