Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

UmmiHanie.com ~ WAHM Blogger Anak Ramai

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Keranda ‘Istimewa’ Ghana

Ini ialah gambar keranda ‘istimewa’ di Ghana . Org2 Ghana percaya bahawa apabila org2 yg mereka sayangi meninggal dunia , akan berpindah ke kehidupan yg lain . Jadi , mereka akan pastikan pengebumian dibuat dgn penuh bergaya . Ini merupakan satu tanda penghormatan terakhir buat org kesayangan mereka di mana keranda2 ‘istimewa’ ini dibina ….…
Read more

FADHILAT DAN KHASIAT AL-FATIHAH

FADHILAT DAN KHASIAT AL-FATIHAH Nabi Muhammad s.a.w. pernah bersabda yang bermaksud: “Membaca Fatihah Al-Quran pahalanya seperti sepertiga Al-Quran ” Juga Nabi Muhammad s.a.w. bersabda: “Surah Al-Fatihah adalah untuk apa ia dimaksudkan dalam bacaannya.” dan ” Fatihah itu pembukaan maksud bagi orang-orang mukmin.”   Sesiapa membaca surah Al-Fatihah dalam keadaan berwuduk sebanyak 70 kali setiap hari…
Read more

Silapmata Microsoft

Silapmata ? Magic ? Yaaa… saya nak kongsi dgn anda semua … simple jer … Seluruh team Microsoft termasuklah si jutawan Bill Gates tu tak dapat menjelaskan keadaan ini. Just buka Microsoft Word anda dan taip =rand (200, 99 ) dan tekan button ENTER. Nah, lihat apa yg jadi !!! (anda cuba sendiri la ye…
Read more

Hati-hati dgn pil berunsur babi

Dari Kementerian Kesihatan: UBAT DARI SUMBER BABI TERDAPAT DI PASARAN MALAYSIA. Senarai ubat yang berada dipasaran Malaysia dijual dengan meluasnya dan mendapat sambutan yang amat menggalakkan. Berikut ialah senarai Nombor Nama ubat/Kegunaan/Vendor di Malaysia; 1. Kenalog in orabase ; Ulcer mulut Diethelm oral paste 2. Drixoral (tablet) ; Selsema Zuellig Pharma 3. Clexane (injection) ;…
Read more

Kalau rasa2 dah meluat/bosan dgn Isteri anda,nah baca kisah ni dulu…

Nura memerhatikan jam di dinding, sudah dekat pukul 12.00 malam, argh… dia lambat lagi malam ini. Akhirnya sofa itu jugak menjadi katilnya malam ini.2.00 pagi. “Nura, Nura bangun sayang”. Hilmi mengejutkan isterinya.”Eh! abang dah balik, maaf Nura tertidur, abang nak makan?” tanya Nura.”Tak per lah abang dah makan tadi, Jomlah kita tidur di atas”. Jawapan…
Read more