Orang baru dah sampai (Part 1)

Salam semua . Apa khabar ??? Rinduuuuu u all semua !!

Hanie sihat alhamdulillah … Sihat org berpantang lah . . . kenalah jaga badan , pantang makan minum sikit utk kesihatan di masa akan datang kan . . . buat jelah sekadar yg termampu yer . Masuk ari ni dah pun hari ke-9 berpantang dan hari ke-16 dlm bulan Ramadhan . Cepat sungguh !!

Camner saya berpantang ? Berbengkung , makan ubat/herba/jamu segala tuh , sapu2 minyak di badan supaya tak masuk angin . Hanie selamat melahirkan baby boy yg sgt shumil (di mataku) yg diberi nama MUHAMMAD ZAID pada hari Sabtu 29 Ogos 2009 yg lepas . Nama ni 100% inspirasi ayahandanyer merangkap hubbyku . Dakoo terima saja dgn hati terbuka memandangkan nama tu nama yg sgt baik (sahabat Nabi SAW) . Ok neext time kita story sket pasal nama ni yer .

Beratnyer 3.45 kg beb . Semua bebi saya average 3kg ke atas . Alhamdulillah . :)

BErsalin kali ni meeeeeemang spesel . Julung2 kalinya diteman oleh hubby tersayang dari minit pertama sakit nak bersalin sampailah selesai keluor baby . Dah anak ke-4 baru ler cik abg teman yer . Hehehe . . . mungkin sebelum2 ni xkuat semangat lagi kot nak tengok isteri bersalin . Tapi kali ni Muhammad Zaid punyer pasal , cik abg beri sokongan moral yg sungguhhh padu ! SYABAS ! KAsih sayang bertambah2 rasenyer . . muahaha~ korang jgn la muntah yer . :p

Sepanjang proses bersalin tu hubbyku tak berhenti2 bacakan ayat kursi utk memudahkan aku bersalin .

So , introducing . . . and presenting . . . . a few pics of our new little one . . .

close-up skettt . . .
Ni semua pics yg hubby ku snap beberapa minit/jam selepas bersalin . Seperti yg dirancang , Hanie bersalin di sebuah klinik swasta di Ipoh . Sangat bertuah yer tuan2 dan puan2 sbb kos bersalin utk sebuah klinik swasta tu sgt MURAH , RM770 sahaja selepas diberi diskaun lagi oleh doktor yg baek ati itew . FYI , doc tu adalah jiran my parents yer . Dan , ini kali kedua Hanie mengambil khidmat beliau utk bersalin di klinik tersebut . Semoga rezeki doc bertambah2 lah selepas ni . . . tak semua patient beliau ambik , dipilih2 jer memandangkan beliau sgt lah bz dlm berpolitik juge . . opsss lari tajuk sudahhh . .

Kene ganti puase lama ? No hal la beb . . puase tetap kene puase . Same je . Bezanya di bulan2 yg lain . Sempat jugak saya berpuasa seminggu . Tunggu punya tunggu masih takde tande2 nak bersalin walopun tarikh due (28 Ogos) dah sampai . So , lepas gi wat check-up dgn doc tu , dia suruh dtg klinik esok paginya (pagi 29 Ogos ’09) . Sampai jer , doc pecahkan air tuban dulu . Tak mcm sblum ni , masuk labour room baru pecahkan air tuban . Doc ni kata nak kasi cepat sket , kalo buleh sblom kul 2PM dah selesai semua . Then , doc masukkan drip (induce) kasi rasa sakit2 tu dtg . . . alhamdulillah la kali ni mmg cepat prosesnyer . Tak berapa lama lepas tu dtg lah sakit2 dan saya pun ready utk ke labour room . . .

Bersambung . . .

p/s:panjang sgt nk story utk satu entri .. terpaksa wat beberapa part okey . . . terimakasih kerana menjadi pembaca setia blog yg x seberapa ini . . .

45 comments

  • >salam..best jgk dengo sharing dr org yg branak 4 ni.::)).nice name, muhammad zaid..mudahan2 blh jd mcm sahabt nabi zaid bin harithah(harisah)…gue salut la same hubby lu..teman dr akhir smpai abis..nnt boleh la blajo dr dia.xmuntah pn, cuma rs kagum gile.ni xsabo nk blajo nii. :=)) ..cute jgk baby tu..tp ari tu babysiiter dia kate, kekuitan baby tu xleh layan kekuitan babysitter dia. :=)) muarah ekk, rm770 kt private..nnt nk survey kt sini plak brp.sbb dekat rumah ni dlm 1km ade klinik bsalin..ada 1org sepupu sy mmg bsalain kt situ utk ke5-5 org anaknya.dulu buat xkesah je..skrg dh mula sedor. .senang skit nnt..(jauhnya pikir).anyway smg cepat sihat n mai Kt naik flight la nnt.ganti yg depa pi tawau…hahahaha

  • >w'slam incik bakal biras..hehehwah lajuuu jer dia jenjalan blog org yer,pas intai moshi2 intai cni plak yer..xper xper buleh share story mory kan.hamboi3x..advance nyer dier..belum aper2 dah nk survey tmpt brsalin !! wahaha~ bagus la tu,meramaikn zuriat nabi kann…1km jer ade klinik brsalin?sungguh bagus tuh!tp rilek2 la dulu yer..honeymoon2 dulu ke..kami dulu pun 6 bulan kosong..heheinsyaAllah akan mai KT ler..tp tang flight tu x confirm lagik.maybe jadi,maybe xjadi…tunggu kami d saanaaaa… :)

  • >congratulation dpt baby baru…comeii!

  • >Thanx IbuHani ! ehh same laaa nickname kite..same tp xseropaaa … :)

  • >tahniah hanie! untung kahwin awal ni..umo baru 25 dh dpt 4 org anak :)

  • >thanx kak nadiah ! hehe..memuler mcm susah sket..lame2 baru nmpk pekdahnyer ..hehe..alhmdllh

  • >Salam Hanie…waa tahniahhh dear for the new born baby…alhamdulillah selamat juga semuanyer…wa comei nyr baby zaidd….huhuuhu…nie nak preggy balik niee..huhahahahahahuhhhah…join contest boleh..but the now born tak lepas syart ler..kekek…jalan pantang elok2 dulu..heheheh…

  • >salam hanietahniah! selamat berpantangselamat menyusujaga kesihatanwah umur 25 dah ada 4 org anak, bestttnyaaaku umur 25 baru melangkah alam prkahwinan

  • >Baiti : thanx a lot Baiti ! yer aper lagi pat2 mengandungkan diri…heheheheee..aper punye bahasa daa..opss..Zaid xlepas syarat eh?xper xper kakak dia Munirah ade,blom masuk 2 taon lagik.. :)Syikin : wslm .. yer timekasih ! aha umo 25 dah 4 org anak..hehe..kawin umo 25 yer?xper,rezeki memasing kan…thanx a lot 4 all wishes ! :)

  • >tersangat la comel baby mu itew..rambut lebat dan putih bersih!!taniah yek umi..alhamdulillah smua berjalan lancarr

  • >hehehe kak Syahadah..sumer bby mmg cumell kann..alhmdllh cukop sifat/anggota bdn tu dah memadai..tp skrg bby dh butak !

  • Wanita Itu

    >kakak!!!tahniah!!!ita pun baru dapat anak sedara 31 ogos lepas..Qaid Aiden Zafran nama dia..3.8kg hee..kakak, ita pun nak baby, doakan ita heee..

  • >Tahniah ye…baby somel la…selamat berpantang ye..

  • nza

    >salam hanie.Alhamdulillah dtg gak org yg ditunggu2 tu…comel, cute n sihat.slmat brpantang dan take care. krim slm syg kt org baru…uummuah!!!!

  • >alah comeyynya zaid…rambut lebat!

  • >Salam Hanie…Congratulation dear… Dah ada baby lagi… Bestnya… comeila zaid… Alhamdulillah sume selamat… Selamat menjalani pantang ye… Birthday zaid lebih kurang Khayra je… Khayra 25, zaid 29… Hihihihihihi

  • >haaha..akhirnya dpt jgk jd pengomen 1st kt blog ni..6bulan kosong???bese la tu, ade org kawin btahun2 still kosong..kesian gile..tngok la mcm mane nnt nk kosong brp bulan..hahaha..nk kena mesy dlu..bru ade khair…hahaha..honeymoon… fuhh mmg duk tngoh pikior..xpe tu pn mesy jgk nnt..psl klinik tu, sje je..wt psedian..bile dh brisi, bru la gi survey…byk bnde lg nk buat..so selamat berehat..smg cepat recover…be a good mom & wife at home wanna be..hahaaa..krim salam kt en yop..lame xsmbang dgn dia..bg dia peluang utk khidmat family…adios amiga

  • >salam…tahniah ye slmt mlahirkan bb boy yg sgt cute……

  • >hanie, congrats, akhirnya tiba jgk kdtgn org yg dnanti2… comel sgt Zaid…

  • >salam hanie,tahniah, bersalin dimana tu? a bit terkilan sbb tak dpt nak baca, :( nampak tulisan yg besor jer.. (nama baby).. either background yg mengganggu @ kaler font.. @ sbb loading yg tak habis.. ni dah 15 min still dok loading lagi.. uhuk2..anyway tahniah.. kat Ipoh kan.. email lah kakyong contact no..

  • >Salam Hanie…alhamdulillah..segalanya ok..tahniah! Do take care…

  • anak laut

    >salam..syukur..alhamdulillah..saya mengucapkan tahniah pada puan..moga dengan kehadiran orang baru ( Muhammad Zaid) yg lahir pada 29hb Ogos 2009 lepas, kehidupan puan sekeluarga akan terus bahagia di dunia hingga akhirat..insyallah.anaklaut-

  • >alhamdulillah dah selamat baby zaid keluar…sihatnye die..3.4 kg tu..tahniah hanie!!

  • >TAHNIAH!!! Comey nyer ZAID!!!!!!

  • >strawberi : timekasih … :)nza : thanx kak..akanku sampaikan salam mu itew..lieyn : yer..lebat ! ummikhayra : aha kak..sikit lg nak same bday dgn Khayra ekk..xper.still leh potong kek same2!heheWanita : thanx dikk .. wah sedapnyer name anak sedara tuh! musti chomey gak kannn…insyaAllah,akk akan doakan Itadpt baby comei2 gak nnti..amin..Altaaf : yer,psediaan itu pnting..tmbh dh nk brumahtangge ikan..slamat lah utk sume yer..bawak2 bersabo..haha..xlame dah pun…hmm,dah sembang kan dgn encik yeop kelmarin?sy dgr laa..anyway,thanx 4 ur wish..ni dah rase sihat sikit laa..alhmdllh berkat doa sumerZura : timekasihhh … :)AshAnas : thanx shira…yer akhirnye ketemua jua dgn si kecik tu…Kakyong : wslm kakyong , timekasih..erm,brsalin di Poliklinik Taqwa , Ampang , Ipoh…anyway tataw la naper kakyong xleh bace entri Hanie ni..sedih2..Hanie dah seminggu balik umah sndri ni kakyong,Nibong Tebal…tp xper,nnti Hanie email gak contact no. ok..sorry lambat Hanz : wslm sis .. thanx !Farah : yer timekasih…alhmdllh slamat sumer…MamaQaypo : thanx kak !! :)

  • >comeyy betui ar bb zaid…idung mancung jerk..sm cam Nureen masa br lahir ritu..:)

  • >yer..mmg idungnyer mancung kak…o ye ke..mcm Nureen ekk..kiut la nnti dah beso tuh…amin

  • >anaklaut , terimekasih utk doa ikhlas anda..:)

  • >Salam hanie..tahniah atas kelahiran bb..selamat berehat n berpantang yek.. :)

  • >wslm Mummyseri … yer..sdg brpntang+berehat..tp tetap jugak kne jaga anak2 .. :)

  • hatiberbunga

    >tahniah! comel sgt2 baby zaid.. geram!

  • >sonotnyer dapat babay baru. kita yg dok try bertahun tahun ni pun tak sangkut sangkut.

  • >Wantie : jgn putus asa yer Wantie..rezeki ada d tgn Allah .. dia yg menghidupkan segalanya..bulan pose ni brmunajatlah byk2 yer..Hatiberbunga : timekasih ! geram3x ! haha~

  • >akak x smpat nak gi ziarah lagi. ampun dan maaf ye. bukan x nak cuma masa x mengizinkan. bebi okey?skali skala dengar gak suara si comey tu nangis. mcm mana dengan kakak muni??okey ke dengan kehadiran adik baru dia ittew?

  • >tahniahhh…slmt berpantang…

  • >surie : xaper lah kak..ade time nnti mari ler..biase ler bulan2 pose ni kan..siang dah letih,mlm plak dh nk beribadat..xper2..raye pun ade lg :) ..kak muni ? alhmdllh she's ok..kekadang jer dia buat ragam sket…neezareef : timekaseh…. :)

  • >Salam..Hanie..Maaf,lama Kak x dtg jengukBlog Hanie..Hanie terasa ape ngan Akak..Akak tgh pening,kt chatbox tu Akak check balek 6pages kt c/box tu Akak blm reply..Ya,Allah..bz..Hr nie br nk fokus & luangkn masa reply suma msg2 tu & blogwalking..Hanie..Harap Hanie x merajuk..Akak pun terasa jgk niesbb da bnyk org len comment2 Hanie,Akak br dtg comment..Harap Hanie x simpan dlm hati..Kalo ade terasa,AKAK MINTAK MAAF BNYK2..Hanie..Akak tgk Bebi Zaid tu putih nye mcm org Jepun pun ya..Ikut Umi die agaknya..

  • >Subhanallah, chomellnya Zaid….

  • >Ieda : Sis ! Hanie mmg tunggu2 kedatangan sis ke kamar komen box ku ini..cewwahh..xdelaaa..Hanie xterasa pun,Hanie paham sbb kekadang mengalami situasi yg sama..Sis bz bisnes ke bulan2 pose ni?Mane la tau kann..Ok sis…dun worry too much ya ! xsimpan dlm ati langsung pown..:)Bebi Zaid putih ek?Ni dah kali ke-2 org kata mcm Jepun…heeeheee…ye lakot ikut ummi nyer..wahhh prasannn…Mummy Faridah : Syukurrr alhamdulillah… :)

  • >wah,lahir di bulan ramadhan lah kiranya kan?bertuah tul

  • >Hanie..Sis idok penah ler biz kt Bzr Rmdhn di bln pose,Hanie..wlupun my lil bro tu ada ajak meniaga Aym Golek tp segan ler..Pemalu plk mcm Hanie..Hehe..

  • >kak ieda…awat x meniaga…kaya kut meniaga bulan puasa nih

  • >Mmg kaya Hans..Meniaga Air je sehari buleh dpt RM800 oooo bila taim bulan posa..Jgn x percaya sbb ade member Sis jual air 5jenis dkt Bzr Rmdhn masyuk RM800 sehari!

  • >kak ieda : mau tak kaya…modal dia sikit jer kut..haha

  • >kak ieda xnak meniaga ke bulan2 ramadhan akan datang nih?leh kaya owh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *