Opah penah tengok snow tak ?

Bismillahirrahmanirrahim …

Di suatu petang yang ceria , terjadilah dialog di antara seorang cucu separa mat saleh (Victoria-Sofia) dengan Opahnya .

( jalan cerita dan dialog yang diceritakan oleh Opah iaitu mak saya ni telah diubahsuai sedikit dan diterjemah sepenuhnya ke dalam Bahasa Melayu )

Sofia : Opah penah tengok salji tak ?

Opah : Penah …

Sofia : *membuat mimik muka terkejut dan takjub* … saya tak penah tengok salji !

Opah : Dulu2 masa mak kamu kecik sama2 dengan mak ngah kamu , Opah dengan Atok penah duduk di London dan bawak depa main salji …

Sofia : *sekali lagi menunjukkan mimik muka terkejut* . Di New Zealand tak ada salji … Saya teringin sangat nak main salji …. *muka sedikit monyok*

Daripada dialog ini saya pun baru tau yang di New Zealand itu ropa-ropanya tidak ada SALJI !!! Hohoho~ Dah ada anak 4 orang baru nak tau yer ?? : p

Sofia , Mak Su menyampuk dari jauh ni . Mak Su penah main salji jugak tau , masa kecik2 jugak . Nak tau kat mana ? Kat THE MINES Wonderland . Sejuk oooooo ….

gambar baby tembam comel
 
my chubby Zaid with his new cousin Soraya..nak sama besar !
so inilah mak Sofia n Soraya … kakak sayalah :)
Ok daa daaa … Miss u all buddies ! Tskk .. tskkk …

6 comments

  • >Asslamua'alaikum..Hi,Hanie..Eh!Dh beso Sofia skrg ye..Makin lawa la die!!Hanie..Sis pun br tau yg dkt NZ tu xder snow upenye ye..Klu Sis x bc N3 nie harus Sis ingt sume negara omputeh tu ade seleji!

  • nza

    >hi.hi.hi…..mmg xde salji kt sana…ha aunty bkn stakat main, mkn salji pn dh…mkn ABC la…hua,hua,hua…comel la ank pan-asia ni…

  • >hehehe….kak ani pun baru tahu…itu pun sbb Huda bljr kat sana. snow cuma ada kat pulau selatan NZ jer :)

  • >hahahhahamacam tu den pun penah main salji kalau dkt mines tuhahahamaaflah kalau lari topik tapi nak minta tolong kamu vote entry saya yang bernombor 19 di blog http://www.denaihati.comlebih mudah nak faham sila click entry ini dan harap sudilah vote entry no 19 saya tu..terima kasih yer n promotelah dkt member2 sama suruh vote entry saya

  • >Ieda : w'salam sis ieda…aah tu le pasal…sedangkan negeri2 di asia mcam Jepun tu ada salji..takkan le negeri omputeh x ade kan ?? hanie pun mcm sis le jugak ingat camtu..hohoho..sofia dah besar dah..mulut pun mcm org tua..lawa kan … :)nza : ouh..kak nza tau yer…ngaaa..malunye saya :p . ABC tu all-time fevret kita rakyat malaysia ni kan kak nza…xdpt sakji pun xpe…ABC lagi best !yer,yer..cumil2 .. ibuhani : waaahh..ank akk blaja sana yea..pandai ibu dia didik anak blaja tinggi2…hmm..belah selatan je yg ada ek..thanx 4 ur info :)

  • >hans : penah yea..taon brapa tu..hehehe..sis pegi masa dajah 3 kot..xengat..lama sgt dah..ouh..ada masuk contest denaihati yg "hidup berani utk gagal" tu ker?insyaAllah sis akan tolon vote yer…gudluck

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *