Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

NTAH LA …

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

NTAH LA …

Tajuk entri ni bukan jawapan kepada apa² soklan .

Sebaliknya ia adalah nama sebuah laman web yang menempatkan blogger2 seperti kita berkumpul secara maya .

Alhamdulillah , blog saya dah tersenarai di Ntah La Blog Kita . Tapi itu semasa saya memakai template lama Gisele Jaquenod ‘s News From the Sky tuh . Templatenya kaler baby blue .. sejuk jew mate mandang . Aih perasan !

 

 

 

Ni saya printscreenkan page yg memaparkan blog saya yg tak glemer nih .

*nampak tak dah berbulan2 (dari bulan Jun aritu )terjadi tapi baru la ni nak story*

Kalian pun boleh submitkan blog di sana . Moga2 bertambah lagi kenalan dan kepopularan blog anda yang sememangnya sudah sedia popular iteww . Very easy step ok . Cuma , ambik masa sikitlah utk admin siarkan blog kalian ye . Sabar sikit sebab ramai yang request . Dan . . . kalian juga kena tempekkan banner Ntah La di blog kalian . . . Saya dah tempek lama , tapi bila asik2 tukar template , dah terlupa plak nak tempek semula bannernya . Sorry ye admin NtahLa . . . Sekarang ni banner u ade kat bawah blog ni . Boleh ye ? :)
Antara kategori2 blog yg disediakan ialah ;
  • Blog Resource ,
  • Computer and IT ,
  • Family and Parenting ,
  • Business & Career ,
  • Home & Toy ,
  • Internet Marketing ,
  • Personal , —> contohnya blog ni lah
  • Shopping & Fashion ,
  • Religion , dan baaaanyak lagi …

 

Lepas ni saya cadang nak submit lagi blog² lain yg saya ada . Benda free , ambik lah kesempatan promosi sikittt . . . Jumpa di sana ya ? 

 

 

68 Responses

  1. Gieyana says:

    >bagus tue promote blog kita kan..at least bleh tambah traffic blog kita nie..:)

  2. Ummi Hanie says:

    >ape lagi kak Gie…yukk pomot blog ! :)

  3. NURUL IZZA says:

    >haha malula promote blog sendiri..bahasa entah kemana, dgn campur2 lg.hheeh

  4. Ummi Hanie says:

    >xpe izza..no hal ler..blog2 lain yg akk tgk situ lg ntahpape..hee~

  5. wanshah says:

    >blog ummi ni simple tapi menarik la. teruskan usaha murni ummi untuk terus menulis. InsyAllah sy akn melawat slalu. ummi xde banner exchange ke?.. bleh la b'tukar2 banner ngn TKSB. :-)jadi la follower sy gak tau. :-D http://wanshah87.blogspot.com

  6. Ummi Hanie says:

    >wanshah ,timekasih…mmg simple je blog ni..cacamerba katakan…stglah melawat selalu..sy pun akan follow awk.banner ada tp sy remove sat,insyaallah akan di pasang kmbali.terima kasih skali lg ! :)

  7. wanshah says:

    >oo.. tapi ok la tu. cz nampak minat ummi tu menyerlah. :-D sy dah letak banner blog ummi kat blog TKSB. kat bhgian banner exchange. :)

  8. Ummi Hanie says:

    >yeke nmpk menyerlah ? maksud awk minat yg mana ye?terimakasih daun keladi..semoga kita sama2 dpt tmbh ilmu ye.. :)

  9. wanshah says:

    >minat awk menulis blog la. :-) sy baru jer mula berbloging. xsilap bln mei haritu mula. tapi senyap jer. ni baru nk naik la orang kata. huhuhu.. skadar mencari ilmu dan menambah kenalan. nanti tempek la sket banner TKSB kat blog ni ek?.. (kalau sudi la. huhuhuh.. ) :-D

  10. Ummi Hanie says:

    >oic..sy pun dah awal 2008 dulu dah buat blog tp senyap2 jugak,baru bbrp bulan ni 'bersosial' .ok,dun worry,nnti sy akan tempek banner awk dan kgkwn yg laen yer..dlm proses ni :)

  11. wanshah says:

    >thanks ummi. awak orang mana ek?..

  12. Ummi Hanie says:

    >same2..erm sng citer org Perak la..

  13. hans says:

    >hahahabagus juga sis buat contest nihgua belek2 entry2 lama jumpa benda nihtry la tgok buka

  14. hans says:

    >kak…macam mana nak join benda nih?tolong masukkan blog sayasaya dah buka tapi pening kepala lah

  15. Ummi Hanie says:

    >yer hans..mmg tujuan akk suruh org bace espeselly entri lelamer tuh..aih…akk kne buatkan ke?nnti le akk try buat ye but not tonite..dah ngantuk ni..huuhuu

  16. >Salam..Hanie..Ehhh..ngengade la Hans nie suh Hanie buatkan plk,manje tol!! :p Hihi..Hanie..Sis rs bagus Hanie buat Top Commenter Contest mcm nie coz boleh tarik traffic kn disamping join Ntah La!.. :) Bijak,bijak.. :) Dgn contest nie jugak Sis dpt drop comment2 utk n3 Hanie yg Sis blm comment lg!p/s: Sorii Sis delete comment diatas coz terlupa nk taip p/s nie..Blog lama Sis ada join Ntah La nie tp Blog Sis yg br nie x ada plk join krn agak kuciwa coz lama beno nunggu admin Ntah La nk siarkan Blog Sis.. :( InsyAllah..since da nmpk n2 nie mood nk join Ntah La tu dtg balek.. :)

  17. hans says:

    >bukannya manja kak ieda oit…tenet saya nih guna zaman pak kaduk punya -> dial upnak buka ntah la tu pun 8 minithahahatu susah sikit tusis,nanti ekau tolong buatkan untuk den

  18. Ummi Hanie says:

    >sis ieda,ehehe…bijak ehh?sikit2 je kot..mcm Hanie kata,contest kanak2 riang jew..ade modal plak sket,so organize le Top Commenter nih..betul tuh..sis xkan ketinggalan utk komen semua entri Hanie kannn..ala siannye sis..Ntahla tu mmg slow sikit adminnya..Hanie pun ade gak tunggu dlm ..erm..xingatla brape lame tp lame gak laa..since template dlm Ntah La tu,dah brpe kali Hanie tukor2..lantaklah…janji org klik sampai ke destinasi jugek..hihiHans,lor…masy pakai dial-up ka..hmm sis xbukak2 lg web Ntah La tuhbz sket dgn contest ni kannntunggu eh

  19. penaberkala says:

    >sebab contest ni gak la blog ni diterjah oleh sy,hak3byk gak dapat input kat siniye lah, nk komen tuh kena baca dulu

  20. Ummi Hanie says:

    >pena,memula sbb contest..pastu dpt input skalik…prkembangan yg positif..gud2

  21. hans says:

    >sis, yups…malas nak tukar sebab gua jer on9 dkt umah….kalau pakai streamyx bulan kena bayar…gua belajar jauh..tu lah setia dgn dial up tersayang nih..haha

  22. hans says:

    >penaberkala : betul2…banyak info dapat..kalau tak langsung tak tahu pasal benda nih

  23. hans says:

    >sis..sambil menyelam minum air la..sambil baca sambil dapat info dan peluang untuk menang semakin dekat..haha

  24. penaberkala says:

    >kill two birds with one stone

  25. hans says:

    >hahaha….tak baik bunuh burung

  26. penaberkala says:

    >ok fineserampang dua mata

  27. hans says:

    >hahahahahserampang satu mata jer lah(tgok ko nak jawab apa plak)

  28. penaberkala says:

    >malas dh nk jawab, abis ideakering kontang dh,haha

  29. hans says:

    >hahahahyes….kak ieda plak lah jawab pasnih

  30. hans says:

    >sis?dah daftarkan saya belum?

  31. hans says:

    >daftar dkt sniaku punya connection kan lembabtu minta tolong sis daftar dkt ntahblog nih nih

  32. zai kulim says:

    >wow ader erk blog cam gitu tolong promote blog kita,,

  33. hans says:

    >zai : yups..kalau sis xbuat contest ni sure kita tak tahu ada laman web promote blog..huhu

  34. penaberkala says:

    >aah,tak tau pun pasal website tuhbaca kat sini baru tau

  35. hans says:

    >penaberkala : ko dah daftar situ ker blog ko nih?

  36. penaberkala says:

    >belum..daftar utk apa actually?dia promote blog kita ke macam mana?

  37. hans says:

    >ikut apa yg ku faham…dia akan promote blog kita…

  38. xyncaholic says:

    >huhu..smart gak web tuh..web promote blog ek..camner nak reg?free ker?

  39. hans says:

    >rasanya free sebab sis hanie dah buat..cuba tanya dia

  40. >Ooo..Hans guna dial up ke..Soriii..tatau..ingtkn nk memanjengan Sis Hanie td tu..Br je nk jeles..Haha..gurau jek..

  41. >'Hans: hahahahyes….kak ieda plak lah jawab pasnih;Uiksss?!Jwb ape lak nieh!?Tetibe je namaku dipetik..

  42. hans says:

    >kak ieda : ar ar..guna dial up jer..hish,nak manja2 wat apa..aiya

  43. hans says:

    >kak ieda : jawab soalan lorr

  44. >Jwb soalan ape Hans?Serampang 2 Mata tu ke?Sis pun tatau ape Serampang 2 Mata tu..

  45. penaberkala says:

    >hans:jawab soalan smbg slps serampang satu mata tu eh? haha..saje je ko nk kenakan kak ieda..

  46. penaberkala says:

    >sis ieda: serampang dua mata, sama gak maksudnya ngan kills two birds by a stone..ataupun sambil menyelam minum air..maksudnya, dlm buat satu benda,dpt mencapai lebih dari satu kebaikan/objektif

  47. hans says:

    >kak ieda : itu serupa sambil menyelam minum air la

  48. hans says:

    >pena : mana ada..aku tanya jer lah

  49. hans says:

    >pena : hahah..bagus2..ko dah terangkan maksud dia..tepat sekali

  50. hans says:

    >senang cakap pandai mengambil peluang la dan memanfaatkan masatu la maksud dia

  51. hans says:

    >sis,dah daftarkan saya dkt sini ker?

  52. >'Pena to hans:jawab soalan smbg slps serampang satu mata tu eh? haha..saje je ko nk kenakan kak ieda..'Hans mmggggg..

  53. >'Hans to kak ieda : itu serupa sambil menyelam minum air la'Ic..Ic..

  54. >'Hans to pena : mana ada..aku tanya jer lah'Haaa..kay..xper..xper..tanye je kn just Sis x fhm knp tetibe suh Sis jwb tu..Pk kn jwb ape..

  55. >'Hans:sis,dah daftarkan saya dkt sini ker?'Bg ms jap kt Sis Hanie die tongah poning dgn contest nie lg kut..Cian die..

  56. hans says:

    >kak ieda : mana ada..itu ujian jer

  57. hans says:

    >kak ieda : ahahah..apa yg ic

  58. hans says:

    >kak ieda : hahaha..entah lah

  59. hans says:

    >kak ieda : ahha..den pun tongah poning nih hah..tenet slow…

  60. >hans to kak ieda : mana ada..itu ujian jerHaha..Ujian plkkk..

  61. >hans to kak ieda : ahahah..apa yg iceden dh paham ler tu.. :p

  62. >hans to kak ieda : hahaha..entah lahHissshhh,die yg tanye die plk yg entah la..

  63. >hans to kak ieda : ahha..den pun tongah poning nih hah..tenet slow…Tu psl..gerrrraammmm!!!

  64. hans says:

    >kak ieda : hahah…ujian pengetahuan am tu

  65. hans says:

    >kak ieda : haha..ingat kan no ic ke apa tadi

  66. hans says:

    >kak ieda : hahaha..dah serabut dah komen banyak2 ni kak ieda

  67. hans says:

    >kak ieda : tahu xper..nasib malam ni je tension cam ni..kalau hari2 botak kepala..haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *