Nickname paling unik

by Ummi Hanie on November 9, 2011

in segmen

Saya rasa banyak sekali  berhutang entri yang saya janji nak buat sebelum ini sehinggakan ada yang saya dah terlupa @ terlepas pandang.

Sementara saya masih ingat,maka terbitlah entri ini. Kalau korang masih ingat dengan sebuah segmen blog yang saya anjurkan sebelum bersalin hari tu – segmen “kenapa nickname saya begini?”. Saya ada promise nak war-warkan nickname paling unik @ menarik pada pendengaran telinga saya ni.. hehe .

So , daripada 21 penyertaan korang yang baek hati ni , saya secara jujurnya memilih 3 nicknames paling unik @ menarik ;

  1. Sepet Kuku – Pada asalnya saya sangkakan “sepet” itu dikaitkan dengan mata sepet , tapi saya heran tengok yang empunya namanya langsung tak sepet … rope²nyer beliau tersilap eja “sepit” menjadi “sepet” untuk nickname penuhnya , Sepet kuku . Korang baca la sendiri ye kisah panjang empunya nickname ni sendiri di blognya.
  2. Dodol –  katanya anak kepada Wak Dol . Lawak juge ye empunye nickname nih. Sebenarnya nickname beliau banyak , tapi nickname Dodol yang melekat di hati … hehehe :p
  3. AfzalSukaSuki – ya , suka-suki beliaulah nak guna nickname macammana gaya pun kan … perwatakannya memang ceria,lucu dan cepat mesra.
Yang tak tersenarai , harap jangan berkecil hati yer.Segmen ni pun santai² saja tapi dapat juga menambah kenalan. Ada idea dan masa terkuang, saya cadang nak buat lagi segmen lain atau barangkali giveaway pula?Tengoklah … Cuma,lately saya agak kesuntukan masa untuk menghadap blog,apatah lagi untuk blogwalking.Masih ada yang sudi ziarah blog saya ni ke ? ;)

Incoming search terms:

{ 25 comments… read them below or add one }

ibuhani November 9, 2011 at 8:09 AM

Salam. K.ani slalu susah nak masuk blog ni tau….kdg2 x bukak langsung blog ummie hanie ni. Ni dah boleh bukak ni, ambik peluang bg tahu…..x tahu nape ye?

Reply

Ummi Hanie November 9, 2011 at 11:47 AM

wslm k.ani.

kebelakangan ni mmg blog hanie ade problem sikit,ni baru nak ok balik.
sedih mmg sedih bile jadi mcm tu … tp apa nak buat kan..masalah teknikal ni ada yg hanie xberapa arif sgt..huhu

Reply

lin azlina November 9, 2011 at 10:24 AM

unik….saya tak reti cari nama yg unik…camtu jer

Reply

Ummi Hanie November 9, 2011 at 11:44 AM

xpe,nama lin tu pun dah sedap ;)

Reply

iEyLa November 9, 2011 at 12:56 PM

huhuhu..lalala

Reply

kakyong November 9, 2011 at 1:48 PM

lama jugak tak dpt masuk ke blog hanie ni.. mujur lah dah okay ..

Reply

Ummi Hanie November 9, 2011 at 4:19 PM

itulah .. lama juge xnampak kkyong , lagipun blog meragam aritu,mujur dah ok seperti sediakala balik ni..lega…. ate,benda berbayor :p

Reply

puan kutu November 9, 2011 at 2:38 PM

tiga2 pun mmg unik..
sepet kuku tu mmg unik..
dodol sedap dimakan.haha..
suka sukajadi suka suki..unik jugak..

Reply

Ummi Hanie November 9, 2011 at 4:21 PM

unik dan lawak kan ketiga2 nickname tu …

nickname kutu pun unik juga .,,, hanie suke ;)

Reply

puanbee November 10, 2011 at 3:54 PM

tak tersenarai tk pe .. heheh

nis nak cakap theme ni cantik , senang nak cr benda , tak serabut mcm yg lama , gambar semua keluar elok je .. heheh buat apa ?

Reply

Ummi Hanie November 11, 2011 at 9:38 AM

suka2 je kan bee … ;)

cntik ek theme ni bee ? yg lama serabut ek? huhuhuuu … kritikan mmbina… haha

yup nis pun dah jatuh cinta dgn theme ni..nmpk kemas dan yg pnting laju je.malas lak nk letak header abagai buat smentara ni

nis ada upload plugin supercache…kasik laju sket loading..wallahua’lam..mencube je dulu

Reply

puanbee November 11, 2011 at 12:00 PM

a’ah jujur jee bee cakap ni , sbb bee syg nis haha..theme lama tu serabut sikit ..

pastu gambar tk teratur keluarnya ..

ooo patut ler laju dan , bee pakai w3 total cache sebelum ni laju cam supercache sgt .. kena tukar gamoknyaaa

Reply

Ummi Hanie November 11, 2011 at 3:16 PM

omaigod cayor ati teman membacenye …. syg bee juge … :)

tu ler nis pun jadi serabut pale nk susun atur blog ni…pakai theme ni ok le pulok..so kena bior lama le sikit pakainye ye dak ;)

hmm..maybe ade kesan gak laa supercache tu ye bee … leh try2 ;)

Reply

puanbee November 11, 2011 at 3:45 PM

haha cayor… a’ah ok ni , dah bagsu sgt theme ni , rasa bee pernah guna kot . theme jenny ke ?

puanbee November 10, 2011 at 3:55 PM

nis blog bee tengah pindah hosting ,.jgn komen kalau boleh hari ni syg lah terpadam nanti ..

Reply

Ummi Hanie November 11, 2011 at 9:47 AM

o gitu ka bee … tp belum habis kuota setahun kan dgn hosting lama ?

xpe bee byk fulus … heheheh … kali ni pakai apa bee? serverfreak ek ?

ok thanx bgtau yer bee klu idak penat je den komen2…haha :p

Reply

puanbee November 11, 2011 at 12:06 PM

belum , tp bee dah tak suka tu memang bee tinggal je lantak lah duit habis pun , idoklah byk fulus pun ..

bee pakai hosting dr indonesia , pakej unlimited , kalau serverfreak , rm30 sebulan ada had bandwitdh kan , tp yg ni RM28 tak de had ..pakai je …tengok blog bee nanti ..

Reply

Ummi Hanie November 11, 2011 at 3:14 PM

oo..gitu yer bee … mmg dah abes tawor ati le ni yer ? aritu upgrade lagi ke platinum tak?

hosting indon ? wahhh verani bee yer … maksud nis,verani mncuba… bagus3x .. unlimited sapo xmau… kalo bagus nnti leh nis join :p

ermm..dah boley komen2 tak arini bee?

Reply

puanbee November 11, 2011 at 3:47 PM

haa lah tetiba depa kate lappy bee yg rosak sbb tk leh aksess blog , tak masuk akal ..geram betul .. dah memang pakai platinum 4 bulan pun , sebab mengikut kata otai server kita kongsi kan , kalau tiba2 yang mana kongsi tu semua dpt ramai visitor , server tk boleh tampung , itu yg mcm2 timbul ..

masuk akal juga ..

hari nih dah boleh komen , haha bee memang jenis suka explore ni.. bantai je ..

syamila November 11, 2011 at 1:00 AM

nickname tu mmg unik n menarik… he3..

Reply

Ummi Hanie November 11, 2011 at 9:49 AM

kan kak sya … santai2 je segmen ni …

Reply

sepet_kuku November 14, 2011 at 12:58 PM

As salam…

Hah!, baru ada Sis Hanie..ritu tak bleh tgk blog..sehat ke?..

:)

Reply

Ummi Hanie November 14, 2011 at 6:39 PM

wslm Sepet Kuku …

aah aritu blog sis problem sket xleh bukak … skrg dah ok ;)

sis sehat alhmdlh…time kaceh :)

Reply

Ummi Hanie November 11, 2011 at 5:03 PM

platinum ..pehhh .. rm200 setahun kan bee ?

itulah klu xberbaloi wat per kan tunggu2 lg..

ok dah komen2 pun td dan dah masuk carta blk :p

Reply

Ummi Hanie November 11, 2011 at 5:03 PM

tak bee, theme “undedicated” .

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: