Nickname paling unik

Saya rasa banyak sekali  berhutang entri yang saya janji nak buat sebelum ini sehinggakan ada yang saya dah terlupa @ terlepas pandang.

Sementara saya masih ingat,maka terbitlah entri ini. Kalau korang masih ingat dengan sebuah segmen blog yang saya anjurkan sebelum bersalin hari tu – segmen “kenapa nickname saya begini?”. Saya ada promise nak war-warkan nickname paling unik @ menarik pada pendengaran telinga saya ni.. hehe .

So , daripada 21 penyertaan korang yang baek hati ni , saya secara jujurnya memilih 3 nicknames paling unik @ menarik ;

  1. Sepet Kuku – Pada asalnya saya sangkakan “sepet” itu dikaitkan dengan mata sepet , tapi saya heran tengok yang empunya namanya langsung tak sepet … rope²nyer beliau tersilap eja “sepit” menjadi “sepet” untuk nickname penuhnya , Sepet kuku . Korang baca la sendiri ye kisah panjang empunya nickname ni sendiri di blognya.
  2. Dodol –  katanya anak kepada Wak Dol . Lawak juge ye empunye nickname nih. Sebenarnya nickname beliau banyak , tapi nickname Dodol yang melekat di hati … hehehe :p
  3. AfzalSukaSuki – ya , suka-suki beliaulah nak guna nickname macammana gaya pun kan … perwatakannya memang ceria,lucu dan cepat mesra.
Yang tak tersenarai , harap jangan berkecil hati yer.Segmen ni pun santai² saja tapi dapat juga menambah kenalan. Ada idea dan masa terkuang, saya cadang nak buat lagi segmen lain atau barangkali giveaway pula?Tengoklah … Cuma,lately saya agak kesuntukan masa untuk menghadap blog,apatah lagi untuk blogwalking.Masih ada yang sudi ziarah blog saya ni ke ? ;)

Incoming search terms:

Comments

  1. says

    Salam. K.ani slalu susah nak masuk blog ni tau….kdg2 x bukak langsung blog ummie hanie ni. Ni dah boleh bukak ni, ambik peluang bg tahu…..x tahu nape ye?

    • says

      wslm k.ani.

      kebelakangan ni mmg blog hanie ade problem sikit,ni baru nak ok balik.
      sedih mmg sedih bile jadi mcm tu … tp apa nak buat kan..masalah teknikal ni ada yg hanie xberapa arif sgt..huhu

  2. says

    tak tersenarai tk pe .. heheh

    nis nak cakap theme ni cantik , senang nak cr benda , tak serabut mcm yg lama , gambar semua keluar elok je .. heheh buat apa ?

    • says

      suka2 je kan bee … ;)

      cntik ek theme ni bee ? yg lama serabut ek? huhuhuuu … kritikan mmbina… haha

      yup nis pun dah jatuh cinta dgn theme ni..nmpk kemas dan yg pnting laju je.malas lak nk letak header abagai buat smentara ni

      nis ada upload plugin supercache…kasik laju sket loading..wallahua’lam..mencube je dulu

      • says

        a’ah jujur jee bee cakap ni , sbb bee syg nis haha..theme lama tu serabut sikit ..

        pastu gambar tk teratur keluarnya ..

        ooo patut ler laju dan , bee pakai w3 total cache sebelum ni laju cam supercache sgt .. kena tukar gamoknyaaa

    • says

      o gitu ka bee … tp belum habis kuota setahun kan dgn hosting lama ?

      xpe bee byk fulus … heheheh … kali ni pakai apa bee? serverfreak ek ?

      ok thanx bgtau yer bee klu idak penat je den komen2…haha :p

      • says

        belum , tp bee dah tak suka tu memang bee tinggal je lantak lah duit habis pun , idoklah byk fulus pun ..

        bee pakai hosting dr indonesia , pakej unlimited , kalau serverfreak , rm30 sebulan ada had bandwitdh kan , tp yg ni RM28 tak de had ..pakai je …tengok blog bee nanti ..

        • says

          oo..gitu yer bee … mmg dah abes tawor ati le ni yer ? aritu upgrade lagi ke platinum tak?

          hosting indon ? wahhh verani bee yer … maksud nis,verani mncuba… bagus3x .. unlimited sapo xmau… kalo bagus nnti leh nis join :p

          ermm..dah boley komen2 tak arini bee?

          • says

            haa lah tetiba depa kate lappy bee yg rosak sbb tk leh aksess blog , tak masuk akal ..geram betul .. dah memang pakai platinum 4 bulan pun , sebab mengikut kata otai server kita kongsi kan , kalau tiba2 yang mana kongsi tu semua dpt ramai visitor , server tk boleh tampung , itu yg mcm2 timbul ..

            masuk akal juga ..

            hari nih dah boleh komen , haha bee memang jenis suka explore ni.. bantai je ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *