Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Nasyid RAMADAN oleh Maher Zain versi Bahasa Melayu

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Nasyid RAMADAN oleh Maher Zain versi Bahasa Melayu

Salam Ramadhan ke-6…

Sedang melayari internet ke sana ke mari, terjumpa pula klip video Maher Zain menyanyikan lagu/nasyid bertajuk “Ramadan” dalam versi Bahasa Melayu. So nak share di sini… mendayu² tau.

 

Klip video asal Awakening Records diambil dari Youtube. Sebelum ni dah biasa dengar Maher Zain nyanyi lagu “InsyaAllah” versi Malay kan… Dan nasyid Ramadan ni juga terdapat dalam versi Bahasa Arab juga Turki. Itu setakat yang saya tahulah…

 

Apa pendapat korang untuk nasyid Ramadan in Malay ni? ;)

 

anak saudara

anak saudaraku… V-S & S-G

selingan: dah hampir 2 minggu anak² saudara yang kini menetap di Riyadh mai balik kampung (rumah mak saya). Malam ni depa nak fly ke Spore on the way ke New Zealad, tempat asal mereka… goodbye girls. Jumpa lagi Raya nanti insyaAllah ~

 

16 Responses

  1. D_08 says:

    ok le…walopon ade pelat sikit….

  2. Denaihati says:

    memang sedap lagu dia. boleh save dalam hp…

  3. syamila says:

    hmmm….tak boleh tengok…video dah remove…. :-(

  4. Mama I.A says:

    anak buah akak tu kacukan ke? comel sangat.. =)

  5. hafizmd says:

    sedap. mmg mendayu2.
    suara maher zain sedap, pelat sikit2pun masih sedap =)

  6. fyna says:

    suka dengar nasyid.

  7. titan says:

    yap..sedap dengar. lagi-lagi makcik-makcik..mesti suka..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *