My Childhood Photo Contest by Pu3 Pelangi !

Bismillahirrahmanirrahim ………

Yabedabeduuuu .. !! Akhirnya berlangsunglah jua contest buat julung2 kalinya oleh my dear blogger friend , Puan Ieda the Rainbow Princess @ lebey mesra saya panggil beliau Sis Ieda .

Nak join , KLIK SINI !!

Sempena ulangtahun kelahirannya pada 13 Januari ini , makanya contest ini dianjurkan oleh beliau selama 2 minggu (berakhir 20 Januari), juga hasil daripada undian yg telah dibuat tempoh hari . Ha , undian ni hanya pengunjung2 setia blog Sis Ieda jer yang tau okeyyy …

Ini dia T&C contest yg best itu ;

1. Add Url Link ( http://ieda2009.blogspot.com/) pada Bloglist@Blog Roll anda & anda juga diwajibkan untuk menjadi Follower http://ieda2009.blogspot.com/  –  dah lama buat dgn rela hati :)

2. Copy & paste banner di atas pada entry/posting anda bertajuk ‘My Childhood Photo Contest by Pu3 Pelangi!’ & link kan ke ( http://ieda2009.blogspot.com/2010/01/my-childhood-photo-contest-by-pu3.html ) kemudian letakkan pula banner ‘My Childhood Photo Contest by Pu3 Pelangi!’ bersama link ( http://ieda2009.blogspot.com/2010/01/my-childhood-photo-contest-by-pu3.html ) pada sidebar blog anda . – DONE

3. Upload 2 keping gambar anda. 1 keping gambar anda sewaktu kecil/pada zaman kanak2 & 1 keping lagi gambar anda setelah dewasa. (TAMBAHAN: HAD UMUR DARI USIA BARU LAHIR PUN TAK APE & SEHINGGA 12THN SHJ..13-19 KEATAS TU DAH CONSIDERED TEENAGERS & ADULT,KEY.. :) – DONE

PERHATIAN: Hanya gambar anda sahaja ya,gambar orang lain adalah tidak dibenarkan sama sekali .

Anda diwajibkan untuk menceritakan serba-sedikit tentang gambar anda sewaktu kecil/pada zaman kanak tersebut ATAUPUN ceritakan mengenai kenangan yang tidak dapat anda lupakan sewaktu zaman kanak2 anda..

4. Pemenang akan dinilai melalui gambar yang chumel,menarik & berjaya membawa saya & juri2 lain,mengenang kembali akan zaman ria kanak2 dulu.

Hanya 3 orang pemenang sahaja yang akan dipilih.Manakala bagi penyertaan yang ke-13,akan mendapat hadiah misteri! :)

5. Apabila semua syarat & peraturan telah dipenuhi, jangan lupa tinggalkan komen berserta URL link anda mengenai contest ini pada ruangan komen N3 My Childhood Photo Contest by Pu3 Pelangi! untuk memudahkan proses blog review.. ^_^ – DONE

Hadiah2 yang ditawarkan:

Tempat Pertama: H/Phone Top-up RM30 + H/Phone Strap


Tempat Kedua: H/Phone Top-up RM20 + H/Phone Strap


Tempat Ketiga: H/Phone Top-up RM10 + H/Phone Strap


Hadiah Misteri Penyertaan yang ke-13: ??????????????? ^_*

Memang best hadiah2nya ! Cayalah sis Ieda !

So inilah pics yang saya pertaruhkan … dam dam dammmm …. ! (soundtrack baru )

ni dia mak nenek kecik ! ekekeke ~
.
.
.
bertukar !! :p
dah besorr … honeymoon lagik .. tahun 2002 :)

Story sikit pasal pic mase kecik tu yer .
Masa tu of coz lah saya kecik lagi kan , dalam 2 – 3 tahun cam tu ler.. Baya2 si Muni kot. Tak kesahlah, janji chumell kan!! Ahaksss ~

Lokasinya adalah di rumah Opah tersayang (sebelah abah) saya yang lame , umah kampung dgn tangga tinggi dan bilik air yang gelap . Hiiihiiihiiii . *efek seram sikit*. Itu dulu. Sekarang Opah saya dah duduk rumah batu wakaf masjid. Ada pembantu jaga lagi, alhamdulillah. *ehh ni nak story pasal Opah ke pasal saya ha??*

Time tu tak silap saya masa raya. Saya mana ingat pun, just tengok gambar ni dan family yang ceritakan. Tengoklah, siap berbaju kurung bagai. Sweet ! Ngeh3x … Ermm…. masa kecik2 dulu banyak orang kata saya anak arab @ bosnia. *Ni bukan edisi perasan ok,org yg kata*. Iye ke ? Mak dan kakak saya pun kata gitu. Saya banyak ikut rupa abah saya. Beliau pulak ada keturunan campuran sikit dari India Utara, Sumatera, dan ape lagi saya tak tahu. Dengar cerita, kami ada sedara mara di India Utara (bollywood kot ! haha) sana . Ohh.. benarkah ???

Kenangan yang saya tak dapat lupakan masa kecik of coz lah time raya. Saya prefer beraya di Singapore (kampung emak) sebab sana ramai sedara mara dan kazen ! Duit raya pun banyak lah masyuk. Kena pulak duit sana nilainya tinggi dari RM, maka bila convertkan S’pore Dollar ke RM… lumayannn !

Aunty2 uncle2 sana pun besh2, sporting2. Sebelah ayah ni saya takde kazen yang sebaya @ hampir sebaya. Berkumpul pun jarang walaupun raya, so tu yang rasa kureng besh sikit tu. Oh ya ! Antara kenangan yang tak dapat saya lupakan sama sekali ialah … pergi mengerjakan Haji bersama parents tersayang. Haji, bukan umrah ye! So hajjah kecik lah saya :) . Umo masa tu baru 8 tahun … Bestttt sesangattt. Bila dikenang2 balik, rasa macam tak percaya yang saya ni dah penah jejak kaki ke Tanah Haram Makkah dan Madinah. Alhamdulillah …. Rezeki . Dah dewasa ni kenalah buat semula haji dgn suami terchenta le pulok . Amin …

Amacam ? Best kan ini contest ? So, apa tunggu lagi ! Yuk join !!!
To my dear Sis Ieda, Hanie ucapkan HAPPY BIRTHDAY in advance !! *hugs n kisses*
Semoga pertambahan usia ini seiring dengan peningkatan Iman dan Amal dalam diri kita.. Juga semoga sis murah rezeki & sentiasa di dalam rahmat Ilahi .. One more ! Semoga dianugerahkan bebi2 yg chumel + sehat  nanti ! :)

p/s : saya tak kisah sgt menang @ tidak … yg penting ukhuwwah yg terjalin dpt dikekalkan..insyaAllah …

5 comments

  • >Salam Juma'at,Hanie..Haiii..Sis udah terjah nie..Best nya kenangan dia ms kecikya.. :) Tersenyum Sis sambil bc..Cam kelakar pun ada la Hanie nie..Ayat Hanie tu..Hihi..tp mmg bezala muka Hanie dgn yg pegi honeymoonbanding dgn muka Hanie skrg yg posingtepi tingkap tu..Hanie nie mix Sumatera& India & Melayu ke..Tu dia bnyk nyedie mix padan la muka mcm ank org Bosnia..Ape pun muka Hanie md tucik2 dulummg saling tak tumpah muka Muni la..Okay,semua da cukup syarat..Tgl nk menilai jelg nnt..Hrp Hanie dpt bersabar yea tungguresult contest nie..Dan TERIMA KASIH bnyk wish birthday in advanced lg tu utk Sis..Amin2..Terima Kasih..Mmwwaahh!p/s: Dkt mane Hanie selungkar gmbr chumel tu?p/s: Slmt pulang ke Kg ye.. :)

  • >Wslm sis …wahh..cepatnye sis bace ! Mmg efektif betul orgnye ! Cekap & amanah ! Haha …Lawak ker Hanie ni sis..ade le sikit2 kot..lawak bodo je pun..huuuhuu..mcm muni?hmm..hubby pun cakap gitu.yg lain2 tu byk ikut muke hubby.gambr tepi tingkap ? lain ekk..agaknye sbb pic yg dlm entri ni jauh sikit fokusnye..xjelazz…p/s: ade je pic tu dlm album lame…mujur xilang or silap letaktimekasih sis..dah review…sian sis psni musti pnat punyer nk update contest.xpe,gudluck from me to u ! adiah bezday belated sikit yer sis dear .. :)

  • nza

    >hi.hi.hi…sronok gak tgk pic kecik2 ni…comel jekn…gud luck..kak nza pn join gak….

  • >kakyong : timekaseh kkyong..xjoin same?nza : yeah..best tgk blk pic kecik2 ni..hanie dah bc entri akk..gudluck 4 u too

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *