Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Mulakan tahun 2015 dengan Pelayaran Islamik, pertama kali di Malaysia

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Mulakan tahun 2015 dengan Pelayaran Islamik, pertama kali di Malaysia

pelayaran islamik 3.0 star cruise libra

Pelayaran Islamik 2015 pertama kali di Malaysia | Salam wbt, yes  kita sudah pun memasuki tahun baru 2015.

Bagaimana dengan azam baru 2015?

Apa kata kita mulakan dengan pelbagai perisian rohani Islam dengan pergi bercuti sambil mendapat suntikan semangat yang luarbiasa – pergi bercuti dengan Pelayaran Islamik 3.0 ;)

 

logo pelayaran islamik

Bukan cuti² biasa – naik kereta atau kapal terbang. Tapi kali ini ada kelainannya.

Pelayaran Islamik 3.0, the first islamic cruise in the world di atas kapal Star Cruise Libra yang panjangnya 216.3m, lebar 32.64m. Ia memiliki 732 buah kabin dan mampu memuatkan 1,472 org penumpang.

Dan paling havoc !

Bercuti bersama-sama panel² penceramah dan pakar motivasi terkenal di Malaysia seperti;

# Ustaz Kazim Elias (UKE)

# Ustaz Badlishah

# Ustaz Haslin Bollywood

# Dato’ Hassan Mahmud

# Sheikh Abdelaziz Ghonim

# Dato’ Dr Hj. Mohd Fadzilah Kamsah

# Ustaz Syed Norhisyam

# Imam Muda Asyraf

# Prof. Muhaya

What a combination !

pelayaran islamik 3.0 star cruise libra

pelayaran islamik 3.0

Pelayaran Islamik ini adalah yang pertama diwujudkan di Malaysia, malah pelayaran islamik pertama di dunia. Dan percutian kali ini adalah yang kali ketiga. That’s why it’s callled Pelayaran Islamik 3.0, bermula dari Penang-Phuket-Krabi-Penang, pada 1 -4 Februari 2015. Save the date !

Teruja?

Sudah tentu! :)

Biasanya kita dengar percutian atas kapal mewah penuh dengan aktiviti non-islamik.

TAHNIAH buat penganjurnya iaitu INTRATAMA TRAVEL CONSULTANT & TOURS (M) SDN BHD. (ITCT).

INTRATAMA TRAVEL CONSULTANT & TOURS (M) SDN BHD.(ITCT) is an event consultancy company that supports and provides professional services to corporate clients and individuals. Since its inception, ITCT has become an idea communicator and a path finder to link multinational companies to its clients. ITCT core service orbits around consultancy and managing services in the area of corporate activities and event management. The professional and sharp focus to details attitude of the consultants has catapulted this company to become a leader in this industry in particular Islamic Cruising.

 

 

 

 

 

 

solat jemaah bersama UKE

solat jemaah bersama UKE

solat jemaah atas kapal star cruise libra

makan berdua dating atas kapal... terbaik :)

makan berdua dating atas kapal… terbaik :)

 

 

makan beramai-ramai ala2 kenduri wow

makan beramai-ramai ala2 kenduri wow

Seronoknya terasa macam pergi umrah/haji pula :D

Mesti kalian tertanya-tanya apakah lagi program² yang bakal diadakan sepanjang pelayaran islamik 3.0 ni berlangsung kan?

Ok begini aturcaranya;

Hari 01 – 1 FEBRUARI 2015 (AHAD) (Penang-Phuket)

6.30am              – Coach standby @ Luar Departure Hall (KL Sentral)
12.30pm            – Berkumpul di Port Star Cruise, Penang
Pendaftaran & Daftar Masuk
Penyerahan Sejadah, Kompas, Tasbih, Tag Leher & Tshirt
2.00-3.30pm   –  Bacaan Doa Sesi Suai Kenal Ustaz bersama peserta @ Stardust Lounge (Deck 5)
4.00pm             –  Safety Drill (Deck 5 & 6)
6.00-10.00pm –  Makan Malam BBQ @ Deck 9
Menikmati Sunset serta santai
Solat Maghrib & Isya’ berjemaah(Surau Sementara) (Basketball Court – Deck 6)
8.30-11.00pm  –  Photo Session & Night Market (Trek Joging – Deck 6)
Bersantai (Aktiviti Sendiri)

Hari 02 – 2 FEBRUARI 2015 (ISNIN) (Phuket)

5.30am             – Qiyamulail @ Deck 9
6.35am             – Solat Subuh berjemaah (Deck 9)
Tazkirah subuh (Sambil Melihat Matahari Terbit)
7.15-9.00am    – Sarapan Pagi @ Mariners Restaurant (Deck 9)
8.00-9.00am   – Aktiviti Cruise (Kelas Memasak / Menghias Buah) (Deck 9)
9.30 -10.30am – Kuliah Dhuha (Ceramah Agama) @ Stardust (Deck 5)
12.00pm           – Makan Tengahari @ Mariners Restaurant (Deck 9)
1.00pm             – Berkumpul @ Stardust Lounge (Deck 5)
1.30pm              –  Lawatan Ke Sekolah Pondok @ Phuket, Solat Zohor & Asar(Jama’),
Minum Petang,
Lawatan ke Premium Outlet Phuket (POP)
Bertolak ke Jetty Star Cruise, Membeli belah @ Patong Jetty(Makan Malam diluar jika tidak pulang sebelum                                  6pm-Sendiri)
11.00pm

(Malaysian time) – Bertolak balik ke Cruise (10.00pm Thai)

                                   (Solat Maghrib & Isya’ sendiri)

Santai & RehatHari 03 – 3 FEBRUARI 2015 (SELASA) (Krabi)

5.30am            – Qiyamulail @ Deck 9
6.33am            – Solat Subuh berjemaah (Deck 9) (Qiyamulail Ust Miril)
Tazkirah subuh (Sambil Melihat Matahari Terbit)
7.15-8.30am   – Sarapan Pagi @ Mariners Restaurant (Deck 9)
8.30am            – Berkumpul @ Stardust Lounge (Deck 5)
Lawatan sekitar Krabi
Bertolak ke Masjid @ Krabi untuk Ceramah Perdana
10.15pm           – Bacaan Al Quran oleh Tahfiz
10.30pm          – Ceramah Perdana di Masjid @ Krabi
11.30am           – Makan Tengahari disediakan (Kenduri Rakyat)
Persembahan dari Krabi
Zohor & Asar (Jama’) @ Masjid
1.30-
4.00pm             – Membeli belah @ Aonang Beach
Kembali ke Cruise
7.30pm              – Solat Maghrib & Isya’ berjemaah @ Deck 10
8.00pm             – Makan Malam Kesyukuran @ Deck 9 (Istimewa & tertutup hanya untuk peserta
program)
Zikir & Selawat (TBA)
Permainan Pentas
Pertunjukan Silap Mata
Cabutan Bertuah
Majlis Penyampaian Sumbangan
Sesi Bergambar
10.30pm            – Bersantai (Aktiviti Sendiri) & Rehat

Hari 04 – 4 FEBRUARI 2015 (RABU) (Krabi-Penang)

5.30am              – Qiyamulail @ Deck 9
6.17am               – Solat Subuh berjemaah (Deck 9) (Qiyamulail Imam Muda Miril)
Tazkirah subuh (Sambil Melihat Matahari Terbit)
7.15-9.00am     – Sarapan Pagi @ Mariners Restaurant (Deck 9)
9.00am              – Pembayaran Bil Individu (Stardust Lounge) (Jika ada) (Deck 5)
Tuntutan Passport @ Stardust Lounge (Deck 5)
10.00-11.00am – Daftar Keluar Cruise & Bersurai

Apa yang saya paling suka tentang Pelayaran islamik 3.0 ?

 

Sejujurnya, saya seorang hidrophobia (tahap 8 mungkin… ok joking) akan tetapi setelah mengenali Pelayaran Islamik 3.0, hati sudah jatuh cinta dan memasang angan² untuk menyertainya. Jiwa traveller ku meronta² …. :D

Manakan tidak ! Pelayaran 4 hari 3 malam ke 3 lokasi menarik di Asia sambil dibimbing oleh ustaz² dan penceramah motivasi terkenal di Malaysia. Ibarat bonus 3 dalam 1 begitu.

 

Apa tunggu lagi, jom DAFTAR PELAYARAN ISLAMIK 3.0 sekarang. [klik pautan]

Email: info@pelayaranislamik.com

Tel : +603 6185 0010

Pelayaran Islamik 3.0 ini sesuai untuk Mereka Yang Ingin Berhijrah ~ Hadiah Kedua Ibu Bapa ~ Hadiah Cabutan Bertuah ~ Hadiah Korporat ~ Hadiah / Ulang Tahun Perkahwinan

Lihat Galeri Gambar & Video Pelayaran Islamik [klik pautan].

Incoming search terms:

 

43 Responses

  1. eeta sams says:

    Macam seronok jer kann…

    Ummi Hanie tak nak join ke?

  2. AUC says:

    wah seronok ni

    gi dengan keluarga

  3. faridah says:

    seronoknya….sekali sekala g ramai2…tujuan untuk beribadat…
    rasa shahdu, kerdil sangat diri ini

  4. Nia Mk says:

    Saya paling suka Prof. Muhaya. Bila dengar dia bercakap rasa mcm bestnya dia. Positif aje sentiasa. Bila dengar intipati perkongsian dia pun, meresap dalam hati.

  5. Maizul says:

    wow best ni… belayar didalam kapal besar sesuatu yang unik

  6. nampak menarik sangat program ni..insyaAllah my mil pun akan sertai..

  7. ikaa says:

    macam best je ni…:)

  8. titan says:

    wahh..siap main belajar-layar ye..

  9. BM says:

    Satu percutian yang menarik disamping pengisian rohani. Mungkin satu hari nanti boleh disertakan dengan pakej umrah… Teringat zaman dulu2 orang ke Mekah dengan menaiki kapal. :)

  10. Kreatif sungguh penganjur pelayaran ini. Saya percaya ramai yang ingin mencuba sesuatu yang baru seperti ini. :)

  11. Oja Samid says:

    ayah mertua pun excited nak join trip nie. tengok penceramah yg join pun glemer2 semuanya. hehe

  12. Subhanallah. Bestnya kalau dapat belayar dengan pendakwah-pendakwah nie.

  13. Ani Haryani says:

    Subhanallah. Bestnya! pelayaran islamik.

    Ya Allah, one day Ani mesti bawak family naik cruise ni !

    Bestnya!

  14. norulhuda says:

    memang nak pegi, tapi husband plaak tak suke…:(

  15. jagat alam says:

    klu d lihat dri pengisian masih boleh d tambahbaik lagi.ini perlu kpd kreativiti.tmbah berada disamudera yg luas.menmbhkan lagi rase kkerdilan kta walau siape pun kta. coma satu yg ana musykil. tuan punye kapal cruise tu sape.tengok background kekayaan die hasil dri ape.klu hasil perniaagaan dia tdak comply dgn syariah islam , mntak maapla bnyak2.kta yg pegi naik sama tu walaupun namenye islamik cruise, bmakne kte tlh same2 nyumbang utk mmperkayakan die tokeh yg tidak syariah compliance.adab Islam die ambil kira keseluruhan aspek bukan main cabut2 je utk kte mengharuskn ssuatu pkare.perintah Allah dlm AlQuran, yg mafhumnya ,wahai orang2 yg beriman, masuklah kamu ke dalam Islam itu secara keseluruhannya,dan jangan kamu mengikut jejak langkah syaitan.wallahu’aklam

  16. khalijah binti ramli says:

    nampak best sangat pelayaran ilmiah ni – untuk tahun 2015 bila ade lagi nak ikut lah…

  17. MOHD. SALLEH BIN A. SAMAD says:

    Nak tahu bila sesi pelayaran utk 2016? Saya berminat pergi

  18. Mustaqeem Zainuddin says:

    pelayaran islamik 4.0 punya pulak bila?

  19. Siti Suhaida says:

    Nak tahu Harga pakej cruise bersama ustaz kazim elias.
    tq

  20. Noor Laily bte Shoed says:

    Asalamualaikum adakah lg pelayaran islamik utk tahun 2016. Klu ada bila tarikh serta brp bayarn yg dikenakn.tkasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *