Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Mom Blogger Top Referral Contest [TAMAT]

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Mom Blogger Top Referral Contest [TAMAT]

Salam ceria & Assalamualaikum.

Sebagai permulaan tahun 2014 yang lebih gemilang dari segenap aspek, insyaaAllah.. Blog ummihanie.com memberanikan diri mengorak langkah dengan mengadakan simple contest.

Kalau korang perasan, blog ini pernah beberapa kali membuat contest top referral. Cadang nak buat contest SEO, tapi tunggu kesesuaian masa dan keadaan dulu.

Mom Blogger Top Referral Contest

Mom Blogger Top Referral Contest

 

Hadiah (maaf taklah mewah sangat);

~ RM50 70 untuk Top Referral no.1

~ RM30 50 untuk Top Referral no.2

~ RM20 30 tambahan untuk ENTRI REVIEW terbaik

Syarat-syarat Mom Blogger Top Referral Contest

1. Tulis satu entri denganTajuk: “Mom Blogger Top Referral Contest”. Panjang entri adalah BEBAS.

*Sila gunakan keyword “mom blogger” atau “bisnes online dari rumah” atau “jana pendapatan dengan blogging” atau “jana pendapatan dengan bisnes online dari rumah” atau SEMUAnya sekali. Terpulang ;)

Di akhir entri, pastikan ada frasa ini;

Mom Blogger Top Referral Contest dianjurkan oleh ummihanie.com dengan kerjasama AnnisaBiz dan Ziefauzi.com”.

2. Contest bermula hari ini, 6 Jan. 2014 hingga 6 Feb. 2014. Ye, ada sebulan untuk korang merebut hadiah yang ada.

3. Boleh hantar seberapa banyak penyertaan pun. Terbuka kepada sesiapa sahaja yang berminat. Tak kiralah blogger blogspot ataupun wordpress berbayar.

4. Sebarang surat-menyurat/bantahan tidak akan dilayan setelah tamat contest dan pemilihan pemenang. Keputusan adalah muktamad.

5. Tinggalkan permalink entri korang di ruangan komen ini atau di fanpage FB [klik link].

6. Keputusan akan diumumkan di sini selepas tamat contest, yakni antara 7 – 10 Februari 2014. Hadiah akan diberi selepas pengumuman pemenang.

 

mom blogger top referral contest

gambar hiasan

 

Pemilihan pemenang:

  • Pemenang untuk TopReferral pertama dan kedua akan dipilih berdasarkan statistik referral di Google Analytics.
  • Pemenang entri review terbaik dipilih oleh admin sendiri berdasarkan ketepatan syarat dan daya tarikan olahan.

 

SPONSOR dialu-alukan. Bentuk hadiah berupa CASH diutamakan :) *nilai hadiah(cash) mungkin akan berubah jika ada sponsor ;)

FAEDAH jadi sponsor?

~ akan dapat backlinks PERCUMA ;)

Faedah jika join?

Bolehlah asah² sedikit bakat membuat review walaupun ini bukan contest SEO.

Anda juga dapat backlinks dari blog ini. Win-win situation ;)

So, let’s rockin’ ! :)

<< UPDATE PESERTA CONTEST DI SINI >>

 

97 Responses

  1. kesoma.rai says:

    wahhh.. menariknya.. nanti nak cuba jugak lah..

  2. titan says:

    hoho..dah ada contest baru. :)

  3. Kamil Salleh says:

    Menarik juga contest ni… rasa nak join lah… kena fikir nak buat entri mcm mana?

  4. reezluv says:

    banyak gak contest nak gi join ni..ahaha..pelan pelan..:D

  5. akubiomed says:

    Sudah siap cabaran yang diberikan. :-)

  6. kakgojes says:

    wah.menarik hadiahnya.cuma sy x reti wat entri menarik.

  7. syu90 says:

    insyaAllah akan join nnti..

  8. Hafizul says:

    Orait..ada masa nanti saya pun nak join gak..hehe

  9. banyaknya kontes di tahun baru nih… InsyaAllah ada masa, saya berminat nak join jugak :)

  10. cik tom says:

    nanti cik tom nak join jgklah.. sat lg ada klass..pas abis klas insyaAllah curik masa taip entry..hehe

  11. Lizz says:

    oh tak lah susah mana syaratnya. mudah.hehehehe! kalau ada kelapangan, nanti saya join

  12. zie fauzi says:

    ehhhh…..ada contest la….. menarik dan tertarik ni…..

  13. penaberkala says:

    dulu saya pernah join contest blog akak.
    masih ingatkah? hahaha
    cepat betul masa berlalu kan..

  14. Kamil Salleh says:

    assalamualaikum… bila ummihanie nak update senarai peserta?

  15. saimi says:

    Lama dah tak ada contest top refferal nie. Semoga berjaya menganjurkan contest.

  16. Sop says:

    menarik ni “:)

  17. Juan says:

    eh lelaki leh join ker

  18. Ummi Hanie says:

    no problem sis.

    wah, best tu setup kedai online. saya faham kesibukannya ;)

  19. Denaihati says:

    semoga sukses buat peserta Mom Blogger Top Referral Contest.

  20. Asyrof Asri says:

    Wow, ada kontes!

    Macam nak join jer!

  21. lyafrina says:

    salam pkenalan umi hanie..
    insyallah..klo sempat lya join ye

  22. Irwan Alessa says:

    rasanya dah ramai yang menyertai contest ni.. alhamdulillah.. insyaAllah jika ada kelapangan masa akan turut serta..

  23. Nia Mk says:

    Contest ni memang interesting. ..hmmm…tgh fikir idea ni

  24. BUNDA says:

    Salam ziarah dari bunda,

    macam menarik jer contest ni…dah lama bunda tak join apa2 GA atau contest…rasa macam nak join jugak.. InsyaAllah…

  25. yangbaik says:

    hebat… in shaa Allah nanti YB join… nak kumpul maklumat sementara masih ada masa

  26. lalapost.com says:

    semua otai dah masuk rasa mcm bad mood plak nak join kikiki

  27. cik tom says:

    makin ramai yg join.. mesti sis sbgi penganjur happy :)

  28. elynn shazlin says:

    Assalamualaikum.. Hi ummi.. Kalau nty ade buat contest boleh contact saya utk sponsor hadiah :) instashop: @by_elynnshaz

  29. mamat says:

    bila nak adakan lagi contest mcm ni.

  30. […] membuatkan peserta² Mom Blogger Top Referral Contest ternanti-nantikan update dari […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *