Mee Bandung home-made pun best juga

Ya ampunnnn nak update blog pun macam tak cukup masa. Sekarang ni bukan isu takde idea, tapi isu ketidakcukupan masa.

So untuk mengelakkan blog bersawang, kita update tentang kehidupan seharian kita serba sikit. Apa yang kita masak/makan, pengalaman yang best, haiwan peliharaan yang comel, anak masuk TV atau apa sajalahhh…

Kali ni nak update tentang makanan. Tapi cerita basi sikit. Bukan makanan yang basi okehhh… Minggu sudah saya masak mee bandung yang tiba² jadi feveret saya pulak semenjak dua menjak ni. Cubaan pertama memasak sendiri kalo tak silap dan syukur ianya menjadi dengan jayanya. Yip yip horeyyy… Selalu makan kat gerai tepi sungai sempadan parit buntar – bandar baru tu. Sedapp…

 

mee bandung

Sorry, gambo gelojoh je. hihii…. snap pakai henpon je nak cepatt, tak sabo nak ngappp :p

 

Ok resepi next time. Resepi campak² je pun ikut naluri. Cewahhh… kebetulan ada rebus daging pagi tu, jadi dapat gunakan stok (air daging) dalam kuah mee bandung tu. Dan yang penting ada sos tomato untuk sedikit rasa masam². Ikutkan resepi asal dicampurkan udang dan daging sebagai lauk, juga telur. Tapi saya gunakan daging sahaja dan jejari sotong.

Dengar kata, mee bandung muor (Muar) yang paling best. Ye ke? Haruss coba nanti… ;)

Apa agaknya pula yang mereka makan ketika kembara di Beijing ye? Tak berkesempatan lagi nak baca cerita itu…

—————————————————————————————————————————————————————–

Berkongsi rasa sikit…. Mode happy sebab dapat order dari Brunei untuk biz yang saya cerita sikit kat entry ni => Projek Mega 2012. Juga dapat order dari online shop Pink Muslimah Store juga…. Syukur alhamdulillah. :) Jom kome, nak tengok kain cotton dan  jubah cantik² raya dah nak dekat ni ! :)

Dannn… seronok juga sebab berjaya munculkan kembali iklan Adsense yang sebelum ni macam ada problem sikit. Dannn… berapa banyak dan daaa…. berdebar² nak tunggu next week untuk dapat gajet impian dari encik hasben ! :) Yang dah tau, diam² dulu ekk… :p

 

Nak bertolak pulang ke rumah mentua pada pagi ni. On the way, kami singgah makan kenduri sedara dulu di Ipoh. Esok, Ahad (3/6/12) pun ada jemputan kenduri kawan sekelas di Ipoh juga. Banyak jemputan minggu ini termasuklah di Melaka tapi tak dapatlah nak pergi ke sana pula. Okbai, selamat berhujung minggu ! Jaga diri….

 

23 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *