Me n Family Apart Again . . .

Sound sedih tak tajuk entri nih ?

Well well welll . . saya taklah sesedih mana , cume feeling terusik sedikit tengok drama Cerekarama TV3 malam ni . ” Bukan Bidadari “ . . . Lakonan Umie Aida dan Fahrin Ahmad . Memang mantoppp . . Perluke saya story kat u all ? No need kot . . nanti bertambah emo plak . Korang jugak yg jadik sedih nanti . Haha ~ bese la kesah umahtangga yg hancur dek kerana kecurangan sang suami , diikuti pula sang isteri . Penyelesaiannya ? Berbaliklah kepada ajaran agama Islam yg suci murni lagi mendamaikan . . .

Sebenarnya entri ni nak story sikit tentang encik suami dan 2 org permata hati saya yg ikut abah mereka ke Tawau , Sabah hari ni . Isnin baru balik . Tu pun flight malam . So malam ni mereka sedang tido di sebuah hotel di sana , Istana Monaco Hotel katanya . Ekceli bukan depa bertiga jer , MIL dan 3 org SIL saya pun pergi sama . Benda ni encik somi dah plan setahun sudah , masa tu saya belum preggy lagi . Tiket Air Asia tu tgh promo RM0 so tinggal bayar tax je lah . Semua sekali asalnya 8 org nak pegi , jadi taxnyer dlm RM600 . Kira murah sesangatlah kan .
Nak jadikan cerita , saya dah sarat sgt , so x bulehlah saya join depa . Kesian saya kan ?? Mujurlah ada penawar hati sorang ni , buah ati yg kecik skali (wat masa ni) si Muni temankan saya di umah mak di Ipoh . Taklah saya sedih sangat dan rasa mcm ditinggalkan semua ahli family kan . FIL saya pun x pegi sbb berada di Jepun skarang ni . Jadi tempat kosong ade 1 jelah yakni tempat baby Muni . Tempat saya digantikan oleh salah seorg SIL . Sedih sikit jelah sbb x dapat bersama anak2 yg first time merasa naik aeroplane . Tu jer . . x pelah semua happy dan semoga mereka semua selamat pergi dan pulang . . Amin .

 

Nak2 plak malam ni layan cerekarama tuh . Bila sampai scene anak2 berjumpa semula dgn ibu mereka yg melarikan diri dari rumah akibat patah hati dgn perbuatan suami , terus berderai2 ayaq mata ni yg sememangnya x pernah kedekut utk turun . Huhu ~ jiwa sensitipku begitu terusik bila berkaitan hal anak2 skarang nih . . . Saya ni kalau dah layan drama , terasa mcm diri sendiri plak yg berlakon dlm citer tuh . Sedih woooo drama tu . Dahla anak 3 mcm saya gak . Tapi suami saya insyaAllah takkan jadi mcm tu ok . Mintak simpang malaikat 44 lah !

Pelik jugak tengok macammana seorang ibu yg bergelar surirumah spenuh masa sanggup tinggalkan anak2 utk sekian tempoh . Saya dah merasa (eh tapi bukan saya yg tinggalkan ek ! anak2 dok umah opah depa sementara waktu ! ) . SEKSA beb . Biarlah mereka ada di depan mata , nak menjerit2 ke , bergaduh ke sampai kita pening kepala tapi tak sama dgn pening kepala akibat depa tak ade di depan mata . Menangis dibuatnyer . Opss . . saya ni ‘gembeng’ sket kate org Jawe . Huhu ~

Oklah . Sudah2lah pasal drama tu . Thumbs up n 5 stars from me . Tak silap saya , slot cerekarama bulan ni utk pencalonan anugerah ape tah nanti . Patutlah best .

p/s : xper , lepas2 bersalin ni encik somi ade ura2 nak bawak jenjalan makan angin oversea .. besh ! besh ! harap2 jadilah . . . :)

34 comments

  • Wanita Itu

    >sekali sekala layan mmg leh nangis punyer…tp kalu tgk reramai…selalu cover, sambil usik mak, "ala lirek la mak, itu pun nak nangis"..padahal kiter yang nangis hee *_*

  • >Salam hanie…eem sbnrnya ada je cerita melayu yg btl2 mgesan n menginsafkn tapi skrg ni dh tak byk…byk cerita org kaya2 jadi dato,remaja2 skrg n mcm2 cerita yg xde motif apa2.Tapi klu ada yg terkesan pun tak byk.

  • >Tapi klu mmg tak de sbb nk tumpng ank sndri pda org lain tu akk rsa tak patut.Emm tapi klu kerja@tmpng utk nk pergi berjaln berdua tak ape.Apapun rsa yg tak blh nk gmbarkn klu berpisah dgn ank ni wlpn sekejap,kn?

  • >Emm seronknya klu hubby hanie nk bwk makn angin dgn baby skli yea…eem merasa lah nnt baby jln2 tmpt org,kn?Nak tnya,Hanie ni org jawa ke?

  • >alaaa bes ek drama tu..terlepas laa plak nak tgk hehe..saya pon ratu air mata jugak kalau tgk drama touching2 ni hehetakpela hanie..nanti hubby nak bawakkan tmpt lagi bes tu…yang penting baby dlm perut selamatt.selamat berpuasa!

  • >si suami mmg hampeh sbb pasang lain tapi buat mcm tak bersalah je…si isteri plak sanggup menanggung dosa demi nak tunjukkan marah kat si suami..tapi yang paling teruk, sanggup si ibu tinggalkan anak2 demi lelaki atheist tu!kita emo gak bila tgk cite tu…anyway, hanie jgn sedih2.. sure ada buah tangan yg best2hopefully baby tak kuar lagi….suh dia tunggu!!! hehehehehe

  • >ummuabdullahsyaakir : btol kak,skrg ni xbyk drama malay yg brkualiti seumpamanya..aha!sesekala tinggal ank2 kat kmpung utk honeymoon xpe yer..bukan tggl kat org lain pun..lgpun xslalu kan..tp tulah,sy ni xbiase ..tnggl sat pun teringat2,dah tu mulelah nk nanges.yer,maybe bwk bebi baru jer nnti klu jnjalan sbb dia prlukan BF kan…mudah2an jadilah merasa jln tmpt org…org jawe?ya, sblh mak ade darah jawe S'pura…ayah org Perak..dan muke sy pun x mcm org jawe sbb byk ikut ayah .. :)Farah : ala rugila Farah termiss drama tuh,,hrp2 diulangtayang lah nnti yer..ratu air mata gak yer?beselar…fomfuan kannn…yer,jnji bby dan mak bby slamat..buatnyer trbrsalin atas aeroplane kan haruuu..huhu~slmt berpuasa juga Farah!Wanita itu : aah time ramai2 malulaa nk cry2..biler tinggal sensorang,lantak pi lah nk nanges penuh prasaan..haha~lawakklieyn : laki tu mmg hampeh thp hampas!mencik!dahla wat hbgn trlarang,leh lg sound2 bini dok carik salah bini plak..last2 padan muka dia sndiri kne tinggal..ok,hanie dh xsedih sgt..hopefully ade laa surprise dr sane ekk..kalo xde,keciwa gak!huhu~tp klu brsalin sblum hubby blk ni mcm best gak..hanie yg surprise kat dia pulak!

  • >hani, lama tak jengah sini… ingat ke hani dh bsalin… due bile ni?

  • >yer AshAnas..awat lame xjenguk…huhu~Hanie pun kekadang jer larat blogwalking…blum brsalin2 lg nih…tp dah berat bebenor…akit perut!doakn Hanie cpt2 brsalon yer…due 28 hb Ogos ni..

  • >laa nisah.. diorang semua ke sabah ke.patutler dengar si kasyah kata nanti nak naik kapal terbang. heheehe… nanti musti diorang bawak balik hadiah besh2 untuk nisah. jgan sedey2 yer.. tak berkesempatan nonton citer tuh. xper..nnti try nengok kat intenet. nak jugak "merambu" air mata. tenang2 ye nisah..

  • >iyer bener kak su…dpt info terkini lg sensasi dr mulut becok kasyah yer..hehe~xde la sdey sgt ape pun…bese ler kaum hawa ni kan..sng nk emo..ha nnti akk search2 ler kat tenet..akk rajin kannn…gerenti merambu ayaq mata punyer

  • >ala siannya tak dpt ikut. takpe2..nnt dh lps pantang blh gi jln2..ntah2 suami hanie bwk ke tmpt lg jauh lg ;)

  • >hukhukkk…sdey laaa sket2 tp apekan daya..ni lah pengorbanan yg dpt Hanie buat kan kak…cewwahh~hurm..hubby ade gak ura2 nk bawak jenjalan ke UK .. smoga jadi realiti lah !!

  • >Salam Hanie,kalau teringin nak berjln2 ke oversea, dtglah ke NZ ni. K.Nur duduk kat Hamilton, NZ(north island). tak jauh sgt dr Auckland (ada international airport kat situ).

  • >Thanx a lot 4 ur invitation kak Nura !! ekceli my sis pun ade dok Hamilton sana..nnti leh amik address akk yer..mane tau buleh terjalan2 ke sana! NZ pun mmg salah satu tmpt yg Hanie idam2kan nak pegi..xpenah lg pi umah sis tu!Tmbh plak ade knalan mcm Kak Nura yg baek ati ni..lg la tmbh smangat nk ke sana..

  • >Maaf la Hanie… Shira sibuk sket skrg… Blog sendiri pun tak sempat update tau… klu de ms free tu, cpt2 je blogwalking… tkleh lebih dr 10…. hehe…

  • >It's ok Shira ..sumer org akan sampai masanya utk busy…Hanie pun bukan tetiap ari dpt blogwalkingAnyway,thanx sbb masih ade masa diluangkan utk lawat blog Hanie ni … :X

  • >ha'ah.. ada gak tgk.. citer tu.. sedih kan.. tu la yg peliknya camne seorang ibu blh meninggalkan anak2nya.. sedangkan terpisah sekejap je rasanya.. addoooii la.. tak bersemangat gitu

  • >dah tgok citer tubest2huhu

  • >kak cutemiut,sorry lambat reply…tu le mcm ada sikit x logik kan citer nibest kan hans? :)

  • >best2dah masa tu dkt umah dahsonok kutsem ni keja balik umah jersebab kelas ada 1 hahasempat je tgok semua2 nih

  • >Lg bertambah2 pelik bila fikir ada Ibu atau Bapa yg sanggup dera ank sampai mati!

  • >kak ieda…itulah…hilang pertimbangan kut diorang tu

  • >ar arbetul2itulahsedih tgok bayi2 dibuang dalam tong sampah, tandas,surau…

  • >wah,best dpt nek belonsentimental gak sis hanie,nangis smp tgk cerekaramamesti rindu sgt2 time tuh

  • >pena : hahaha…agak emosi juga tu

  • >kdg2,garapan cerita di kaca tv yg betul2 mantap akan smpai ke lubuk hati..tu lah kelebihan pembikin filem

  • >Bila berjauhan dr hubby & family HP x lekang dr tgn! :)

  • >sis ieda:kuat gak penangan rindu tuh..bese la tuh,berpisah ngan org tersayang..tp naseb bek je skang nhi mudah nk berhubung..hp je

  • >pena : ar ar…kalau ada isi memang sampai tapi bergantung pada cara penyampai dia

  • >kak ieda : wah,setia dgn hp tu..huhu

  • >pena : haha..kalau zaman dlu..kena la guna telegram..

  • Pingback: Saya Mahu Ole-Ole dari Sabah | Ummi Hanie [dot] Com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *