Makan-makan @ Pizza Hut

Pada hari yang sama encik hasben dijamu dgn pizza selepas meeting di ofis beliau , maka dipelawanya saya makan pizza di restoran Pizza Hut di pekan Parit Buntar pada sebelah petangnya … yelah , takut lak mak buyung ni termengidam pulak kan …. Tapi mak buyung ni ala² jual mahal lak … katanya tak teringin lagi buat masa itu …

Keesokan harinya tiba² si mak buyung ni tersentap² rasa hatinya nak makan spageti bolognaise yg sangat enak di Pizza Hut itu … bukan nak pizza nyer sangat , tapi nak spageti pulok dohhh … maka encik hasben pula offer nak masakkan spageti sendiri … mak buyung ni tak mau pulak . Bukan tak sudi , tapi tiba² teringin sangat yang dekat PH tuh … haih ~

Encik hasben yang baek hati pun setuju ajelah bawakkan mak buyung dan anak² pegi makan² di PH …. oh berbunganya hati mak buyung ^-^ . Alhamdulillah … mak buyung kata , dah nak dekat bersalin ni makanlah apa² nak makan , karang dalam pantang idokler terliur sangat … ahakss ~

Tapi kali ni kami tak snap sebarang gambar , entahlah kenapa … mungkin terlalu asyik menikmati momen² itu … cewahhh ~ so saya lampirkan gambar² sebelum ini saja … bendanya lebih kurang jer ….

spageti bolognaiseSpageti Bolognaise yg sedang dinikmati oleh Kakak …. yummy ~

Oleh kerana Kakak dah ambik spageti bolognaise , maka saya teringin pula nak mencuba spageti creamy carbonara dan tak lupa juga lasagna ! Alamak , macam tersilap lak buat pilihan . Kedua-duanya terlalu creamy dengan kejunyer . Spageti creamy carbonara tu sedang² sajelah bagi saya … sedap lagi bolognaise . Saya menumpang Kakak punye jer …

Si Abang & Munirah …

tengoklah … watermark pun masih zaman blogspot lagi … tihihih :p

~ ice lemon tea ~

tak mau order air berkarbonat mcm selalu tuh …

Dan kali ni kami ambil air Mango Tango yang sangat mabeless … ada yogurt lagi … rasa macam minum aiskrim jer tapi sayang , tak snap gambar sebab kesedapan sangat kot :p . Harga pun boleh tahanlah … nak ambil jenis² ice blended tu , aduh mahal bebenor …

tak silap namanya Hut’s Platter … semuanya seafood lah

first time amik set ni … boleh tahan jugaklah …

Encik hasben cadang ambik set kanak² 3 bijik . Ala , yang ada aiskrim tu … dan sorang satu akan dapat segelas air milo ais kecuali Zaid lah … tu pun tak larat deme habiskan . Udahnye sape yang kena habiskan ? Mak bapak deme juge ….

besar bagak gelas nye kan … Milo ais …

Semasa bercuti di kuching bulan lepas pun ade juga order pizza , tapi take-away sajelah . Kami order yang berlapis-lapis tu ape ke namanya ntah tak engat …. masa tu tengah promo yang itu lah . This time kami ambik jugak yang promo tapi dah jenis lain , Ultimate Cheesy 7 Pizza . Ada 7 jenis cheese dalam pizza itu …

ultimate cheesy 7 pizza

Kalau u all ada kad debit Maybank , boleh dapat 30% diskaun … jimat tuh ;) Tapi hanya untuk pizza promo sajelah . Benda berketul² bulat atas pizza tu ingatkan ape , rupa²nya letulan keju …. kiranya lepas ni setahun tak makan keju pun tak bisinglah … haha ~ ye le sangat tu …. :p

Sebelum menamatkan entri ni , macam nak komplen satu benda jer . Rasanya , mushroom soup PH ni dah tak kaww lagik macam dolu² . Entahlah mana silapnya . Itu pada pandangan sayalah … dolu² tu rasa macam sedappp bangatt … nak tambah² jer .

Dan , bukanlah tujuan saya buat entri ni untuk menunjuk² . Sekadar merakamkan kenangan bersama famili tercinta … entri jalan² cari makan …. ;) Ok nak bersiap-siap untuk ke klinik untuk pregnancy check-up . Minggu ke-38 dah ni … Babai ~

Incoming search terms:

21 comments

  • iEyLa

    uhuk2..rse cam termengidam pizza la plak..hihi

  • eus

    pergh… hanieeeeee! meleleh air liur ni! dh lama btol rasanya x makan pizza! huhu…. bestnyaaaaa…

  • terliur tgk gambo2 hanie.. dh lama plak rasanya xmkn pizza

  • nza

    terliur la pulak….masa masih brpeluang ni makan je hanie…kalau dh brpantang xle rasa trkilan….

  • hahaha perasan tak blog sy takde langsung gambar sy n family makan kt luar?pasal sy klu mkn segan nak snap picture.plus time makan mmg tak igt lgsung nak tgkp gambar.igt mkn ja.hahaha..

    psstt dh lama tak mkn piza..kt parit buntar tu pernah sekali jer makan piza kt situ..:)

    • hmm..rasenye mcm perasan ler kutu …

      sy pun asalnye mcm tu juge kutu …. malassss sgt nk snap2 gambo waktu makan , tambah klu org keliling tgk…tihihihi :p
      tp mengenangkan nak wat entri blog punye pasal …. redah juge snap sikit2 :p

      aha … kami makan pizza kat p.buntar tu ler … pekerja2 situ sampai dah kenal dgn bebudak ni :p

  • banyak pulak makanan best2 kat pizza ek .. bee kalau pergi pizza tk tau nak order apa , tu yg tk pergi heheh .. best tengok ank nis tembammmm

    • aah bee.. byk gak …

      nis pun mula2 gi PH ni xreti nk order apa … lama kelamaan try order yg ni sikit , yg itu sikit … lama2 reti ler juge …. :p

      yg tembamm tu izzah munirah … mmg maintain tembam sampai skrg… hehe :p

  • percaya atau tidak, seumur hidup zie tak pernah makan pizza hut… Just layan KFC n McD ja.. Tapi bila tgk pic Spageti Bolognaise ats tu tiba2 teringin nak makan.. Mcm sedap ja.. :)

  • wooh, dh x lama nk meletup tu. makan puas2 dulu nanti dh kena pantang macam2 ehehhe

  • baru2 ni ade juga en ayah belikan pizza.. sbb anak dara si anis tu yg nak sangat … anak baru baik demam, maka ayahnya belikan yg piza kecik tu.. take away jer.. rm20 utk 3..

  • Yong Ummi Hanie…
    Mem awok udah tak lalu ndak pegi PH dah…
    ceghitenye camni…
    3 bulan lepaih kami ke PH di pekan Ipoh….
    ayo milo yang mem awok dapat …… masam ayo nye… ghupenye udah basi…..
    ape lagi….Mem awok panggei budak yang hanto tadi…… mintak ganti baghu….
    yang tak seghonok nye Mem awok….tertengok pulak yang tukang buat pizza tu…
    dengan tangan berbulu nye…walopon pakei sarong tangan…. tapi Mem awok teghoih jatoh geli…..dan haseinye….sampei sekaghang Mem awok boikot ke PH ……. awok pun kene polo le….. uhuksss

    • ish ade ke patut bagi ayor basi ??

      idok pule teman terkena mcm tu lg Yeop …

      tp kalau udah terkena mcm tu,mmg le serik..ati pun dah tawor kan … xpe ler mike try ler bawak mem pegi HPA punye pizza lak .. ;)

  • Pingback: TAG tentang ANAK | Ummi Hanie [dot] Com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *