Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Makan-makan di Kenny Roger’s Roasters

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Makan-makan di Kenny Roger’s Roasters

Ini bukan blog bertemakan makan-makan, akan tetapi nak selit jugak kategori makan-makan tu. HARUSSSlah kann… ;)

Kali ini bertempat di Kenny Roger’s Roasters. Seumur hidup kami, kali pertama makan KRR ni. Sambil celebrate birthday Ayid yang ke-3 pun iyer. Jalan-jalan di AEON, terkesima juga tengok lambakan restoran makanan segera. Sebut saja apa, semua ada. KFC, Pizza Hut, Secret Recipe, Ayam Penyet, blablablabla. Akhirnya kami memilih Kenny Roger’s. SO…… apakah rasanya yer? ;)

kenny roger's roasters

bergambar dengan Uncle Kenny…. Potretnye sajelah ;)

 

Tak ingat la pulak ape ke nama set yg kami order ni… Tapi wajiblah ada ayam panggang tu sekor (dibelah empat), mash potatoes, 4 ketul muffins, sepiring salad, 2 mangkuk nasi.

Macammana rasanya? Welll… dengan tagline “Less Fat, Less Salt, Less Calories” apa yang kita dapat faham? Yess…. memang mashed potatoes nya taklah seenak macam KFC punya. Kurang bahan perisa mungkin. Kesimpulannya makanan/menu di KRR ni insyaAllah sihat² belaka…. Makan punya makan, tak habis juga… tapaulah jawabnya. Nak tahu? Esoknya saya makan ayam tu, lagi sedap rasanya berbanding di restoran tu… wonder why… ;) Maybe bahan perapannya dah sebati lagi kot…

aksi si “kembar” dalam troli spesel AEON ni :)

Sekian dulu update ringkas + food review dari saya…

 

19 Responses

  1. kami suka mkn kat Kenny Rogers Roasters. Cuma KRR tu antara restoran mknan segera yg agak mahal. makan kdg2 jelah.

  2. hatiputera says:

    belum pernah jejakkan kaki lagi ke kenny rogers roaster nie.

  3. akubiomed says:

    Baru sekali jejak restoran Kenny Rogers. Itu pun agak lama. :-)

  4. izan ishak says:

    KRR memang best esp muffin. k.izan suka. tapi takleh nak makan selalu sbb mahal…

    # psssttt…. cantiklah header baru hanie. buat sendiri ke?

  5. puanbee says:

    Huzaifah ke yg pakai baju putih tu ? chubbynya lah dia .. ni kalau duk depan memang habis kena gomol …

    bee tak bape pergi KRR ni sbb jauh … pastu tmpt yg paling dekat pekerja tah hape , blacklist sudah …

    dalam banyak2 restoran ni tulis tu , ayam penyet tak pernah pergi dan rasa lagi …

    • Ummi Hanie says:

      haah bee… huzaifah ler yg baju putih tuu… mmg slalu digomol… hehehhe tp skrg dah susut sikit pipinye lepas demam2, dah ligat berjalan…hmm…

      dah blacklist pekerja, x dapek ler nolong kan… gamaknye pekerja baru kot…

      nis pun xpernah try ayam penyet lg. yg paling dekat dgn kami ni ada… tp belum berkesempatan

  6. Ummi Hanie says:

    suke yer…. so ni dah balik France la yer… balik msia semula nnti, terjah KRR puas2 ;)

  7. Saya selalu jugak makan dekat KKR ni… Sampai dah jemu rasanya.. Sekarang ni tersuka dekat Nandos pulak.

  8. Denaihati says:

    bagus juga ada tag line n menu sihat macam ni, semuanya less. lagi bagus kalau harganya less juga…..

  9. iEyLa says:

    hamboooiii…KR tu…
    xpe kak..sehatnye pasal tu yg xde rse sngt..hiks..

  10. titan says:

    dah lama dah tak masuk tempat-tempat macam ni. waa..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *