Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Alahai…Madah Cinta ler pulakkk…

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Alahai…Madah Cinta ler pulakkk…

“Bahagie nye dapat pakwe macam die…”

Saya suka tengok jari awek saya…
Cantik betul… Sungguh!
Sampai takut nak pegang…
Bukan takut patah…
Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other
Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa…

Saya suka tengok rambut awek saya…
Cantik betol… Sungguh!
Sebab tu saya belikan tudung…
Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak….
Tapi takut nanti terbakar dek api neraka
Di suatu hari yang giler forever

Saya suka tengok body awek saya….
Cantik betol… Sungguh!
Sebab tu saya belikan dia telekong
Supaya mase die jumpa dengan Kekasih die Yang Utama
Dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya.
Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye…

Saya sedih tengok awek saya
Tak tido, tak makan rindu kat saya…
Saya pun macam tu jugak,
Ada problem yang sama..
Die tanya apa ubatnya?
Saya pun bagi die Quran untuk penenang jiwa…
Semoga lebih cintakan Nya dari saya…

Saya sedih tengok awek saya
Selalu pesan macam-macam kat saya…
“Makan, minum, drive elok-elok tau..
Nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla bla” katenya…
Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu
Die tak kata satu aper pun…
Berdosanye saya….

Kesimpulannya saya memang sayang dia…
Nak jumper die giler forever
Yang forever punye forever
Di dunia dan akhirat terutamanya,
Janji nak share heaven sama-sama…
Bahagia selamanya…
Semoga kami saling mengingati,
Dosa sendiri pun infiniti…
Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni…
Semoga kami menginsafi diri…
Ya Allah ampunkanlah kami….
Semoga kami dapat bersama selamanya nanti…

p/s – andai anda seorang wanita muslimah…
Mesti seronok kan kalau pasangan kita berfikiran camtu…
Then kalau anda seorang muslim…
Apa kata tanamkan dalam hati camtu…
Cinta tu anugerah Allah…
Pandai-pandai la kita menjaga nikmat Allah itu ye…
Semoga saya pun ambik iktibar gak …

Incoming search terms:

 

14 Responses

  1. hans says:

    >hurmawek pun xdak..macam mana tu?hahaha

  2. penaberkala says:

    >btul3,awek pun takde,hak3sinis dowh monolog ni!

  3. hans says:

    >sob sob sobterasa baca bendasis kejammmmm(tiba2 lah plak)hahahapadahal xada perasaan pun baca benda nih

  4. penaberkala says:

    >untuk madah cinta yg hebat, bolehlah tonton KETIKA CINTA BERTASBIH

  5. Ummi Hanie says:

    >hans n pena ,awat marah sis plak niii…kalo xde awek tu bagus laaa..tumpu pd study/kerjaya dulu k…KETIKA CINTA BERTASBIH ?alamakk sis trlepas siaran ler..

  6. penaberkala says:

    >sis hanie: kami tak marah pun,haha..terkilan sikit sbb xleh nk bermadah cinta lagi..tgk la cite KCB, adaptasi dari novel..dvd dh ada skang..cite CINTA berunsurkan ISLAM..ok lah cite dia,best gak

  7. >Adik Sis br bgtau semalam..Die br lps habis bc Novel KCB..Best giler die ckp!Nk beli la..DVD pun dh ade,kn! :) Boleh beli DVD skali..

  8. hans says:

    >pena : ahha..citer tu best..ada filem kan?

  9. hans says:

    >sis : adess..mana marah sis..gurau jer la…

  10. hans says:

    >pena : ar ar..aku tgok best juga..tapi malas tgok..kang sangkut susah..haha

  11. hans says:

    >kak ieda : baca komen ekau tiba2 tingat lagu misha omar cinta adam dan hawa..

  12. hans says:

    >mana nak cari novel dia?dia tulis bahasa indon ke malaysia?kalau dalam BM ingat nak try cari n beli lah

  13. penaberkala says:

    >ada novel dia,tp indon laak baca2 mls sikettengok movie die jek,senangtp best la citer die

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *