Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Lawak: Batman Superman

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Lawak: Batman Superman

Di sebuah airport terjadilah dialog begini . . .

Customs Official : ‘May I know your name?’

Arriving passenger : ‘Batman’

Customs Official : ‘What’s your name!?’

Passenger : ‘My name is Bat-man’

Customs Official : ‘Trying to be funny!? What’s your surname?’

Passenger : ‘Super-man’

Customs Official : ‘So you’re telling me your name is Batman Superman?’

batman superman

Passenger : ‘Yes’

Customs Official : ‘Arrest the guy… ‘When they had him in custody, he was asked to show identification:

Kwang kwang kwanggg . . .

Betol la . . mamat tu tak tipu kan ??? Kesian beliauuu . . . Orang Jawa ropenyer . . .

Orang2 berdarah Jawe jangan mara ekk .. Saya pun ade darah jawe tauuuu . . nasib baik tak ada nenek moyangku bernama ‘Catwoman’ ke ‘Supergirl’ ker . . kahkahhhh~

*Nota cekgu x bertauliah : customs official = pegawai kastam

 

22 Responses

  1. >salam..re: cabutan bertuah bagi give away akan dibuat selepas 31 julai….

  2. Ummi Hanie says:

    >w'salam..wah cepat dier reply yer..okie…TQ 4 ur info

  3. >ekekeke..walaupun pernah baca entri ni tp tetap nak gelak lagi. mujur la tak jadi cicit supirman.batman bin suparman bin supirman.hehehhe..

  4. anak laut says:

    >salam..singgah..nice blog.

  5. Ummi Hanie says:

    >ummumishkah..rakam tau aksi gelak guling itewww…saye nk tgk ! hiksss…kaksu , hehe bese lar email kann..entri bodo2 camni ler..lepas tensen sket…supirman??hehee..

  6. nurdaniella says:

    >salam ummi hanie.. hehe.. lawak jer.. agak2 apa la nama anak2 dia pulak nanti, kann.. jangan dia letak x-men sudah..

  7. AshAnas says:

    >terhibur sket pg2 yg serabut nih….

  8. Ummi Hanie says:

    >anklaut : thanx..singgah lg yer…nurdaniella : wslm…x men ? buleh dipertimbangkan..hekhekkkAshAnas : yeker…bagus laa..ceriakan pagi mu !

  9. Farah says:

    >hahaha mmg lawak..saya pon ingatkan die main2..rupe2nye btull siap ade ID lagi.

  10. neezareef says:

    >sian dia nama sbenar disalah erti dek kerana kefofuleran nama yg palsu tuh

  11. nza says:

    >kha,kha,kha…kesian budk tu..ank sapa le tu…ops! ank superman.

  12. Ummi Hanie says:

    >yup Farah , kak Neeza , nza n afsal ..

  13. >Salam hanie…hehe mmg nama org jawa indonesia ni unik2 sikit,kalau pada kita nmpak mcm pelik tapi pada diorng tu biasa je.

  14. Ummi Hanie says:

    >W'salam UAS ..yer mmg name org jawe pelik2 sikit bg kite lah..mcm org asli gak..ade yg laki tu namenyer Syarifah Aini !! :20

  15. hans says:

    >hahhahlawak tulada ker nama macam tu?

  16. >Sis da pnh tgk Batman Superman nie,Hanie tp nie btl2 ade ke org nama camnie ekk..Photoshop or betul ekk Identity Card diatas tu..?

  17. hans says:

    >ntahada ke orang nama macam tu?ker just cerita untuk wat orang ketawa je?

  18. >Entah le Hans..Wallahhua'lam..

  19. hans says:

    >kak ieda : xder kut…haha

  20. >Tp kalo ade,sian la kt org tu kn nama dia cam2..

  21. hans says:

    >mak ayah dia xada nama lain ke nak letak?haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *