Penang, Malaysia
+60184027399
ummihanie@gmail.com

Kueytiow Kungfu mangkuk besar Vs. Chicken Chop menggiurkan

Lifestyle. Parenting. Ellsee. Sutra Aromatherapy

Kueytiow Kungfu mangkuk besar Vs. Chicken Chop menggiurkan

Salam bahagia,

Saya peminat tegar kueytiow kungfu.

Atau nama lainnya Kueytiow Hong Kong.

Asalnya sangkakan masakan Thai, rupanya masakan Cina.

Saya ada darah Cina kah?

Kalau darah Thai/Siam tu mungkinlah juga…. hihihi

 

Mari kita lihat….

“Pertarungan” di antara Kueytiow Kungfu mangkuk besar & Chicken Chop Menggiurkan!

 

kueytiow kungfu

 

 

Besarnyaaa mangkuk!

Rupa-rupanya….

Besar… tapi leper…. :)

kueytiow kungfu

Okay, sah² ini saya punya order ;)

Camane pula rupa chicken chop Menggiurkan tu?

chicken chop menggiurkan

Ok, ini encik suami punya order.

Lokasi sama Roti Teloq Goyang tempoh hari.

Fruit King.

Sini semua saiz mangkuk, pinggan, gelas…. besar-besar.

Signature mereka mungkin.

Rasa untuk dua-dua menu ni?

Pada saya, biasa-biasa saja… hmmm…

Tapi memang teruja bila tengok saiz besau-besau tu kan…

 

33 Responses

  1. Parit BUntaq??? … Insyallah akan awok terjah minggu ni….. nampak sedap lagi menyelerakan…. perghhh ayat…

  2. Denaihati says:

    mangkuk leper cepat sikit sejuk kot, cepat sejuk laju je makan…heee

  3. saya ingatkan kueytiow kungfu tu makanan cina. yela… biasanya kan kungfu ni kan cina punya seni pertahankan diri

  4. Abdur says:

    Saya tertarik pula dengan namanya,

    KUNGFU

  5. akubiomed says:

    Berkuah memang saya suka berbanding kering.

  6. mcm mana rasanya kalu dicampur kedua2 nye..
    jadilah chicken kueytiew Hong koong chop… heee

  7. Ammar says:

    Sedapnya kueytiow kungfu ni.. Menyelerakan…

  8. amirulfaiz says:

    Chicken chop pilihan saya. Yeay.

  9. titan says:

    lapar..

    lapar.

    sila belanja saya.

  10. Shazy says:

    Wah..Sedapnye chicken chop ni..Dah lana tak makan chicken chop..Nyum..Nyum..

    Shazy recently posted http://shazzycalamidades.blogspot.com/set

  11. Mummy Dina says:

    saya pilih Kuey Tiaw Kungfu..Mmm, yummy..:)

  12. Hafizul says:

    Kuew tiau kungfu…leh try nanti kalau ke sana..memang tengok pun mengiurkan..hehe

  13. Bahrain says:

    Sedap makanan ni. Lagi-lagi supnya. :)

  14. brohantu says:

    nampak macam sedap jer nie

  15. Dja@Sishaza says:

    Salam ziarah…wah feveret akak juga tu. Hari tu ada pi sebuah restoran order menu sama lah..eh macam sama dengan kuey tiow ladna jer

  16. nurul huda says:

    Sedapnya… kena cuba ni. hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *